Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Parádés programmal zárt a Mediawave

Az uniós csatlakozással szinte egy időben zárult Győrött a nagy sikerű Mediawave, amelyen sok ezren fordultak meg egy hét alatt. Az összművészeti fesztivál záróünnepségén díjjal jutalmazták a legjobb magyar rövidfilmet.
Sok száz külföldi – főként osztrák, német, szerb – vendég fordult meg egy hét alatt a fesztiválon, sőt, még Los Angelesből is érkezett egy hölgy, aki az interneten nézte ki magának a programot. A rendezvénysorozat legnagyobb sikert arató záróakkordját John Zorn együttese jelentette, de hatalmas ovációt váltott ki az előző napokban William Parker, Michel Montanaro, a magyar Dresch Quaertet és persze az „abszolút" sztár, Maia Morgenstern produkciója is.

Hartyándi Jenő, a fesztivál főszervezője szerint a Mediawave legizgalmasabb részét ezúttal a műhelyek adták: ezek közül a legsikeresebb a Montanaro-féle csapat volt. A közös koncerten baskír, lengyel, szerb és kurd zenészek produkciója tüzelte a közönséget. A hallgatóságot a csapat végül „kimuzsikálta" a zsinagógából a népes udvarra, ahol egy valódi „etnodiszkó" alakult ki a mulatozó nép örömére.
A pénteki zárás estéjén adták át az idei Jameson-díjat, amely a főtámogató termékéről kapta nevét.

A rangos elismerést Európa tizennyolc filmfesztiválján ítéli oda a legjobb hazai résztvevőnek a nemzetközi zsűri. Ezúttal egy budapesti fiatal iparművész-hallgató, Pálfi Szabolcs részesült a mellékesen 6000 euró értékű jutalomban.

Az anyagi elismerésen túlmutat azonban az, hogy a legjobb rövidfilmet, a kilencperces „Buszt" a világ filmfesztiváljainak nagy részén be fogják mutatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélyen őrzött titkok

A 18 éves Irma terhesen „szabadul" az intézetből. Miközben csemetéje Kanadába importálásán… Tovább olvasom