Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Összefognak a kábeltolvajok ellen az érintett cégek

Összefognak a kábeltolvajok ellen az érintett cégek

Mivel a színesfémgyűjtők károsultjai közül a BKV mellett dobogós helyen áll a MÁV és a Magyar Telekom is, a szolgáltatók összefognak.

mti - 2012.08.10. 06:42
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Mivel a színesfémgyűjtők károsultjai közül a BKV mellett dobogós helyen áll a MÁV és a Magyar Telekom is, a szolgáltatók összefognak - tudta meg a Magyar Nemzet a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK).

A lap pénteki száma szerint a veszélyeztetett helyszíneken a rendőrséggel közösen tartott vagyonvédelmi akciókon túl a cégek biztonsági szervezetei rendszeresen egyeztetéseket tartanak.

A BKK közlése szerint a rézkábeleket különleges festékanyaggal vonják be, és mind több technikai akadályt gördítenek a kábeltolvajok elé.

A vasúton és a távközlési cégnél országszerte alkalmazott vezetékekkel ellentétben a BKV tápkábelei szigeteletlenek, és általában vastagabbak. Ezért könnyebb az értékesítésük, hiszen nem kell leégetni róluk a szigetelést, s egyméternyi BKV-vezeték is több mint két kilogrammot nyom.

A legfrissebb fővárosi intézkedések között szerepel, hogy éjjelente sűrítik a "kémjáratokat", és mind több szakaszon risztórendszer üzemel. A vezetékek feszültségmentesítését elektrotechnikai, a tartóoszlopokat pedig mechanikai módszerekkel védik.

A bűncselekmények megfékezését a szakma is szorgalmazza - emlékeztet a Magyar Nemzet -, Szlávik Mónika, a Magyar Fémkereskedők Szakmai Egyesületének elnöke korábban azt mondta: nem elég a fémtörvény őszre tervezett módosítása; a közszolgáltatóknak egyedi azonosítóval kellene ellátniuk a köztárgyakat.

A lap beszámol arról is, hogy a BRFK nem erősítette meg a Blikk azon információját, hogy országokon átívelő bűnszervezet állhat a háttérben. A magyar nyomozók a kábelügyben az eddigi akciók folytatását ígérték - ismerteti a lap.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 7. bojtár 2012.08.10. 14:35

attól még visszatartó ereje nem lesz ,mert nem a gyökér okot szüntetik meg a kiesést pótolni kell a kiesést majd bátrabbak lesznek és mennek a családi házakhoz,óvodákhoz,iskolákhoz mindenhová ahol csak 1kg vas is van

Moderálásra küldöm 6. nága 2012.08.10. 13:46

Na végre van valamiben összefogás. Ez csodaszámba megy a magyarok között. Már réges-régen meg kellett volna ezt lépni. Tolvajok mehetnek a dutyiba a kereskedőket pedig örökre eltiltani ettől a szakmától.

Moderálásra küldöm 5. k@rika 2012.08.10. 13:26

#2: pontosan, így van, még mindig nagyon jó biznic a fémlopás, ezt kéne megállítani...

Moderálásra küldöm 4. @Gabben 2012.08.10. 11:27

kezét lábát eltörni az ilyeneknek....................

Moderálásra küldöm 3. okostojas007 2012.08.10. 09:21

a cím így lenne helyesen - összafogják a kábeltolvajokat...
talán akkor egy árnyalatnyit jobb lenne a helyzet .....

Moderálásra küldöm 2. kultura 2012.08.10. 08:53

Ideje volt.Szigorúbb, rendszeres ellenőrzés az átvevőknél és már rég nem volna miről beszélnünk.

Moderálásra küldöm 1. ombi 2012.08.10. 08:22

"a közszolgáltatóknak egyedi azonosítóval kellene ellátniuk a köztárgyakat." Igaz, nem színesfémből vannak, de a csatornafedeleken, biztosíték-szekrényeken ott szokott lenni a cégnév, mégis kampányszerűen el-eltünedeznek. Nyilván azokat is átveszi egy kereskedő, ahogy a szobrokat, kábeleket, síremlék-részeket is mindig. Vasúti sín sincs minden háztartásban, mégis lopják, és persze eladják, a kereskedők átveszik.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...