Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Schmitt Pál Húsvéthétfőn írja alá az új alaptörvényt

Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én délben, a Sándor-palotában írja alá az Országgyűlés által egy héttel korábban elfogadott új alaptörvényt.

Az este folyamán Budapesten, valamint nyolc vidéki helyszínen, illetve Kolozsváron is egy időben kezdődő gálaestekkel köszöntik Magyarország következő alkotmányát. Orbán Viktor miniszterelnök, a Facebookon közzétett húsvéti üzenetében úgy fogalmazott, sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi, hogy az államfő húsvéthétfőn írhatja alá az új alkotmányt, amely szerinte az újjászületés dokumentuma lehet.

Az Alaptörvényt itt olvashatja >>
Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a köztársasági elnök április 25-én 12 órakor a televízió nyilvánossága előtt írja alá Magyarország Alaptörvényét, majd ünnepi beszédet mond.

Az új alaptörvényt a tervek szerint fanfárok köszöntik, majd ünnepélyes őrségváltási ceremóniát tartanak a Sándor-palota előtt. A díszzászlóalj katonái ezt megelőzően 9 órától díszőrséget adnak a Sándor-palota déli, és nyugati kapujában, 11 órától pedig a Magyar Honvédség Támogató Dandár Helyőrség Zenekara játszik térzenét a Szent György téren. Schmitt Pál 14 órakor Horváth Gergely Domonkossal, a Magyar Posta igazgatóságának elnökével közösen ünnepélyes keretek között első napi bélyegzővel látja el a posta, új alaptörvény aláírása alkalmából kibocsátott ünnepi bélyegblokkját.

Az államfő ezt követően, 19 órakor ünnepi köszöntőt mond a Magyarország új alaptörvényének aláírása alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen a Művészetek Palotájában. Az államfő - közszolgálati médiumok által közvetített - beszédét az ország nyolc vidéki helyszínén, illetve a Kolozsváron tervezett gálaesteken is figyelemmel kísérhetik a meghívottak. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkársága által szervezett, egy időben kezdődő rendezvények első részében mind a tíz helyszínen Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusával indítják műsorukat a zenekarok és énekkarok, míg az estek második része helyszínenként eltérő lesz.

A Művészetek Palotájából a Magyar Televízió, a Kolozsvári Magyar Operaházból pedig a Duna TV közvetíti élőben a gálákat, a szünetben pedig bemutatják a Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen, Győrben, valamint Békéscsabán és Kecskeméten zajló eseményeket is.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint a tíz rendezvény közül a fővárosi gálaest költsége a legmagasabb, 24 millió forint, a többi kilenc helyszínre tervezett ünnepi hangversenyre átlagosan 7 millió forintot költenek, amit a központi költségvetés forrásaiból fedeznek.

Olvasóink írták

 • 13. thurvj97 2011. április 26. 12:07
  „Csak pontosítok. Aláírta az ország egyik felének tákolmányát. A másik alkotmány nélkül marad január 1 után. Ha ezt akarták,sikerült.”
 • 12. BJ.MÓVÁR 2011. április 26. 09:33
  „Megint született egy diktátum! Ez a demokrácia! Nem érezni a hatalmas mámort az ország hangulatán,de ez a diktátorokat nem érdekli.Mit szólnak majd,ha a következő kormányzó erő megváltoztatja ezt a diktátumot,esetleg alkotmányellenesen ,ahogyan ők is hoztak alkotmányellenes törvényeket,intézkedéseket!Ezekkel az intézkedésekkel szerintem feljogosítanak másokat is hasonló lépésekre,és akkor majd háboroghatnak! Amíg ellenzékben voltak nagyon tudták mi a tisztesség ,demokrácia,de ahogy megszerezték a hatalmat diktátorokká váltak!”
 • 11. IV.Béla 2011. április 25. 08:33
  „Ennél a rommel gyereknél nagyobb "komcsit" még nem látott ez a fórum.”
 • 10. dorombolok 2011. április 25. 07:33
  „Rommel ! Újítsd már fel a szókészletedet! Unalmas!”
 • 9. load 2011. április 25. 00:55
  „5. Dr.Lang
  5 évet sem fog megérni.
  A káosz, amit a gazdaságban, a közigazgatásban és a jogrendszerben okoz, tönkre teszi az országot.”
 • 8. rommel 2011. április 24. 21:41
  „VÉGE SZOC-LIB DIKTATÚRÁNAK !
  MOST A BÖRTÖNÖKET TÖLTJÜK FEL VELETEK !
  UTÁNA A LOPOTT VAGYONOTOKAT VESSZÜK VISSZA !
  EZEK UTÁN TÖRÖLJÜK A MAGYAR NYELVBŐL EZT A KÉT SZÓT !
  ÉS ELFELEJTÜNK BENNETEKET ÖRÖKRE !
  DE VAN EGY SZÁMOTOKRA ROSSZABB FORGATÓKÖNYV IS !
  EZT NEM RÉSZLETEZEM , DE UGYE ELTUDJÁTOK KÉPZELNI ?!”
 • 7. dorombolok 2011. április 24. 21:38
  „Inkább menne locsolni !!”
 • 6. dünnyögő 2011. április 24. 17:43
  „Nem voltak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy aláírja-e, vagy sem.
  Az egész ceremóniát hónapok óta szervezik. Hogy venné ki magát az, hogy nem írja alá?
  Azért remélem, előbb elolvassa az apró betűs részt is.”
 • 5. Dr.Lang 2011. április 24. 16:41
  „Hadd ugassanak az irigyek. Az alaptorveny 50 evre meg fogja hatarozni, es jo iranyba terelni az eletet Magyarorszagon.”
 • 4. Primax 2011. április 24. 15:19
  „Akkor ma délután még tudja gyakorolni egy-két órát...”
 • 3. BsBe 2011. április 24. 13:41
  „Orbán: "Mindannyiunknak oka van az örömre."Húsvét a feltámadásról szól, arról, hogy az élet végül mégiscsak győz, arról, hogy a jövő a mienk. Ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem a saját magunk képére formálhatjuk és alakíthatjuk. - hát formája és alakítja is tisztességesen a saját maga - és sleppje - képére”
 • 2. mir 2011. április 24. 13:41
  „A tojásaival írja alá? :)”
 • 1. arrajáro 2011. április 24. 12:55
  „Görcsölne be a keze”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter: bátran hozhatunk áldozatot egymásért

Nem kell érdekeinket vagy jó közérzetünket egymástól féltenünk, bátran hozhatunk áldozatot egymásért - mondta Erdő Péter húsvétvasárnapi szentmiséjén. Tovább olvasom