Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Összesen kilencmillió forint bírságot szabtak ki az RTL Klubra és a TV2-re

Összesen mintegy kilencmillió forint pénzbírságot szabott ki a két országos kereskedelmi televízióra szerdai ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tájékoztatása szerint az RTL Klub három, tavaly sugárzott műsorára összesen mintegy hétmillió forint pénzbírságot róttak ki.

Kiricsi Karola elmondta: a televízió tavaly az egyik műsorában "egy közismert sportoló öltözékén jelentetett meg burkolt reklámnak minősülő információt". Mivel azóta változott a jogszabály, a jövőben kevésbé kell számolni hasonló büntetéssel - tette hozzá. A másik két esetben a kiskorúak védelme alapján szabtak ki bírságot az RTL Klubra.

A TV2 egyik műsorára pedig - szintén burkolt reklám miatt - kétmillió forint bírságot rótt ki a médiatanács.

A testület szóvivője elmondta, hogy összesen 16 esetre vonatkozóan hozott elmarasztaló döntést a médiatanács, ezen belül 5 esetben pénzbírságról, 11 esetben figyelmeztetésről határoztak.

Az országos kereskedelmi televíziók négy műsora mellett az ATV-t is elmarasztalták, e társaságnak 100 ezer forint pénzbírságot kell kifizetnie egy vásárlásra buzdító műsora miatt.

Mivel a Neo FM országos kereskedelmi rádió egyik reggeli műsorában első alkalommal követett el jogsértést, a médiatanács csak figyelmeztetést szabott ki a rádióra. Több kisebb médiaszolgáltatót érintően is a legenyhébb büntetésről döntött a testület, összesen tíz esetben - tette hozzá Kiricsi Karola.

Olvasóink írták

 • 15. LAZA 2011. március 04. 09:44
  „Arra azért rohadtúl kiváncsi lennék,hogy hány ember néz végig egy ilyen hosszú reklámblokkot.
  Jómagam még soha egyetlen egyet sem.
  Megyek körbe.
  Igaz néha megfeledkezem az eredeti müsorról amit otthagytam,Istenem.
  14.load
  No most egy picit vitatkoznék Veled!
  Tapasztalatom szerint egyáltalán nem csak a legszegényebb rétegek nézik az ilyen műsorokat.
  Különben miből tennének szert ekkora haszonra.
  A sok telefonáló,sms-ező hozza nekik a nagy bevételt.
  Az ilyen jellegű bevételeket kéne keményen megadóztatni!”
 • 14. load 2011. március 03. 14:06
  „12. Cloeon_dipterum
  Ez egy folyamat.
  Nem lehet csak úgy ad,hoc.
  Nagy az igény rá, éppen a legszegényebb rétegekben. Ott kapják meg azálom adagjukat. A gazdagságról, a sikerességről, az okos és szép gyermekekről, az intelligens, befolyásos és gazdag rokonokról, nagyjából azokról a dolgokról, amit a valóságban nélkülözni kénytelenek.
  Mit gondolsz?
  Ezek hiánya nem indíthatna el esetleg, egy bármilyen elit ellenes forradalmat?”
 • 13. kolombela 2011. március 03. 13:33
  „CSAK? Ez nagyon kevés. Figyelembe véve műsoraikat, egy két kivételtől eltekintve, ha megszűnnének sem érné nagy veszteség a tv nézőket.”
 • 12. Cloeon_dipterum 2011. március 03. 10:32
  „Ebből is látszik, hogy a médiatörvény hasznavehetetlen saláta. Ezeket a csatornákat már rég be kellett volna tiltania a kormányoknak.”
 • 11. annobon 2011. március 03. 10:31
  „Mondjuk a tegnapi ("vadonatújnak" hirdetett) Dr. House epizódban két hosszú reklámblokk volt + egy "csak egy reklám" feliratú! A reklámblokkokhoz értendő természetesen jónéhány perces filmajánló is. Az egész epizód hossza kábé 60 perc lett volna az említett megszakítások nélkül. A harmadik megszakításnál aztán úgy döntöttem, hogy - bár nagy kedvencem a sorozat - hogy inkább alszom. Ez a rész amúgy sem volt túl izgalmas. Nézettség mindenek felett! De azért ami sok az sok...”
 • 10. Hyppolit 2011. március 03. 10:26
  „Gondolom, a "burkolt reklám" egy 40 perces filmen belül a harmadik tízperces reklám-blokkban volt? Számomra hányingerkeltő és nézhetetlen, egymással az infantilizmusban versengő (nézettség mindenek előtt?) állomások. Simán be kellene őket tiltani! A "sörös-papucs", illetve megagagyi Boros-Bochkor után, illetve azokat majmolva szinte minden rádió elment "hülyébe".Erőltetik a reggeli "csakazértisröhögünkasemmin" jókedvet, simán a bányába zavarnám őket, hátha feljönne a szén!”
 • 9. annobon 2011. március 03. 09:59
  „Úgy látszik a konkurens adók hivatásos tévénézői a másik fél adását nézik, hogy felfedjenek hasonló jogsértéseket. Aztán felveszik az ominózus jelenetet és már mehet is az NMHH-hoz. Mindig is mondtam, hogy a feljelentések (am. feljelentők) országa vagyunk...”
 • 8. Japo 2011. március 03. 08:55
  „Ja és hozzá teszem a tisztelt médiatanács semmit nem tett ez ellen,hogy törvénytelenül a kábelszolgáltató beleszólt a műsorok szerkezetébe. Na ez Magyarország!”
 • 7. Japo 2011. március 03. 08:52
  „most már illő lenne,ha örökre elsötétítenék ezt a két csatornát.Ez a baj Magyarországon,megbüntetjük és csinálhatja tovább a törvénytelenségeket.Lásd büdös hús,kiskorúak veszélyeztetése,félretájékoztatás,itt mindent lehet. Mosonmagyaróváron meg azért levették a helyi tévét a Vidanet hálózatáról,mert Posta Imre sokat zsidózott.Ennyi!
  http://www.youtube.com/watch?v=khRFVIDFojc”
 • 6. Koga 2011. március 03. 07:42
  „Biztos a VV-ből csak jót látnak és tanulnak!Pl: hogyan kell részeg lenni nő létükre vagy hogy hogyan kell örökösen veszekedni! Egy szóval a fiatalok számára szerintem nem vett jó fényt ezt látják azt hiszik ez a jó meg a fa... élet.
  Szerintem.”
 • 5. mérpontén 2011. március 03. 06:41
  „burkolt reklám! na menjen a p-ba! Ezért büntetni! Miért nem VV véget büntetnek, családbomlasztás miatt”
 • 4. watchman 2011. március 02. 23:19
  „Az milyen név, hogy Kiricsi Karola?”
 • 3. Csetneky 2011. március 02. 21:52
  „Kevés.”
 • 2. janika 2011. március 02. 19:52
  „Mutyi?”
 • 1. LAZA 2011. március 02. 17:57
  „Majd a tini lányok kifizetik a százszorosát sms-ekben”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeletet alkotott a kormány az otthonszülés szabályairól

A jogszabály mindaddig megengedi a szülés helyszínével kapcsolatos választást a várandós kismamáknak, amíg az nem veszélyezteti a gyermek életét. Tovább olvasom