Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nyolcszáz diák a Kisfaludy Napokon

Negyven megyei középiskola több mint nyolcszáz diákja vett részt a hétvégén rendezett 41. Kisfaludy Napokon. Kilenc kategóriában osztottak okleveleket, a legtöbb pontot a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium gyűjtötte be.
A fiataé csepűrágók bemutatói nagy sikereket arattak.
Visi Tamás Zsolt kétszeres csúcstartó az idei Kisfaludy Napokon. A Pattantyús-szakközépiskola ötödéves diákja ugyanis két arany oklevelet is nyert néptánc kategóriában; s valószínűleg abban is egyedülálló, hogy a legmagasabb kitüntetésért ő szállt a legtöbbször „ringbe". Négy ezüstérem után most ötödszörre sikerült aranyat szereznie egyéniben és társával, Vörös Péterrel is.

„Természetesen a díj kecsegtető, de nem elsősorban ezért indultunk a rendezvényen – mondta Tamás. – Eljutottunk erre a szintre, ami óriási boldogság, de a folytatást nem befolyásolja: a középiskola befejeztével is folytatom a táncot. Ezen a versenyen – koromnál fogva – én már nem indulhatok, de Péter igen."


A péntektől vasárnapig tartó rendezvénysorozaton negyven középiskola több mint nyolcszáz diákja vett részt. A legjobban a győri Kazinczy-iskola diákjai szerepeltek, második a soproni Berzsenyi-gimnázium, harmadik a győri Révai lett. Kakuk János főszervező elégedetten értékelt, színvonalas produkciókról beszélt:

„ Minden kategóriában színvonalas előadásokat láthattunk, ezt az arany oklevelek száma is mutatja. Az előző évek viszonylatában is különösen eredményes volt az idei."

A tegnapi gálán még egyszer bemutatták a kategóriák legsikeresebb produkcióit, a résztvevőket ezúttal is ovációval fogadták társaik és hozzátartozóik. A győztesek átvehették az arany okleveleket, ezenkívül még kilenc különdíjat adtak át a honismereti pályamunkát benyújtóknak. A legtöbb pontot gyűjtő iskola emlékkupát kapott. Az arany oklevelet nyert középiskolások nevét későbbi számunkban közöljük.


Kapcsolódó cikkek >>

KISFALUDY NAPOK (2004-03-03) >>
Kisfaludy Napok 2004 (2004-03-18) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasok tekeversenye

Az Életet az Éveknek megyei szövetsége idén harmadik alkalommal rendezte meg a nyugdíjasok… Tovább olvasom