Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Orbán Viktor nejének is pisilnie kellene

Lévai Anikó ugyanis négy éve vezető beosztása van egy újságnál: ő a Magyar Konyha szerkesztőbizottsági elnöke, így a kötelező drogteszt őt is érintené.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy a 18 év alatti fiatalokat, a politikusokat, és az újságírókat köteleznék szűrővizsgálatra. A Fidesz frakció december 8-án döntött arról, hogy feltételekkel ugyan, de támogatja Kocsis Máté javaslatát.

Ők inkább az önkéntes verziót vezetnék be, azt is főleg a fiatalok számára. Legkorábban azonban január vége felé várható, hogy a politikusok nyilatkozzanak a tervről.

Az Index információi szerint az újságírók számára kötelező drogtesztről szóló első hírek Orbán Viktor feleségét is meglepték. Lévai Anikó 2010 óta szerkesztőbizottsági elnöke a Vinkó József által irányított Magyar Konyha című lapnak. Úgy tudják, a drogteszt miatt fel is hívta Kocsis Mátét, hogy jól érti-e, hogy őt is érinti az általa bedobott javaslat.

Az újságírók bevonásáról az elmúlt hetekben ellentmondóan nyilatkoztak a kormánypárti politikusok. Volt, aki azt állította, pontosítani kell majd, kit tekinthet a törvény "újságírónak", mások képtelenségnek nevezték az ötletet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtelnek a fővárosi hajléktalanszállók

Tizenkilenc fővárosi szállóban 1961 férőhely van, és körülbelül háromszáz maradt üresen. Ezekre a… Tovább olvasom