Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Péntektől nincs MDF-frakció

A frakció valamennyi képviselőjének bizottsági tagsága is megszűnik. Keresik a tizediket.

Péntektől hivatalosan is megszűnik a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója. Herényi Károly frakcióvezető erről csütörtökön a Házbizottságot is tájékoztatta - jelentette be a testület ülése után a házelnök. Szili Katalin elmondta, hogy péntek reggelre egyeztetést hívott össze, amelyen a négy másik frakcióval a 2006-ban kötött politikai megállapodást tekintik át - itt beszélnek majd egyebek mellett arról, mi legyen az MDF bizottsági helyeivel.

Jövő héten 2 napos ülést tart parlament. Várhatóan kedden kezdik meg a képviselők az adótörvények módosításával kapcsolatos előterjesztés általános vitáját, amelynek napirendre tűzését a kormány és az MSZP képviselőcsoportja kérte. Ebben az ügyben egy-két részlet egyeztetése hátravan, hétfőn a plenáris ülés előtt még tart egy rendkívüli ülést a Házbizottság, a tervek szerint ott tisztáznak mindent az általános vitával kapcsolatban is.

Az MDF képviselőcsoportjának megszűnése egyben azt jelenti, hogy a frakció valamennyi képviselőjének bizottsági tagsága is megszűnik. Nemcsak a bizottsági helyek jövőjét kell azonban tisztázni, hanem a médiatestületekbe delegált tagok és más olyan tisztségek sorsát is, amelyek a megszűnő frakcióhoz kötődtek - ilyenek voltak például a jegyzői vagy a bizottsági tisztségviselői pozíciók. Azért is egyeztetnek erről pénteken, hogy hétfőre már tisztázhassák a bizottsági helyek sorsát. Utóbbi téma várhatóan a Házbizottság hétfői rendkívüli ülésén is szóba kerül - mondta Szili Katalin.

A Házbizottság csütörtöki ülésén Herényi Károly azt is bejelentette, hogy az Alkotmányügyi bizottsághoz fordultak néhány, a frakciót érintő kérdésben, mindez azonban a képviselőcsoport megszűnését nem befolyásolja, mivel annak létszáma továbbra sem éri el a tíz főt - közölte a házelnök. Szili Katalin megerősítette: ha az MDF időközben megtalálná a hiányzó, tizedik képviselőt, a frakciót ismét megalapíthatják. Arra a kérdésre, hogy alakulhat-e olyan új képviselőcsoport, amelyet nem feltétlenül egy konkrét párt neve alatt szerveznek meg, a házelnök azt válaszolta: az egy új helyzet lenne, és annak megfelelően kellene megvizsgálni a feltételeket.

Olvasóink írták

 • 15. Domestic 2009. március 21. 16:04
  „.....na végre az első mondat amiben a "nincs" szerepel és mégsem vagyok lesújtva!”
 • 14. Reális 2009. március 21. 10:48
  „Tetszettek volna 2006-ban a fidesz mellé állni!”
 • 13. mc 2009. március 20. 20:40
  „Amikor húsz felett maradtak, már akkor is herényire zsugorodott pártról beszélt az ország...
  És most a hatalomból mi maradt a kezükben ? A görcs...”
 • 12. mindigatutit 2009. március 20. 10:06
  „én meg azon vagyok kiakadva,hogy havi 7milla volt ennek a frakciónak(10embernek ) a havi jussa+egyéb xarságok+a fizetésük”
 • 11. antilibsi 2009. március 20. 09:45
  „Ha nincsen, hát nincsen. Sebaj! Ha egy pártnak ennyire lecsökken a népszerűsége, mint az MDF-nek és az SZDSZ-nek a rendszerváltás óta, akkor ott nagyot hibáztak. Nem sajnálom őket.”
 • 10. pmfc 2009. március 19. 20:32
  „De vesztünk. Nem lesz már senki aki a "Normális" Magyarországot képviselje! :)

  Egyébként meg egyszerűen nem értem, hogy Dávid Ibolya miért akkor kezdett a szocikhoz meg a szadeszhez dörgölőzni, amikor nyilvánvalóan mindenki ellenük van ebben az országban.
  Az ésszerűség azt diktálta volna, hogy az MDF most éppen egy erős ellenzéki pártként, a kormányt keményen szapulva tudott volna szavazatokat szerezni abból a 60% Fidesztömbből...”
 • 9. Primax 2009. március 19. 19:44
  „Az a legszomorúbb, hogy semmit sem vesztünk a hiányukkal.
  Észre sem fogjuk venni...”
 • 8. k 2009. március 19. 19:15
  „Egyszer csak elfogynak teljesen.”
 • 7. osztógép 2009. március 19. 17:18
  „oda kerül az mdf ahová való, a szeméttelepre...köszi ibolyka!”
 • 6. RickCartman 2009. március 19. 15:50
  „Gratulálok a kalapos királynőnek és igaz keresztyén összes elvbarátainak.
  1990: MDF-FGKP-KDNP koaliciós kormány,, ebből a KDNP most hol van? A Józsi bohóc Kisgazdapártja hol van?(Ami egyébként űjabbkori magyar történelmünk legnépszerűbb és legkedveltebb pártja volt) Össze teszettek itt már feküdni kérem mindenki mindenkivel, volt fityisz-MDF, Józsi-bohóc Vekkerviktor vőlegény-menyasszony(ld. korabeli HVG-cimlap), Csurka-Potyka bácsi MIÉPPel együtthálás, Isten, haza, család, nemzetmentés, Antall Józsefre hivatkozás..
  Tessék mondani, hol van az a 42,5 %-os választási eredmény??Hol a 11,4%-os Józsi bohóc?Hol az 5,4%-os kereszténydemokrácia?
  Ehhez kellett az a sok piros-fehér-zöld pántlika?Gratulálok.Beállhat a bukottak sorába, és most már kéretik csendben maradni.”
 • 5. gagarin 2009. március 19. 15:41
  „Hát ez a dinnyepárt /kívül zöld belül piros/ azt kapta amit érdemelt! Ki fog rájuk emlékezni? Mit tettek mikor a rendszerváltáskor ölükbe hullott a hatalom? Tudjuk,emlékszünk,és megháláljuk a nem rájuk szavazással! Ibolyka ezt a kommunistákhoz való újbóli dörzsölködésedet még a hű párttársaid se vették be! De nehogy most valaki a haláladó eltörlésével jöjjön,mert amennyit ők ártottak az több mint halál! Az a Here Károly még most is csak vigyorog,egy pökhendi szar alak!!! Már az a Polska Lacaj beszervezése se volt semmi! Na a dinnyébe belevizelt nem csak Lőrinc, DE DÁVID IBIKE IS!!!!!!!!”
 • 4. comet 2009. március 19. 13:50
  „gratula Ibolának.
  Átmehetne tanácsadónak az SZDSZ-be, az élet nem áll meg ott is lenne tennivaló.”
 • 3. petermeister 2009. március 19. 12:06
  „Mint az oviban: keresnek valakit akit bevesznek a brancsba? Aki játszhat az ő pisikásájukkal is? Hát mi a fasz van ebben az országban? Ha ezt lehet, akkor a miniszterelnök urat miért ne lehet így lecserélni??? Hiszen az ország 90%-ának már tele van vele a töke. Vegyünk be mást a bandába! HM? Piros pacsiznak, sakkozgatnak, ahelyett, hogy a dolgukat végeznék, amiért oda küldték őket a választóik. FELHÁBORÍTÓ”
 • 2. Roli0910 2009. március 19. 11:27
  „Ha egyszer megszűnik mer nincs elég létszáma akkor a következő választásig ne is legyen új frakció.
  Nevetséges, hogy kereshetnek vagy netán megvehetnek valakit, hogy lépjen már be 10. embernek.
  Hol a választói megbízás amit kaptak az egyes képviselők?
  Nevetséges, hogy ilyent lehetővé tesznek a törvények!
  Ez Magyarország!”
 • 1. rozsomak 2009. március 19. 11:16
  „Esetleg ?

  Kilépett az MSZP-ből az egykori titkosszolgálati államtitkár
  Tóth András szakított a szocialistákkal
  Tóth András volt titokügyi államtitkár kilépett az MSZP-ből, mert nem ért egyet azzal, hogy nem őt indítják választókörzetében.
  http://nol.hu/belfold/lap-20090319-20090319-36”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sötét a kép - egyre pesszimistábbak vagyunk

Minden kilencedik ember a munkanélküliség növekedésére számít, a megkérdezettek 92 százaléka szerint… Tovább olvasom