Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Orbán Viktor a termálvízben bízik

Magyarország egyik kincsének nevezte a termálvizet Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a nagykátai gyógyfürdő ünnepélyes átadásán.
A termálvíz "igazán komoly kiaknázása" még 2000-ben, az első Széchenyi-terv idején indult meg - idézte fel beszédében a kormányfő, hangsúlyozva, hogy "ezt a kivételes adottságot, amely Magyarországot a vízhez köti, minél inkább ki kell használnunk".

"A víz megléte az élet első számú feltétele, felhasználásának módja pedig a civilizáció fokmérője, és nem kell ahhoz minden újságot elolvasni, hogy tudhassuk, a vízhiány világszerte komoly gondokat okoz hamarosan" - fejtette ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarország nem akkor lesz versenyképes, ha "kikoplalja" a válságot, és nem is akkor, ha újabb külső segítségre, hitelekre vár. A nagykátai beruházás is azt mutatja, hogy "csak a szívós munka, a helyi kezdeményezőképesség, a leleményesség és a szorgalom teheti sikeressé a magyarokat" - mondta a kormányfő.

Szükség van természetesen nagy gyárakra - folytatta -, de csak azokból nem fog felépülni az ország, ezért meg kell becsülni a helyi kezdeményezéseket, mint például a nagykátai gyógyfürdő-fejlesztést. "Igenis számít, hogy eddig tíz ember dolgozott itt, most pedig fog dolgozni még tizenöt újabb" - jegyezte meg, megerősítve azt az álláspontját, hogy az országnak mindaddig sok nehézséggel kell megküzdenie, amíg a tízmillió magyarból nem dolgozik legalább ötmillió.

Hozzátette, hogy a nagykátai fürdő nem az állam ajándéka, mert bár az új Széchenyi-terv támogatásával épült, de az csak a költségek felét fedezte, a másik felét ugyanis a helyiek teremtették elő.

A miniszterelnök azzal zárta szavait, hogy kormánya a jövőben is támogat minden olyan fejlesztést, amely kapcsolatban áll a családokkal, a gyermekekkel.

Az MTI felvételei.

A település fideszes polgármestere, Kocsi János az ünnepségen felidézte, hogy öt évvel ezelőtt döntöttek a fürdő és környezete fejlesztéséről. Elmondta, hogy a mostani után további újításokat is szeretnének megvalósítani, a tervek között csúszda és tanmedence kialakítása is szerepel.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója a több száz millió forintos beruházásról szólva közölte: egy évvel ezelőtt kezdtek hozzá az építkezéshez, amelynek során - zöldmezős beruházásként - megvalósult a mintegy 1300 négyzetméter hasznos alapterületű, háromszintes, akadálymentesített fürdő, és átépítettek egy medencét is a strand területén.

Olvasóink írták

 • 3. kerteszb 2012. június 19. 16:46
  „Ezeknek a fürdőknek nagy része veszteséges, és az adófizetők vagy/és az EU pénzéből épült. A többit hagyjuk.”
 • 2. paci13 2012. június 18. 20:50
  „A fürdőház-projektről és nem egy új fürdőről van szó.
  Igen, "az állam ajándéka", csak a pénz jön az EU-ból...
  "A Káta Hidro Kft., mint kedvezményezett a KMOP 3.1.1/B-09-2009-0004 azonosító számon ,,Gyógyfürdő fejlesztés
  Nagykátán" címmel 249.995.279 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A közjegyzői okirat szerint Nagykáta Város Önkormányzata, mint zálogkötelezett, a tulajdonát képező 3980/6 hrsz-ú 5 ha 1865 m2 nagyságú strandfürdő ingatlanra összesen 249.995.279,-Ft tőke, valamint járulékai és költségei mértékéig engedélyezi a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (székhelye: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint zálogjogosult részére a jelzálogjog bejegyzést a projekt megvalósulásának biztosítására.( 2011 Önk.jkv.)"”
 • 1. gabmaster 2012. június 18. 19:35
  „Ezt az embert nem tudom minősíteni tönkreteszi az országot közben ellentétes dolgok fröcsögnek a szájából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőrszín miatt támadt - felfüggesztett börtönt kapott

Közösség tagja ellen elkövetett erőszak miatt jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 19 éves kaposvári fiatalembert. Tovább olvasom