Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Négy napig élt törött csigolyával

Tibor elrugaszkodott a győrújfalui bányató partjáról, csobbant, aztán tehetetlenül lebegett a kristálytiszta vízben. Négy nap múlva, törött csigolyával, szülei karjai között halt meg. A szülők remélik, hogy mások még tanulhatnak az esetből.
A győr-marcalvárosi Répce utcában lakó Hancz család elsírta az elsírható könnyeket. Tibor fiúszobájában két hét óta minden érintetlen, a zeneszekrénye maga készítette hangfalakkal, kazettái – a helyiség gazdája egy hete a temetőben pihen.

Tele volt erővel, tervekkel

– Nem vagyok képes megnyugodni – mondja a keménykötésű, vasasmesterséget gyakorló apa – , mert természetellenes, ami történt. A fiam élete virágában volt, huszonkét éves, tele erővel, tele tervekkel – százkilencven magas, hozzá vagy száz kiló – , kőművesnek tanult, elsajátította a burkolást is. Megnézhetik a szobájának a kövezetét, műremek, rendkívül aprólékos kivitelezéssel. A vállalkozói engedély megszerzésének járt éppen utána. Úgy gondoltuk, egyenesbe kerül a család, aztán mindennek egy csapásra vége lett. Nagyon friss a seb, a szereplés az, amit feleségemmel legkevésbé szeretnénk. De ha egyetlen gyerek, ifjú tanul Tibor esetéből... Ezért gondoltuk, hogy mégis beszélnünk kell róla.
A házgyári lakás konyhájában beszélgetünk, ott elevenedik meg egy család négy tragikus napja.

Ugrott, aztán lebegett

Június 19-én délután négy órakor 33,1 Celsius-fok volt a hőmérséklet. Öt óra tájban a Hanczéknál összesereglett barátok – heten voltak, közöttük Tibor éppen szabadságon lévő katona öccse, Gábor – felkerekedtek. Három kocsival indultak a győrújfalui kavicsbányatóhoz. Ledobták egy szál ruhájukat, Tibor elrugaszkodott a kavicsról, ugrott, barátai már csak azt látták, lebeg a vízben. Először azt gondolták, őket akarja megtréfálni, de mert sokáig tartott a lebegés, bementek érte... Úgy húzták ki, és mikor látták, hogy véres a homloka, tudták, baj van.
– Tizenhét éve dolgozom a kekszgyárban, s az én munkahelyem is megszűnik, ezen a szerdán dolgoztam utoljára – mondja Hanczné. – Amikor megtörtént Tibor balesete, a gyereket beszállította a mentő az idegsebészetre, Gábor hívta az apját, a férjem pedig engem a gyárban. Otthagytam mindent és rohantam a kórházba.

„Nagy a baj, apu?"

– „ Nagy a baj, apu ? " – kérdezte, amint ott feküdt tehetetlenül, szívtájéktól lefelé megbénulva, a feje súlyokkal hátrahúzva, ahogy az orvosok mondták, azért, hogy később operálni lehessen. Az utolsó pillanatig tudatánál volt. Tovább kell adnom, amit a fiunk mondott, mert okulni kellene belőle. Azt mondta: „ Nem tudjátok elképzelni, milyen borzalmas volt, amikor az ugrás után már csak lebegtem a kristálytiszta vízben, láttam a karjaimat, és rá kellett döbbennem, hogy nem tudok mozdulni... " Azt kérte, mondjuk meg, hogy milyen sors vár rá. A szívünk akart megszakadni.
Négy napig tartott Hanczék reménye. Tibort megoperálták, bizakodtak: a fiuk ugyan béna marad, tolókocsiban éli majd le az életét, de mégis köztük lesz. A huszonkét éves fiatalember, aki négy éve országos versenyen a szakma kiválója lett, a legjobb ifjú kőműves, aki most készült a maga lábára állni, négy nap után szülei karjai között halt meg.

Felfoghatatlan veszteség

– Tizenöt évvel ezelőtt elvesztettem az öcsémet – emlékezik vissza az apa – , gázszerelő volt és gázbalesetben halt meg. Apám máig sem tudta feldolgozni, félember maradt, most mi is elveszítettük az életünk egy darabját...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Video és DVD - az új játékszerek

A VCD és a DVD ugyanazt az utat járják be, mint néhány évvel ezelőtt a CD-írók. A fejlesztéssel… Tovább olvasom