Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Navracsics: intézményi és nemzedéki megújulás a közigazgatásban

Nemcsak intézményi, jogszabályi és professzionális, hanem nemzedéki megújulás is zajlik a közigazgatásban - mondta Navracsics Tibor miniszter a ReGeneráció - kormányzati karrierexpó 3.0 című rendezvényt megnyitva szombaton Budapesten, a Millenárison.
A közigazgatási tárca vezetője úgy fogalmazott: fiatalodik a közigazgatás. Példaként említette a közigazgatási minisztériumot, ahol közlése szerint a kormánytisztviselők kétharmada negyvenévesnél fiatalabb, több idegen nyelven beszélő szakember.

Navracsics Tibor azt mondta, a közigazgatás korántsem olyan szürke, poros aktákkal teli és unalmas szféra, mint ahogyan azt sokan a közigazgatáson kívül próbálják beállítani.

A közigazgatásban dolgozni küldetés - emelte ki, rámutatva: akik a közigazgatásban dolgoznak, azok a közjóért tevékenykednek, és nem a saját, személyes érdekeiknek vetik alá az egyéb céljaikat, munkájukat.

Kitért arra is, hogy a karrierexpó az elmúlt három évben rendezvénysorozattá nőtte ki magát, nyílt napokkal és regeneráció táborral.

A miniszterelnök-helyettes közlése szerint a szombati rendezvényen több mint 70 standon, a minisztériumok és háttérintézmények mellett a velük stratégiai partnerségben lévő civil szervezetek is jelen vannak.

Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) vezetője a hivatal létrehozását felidézve hangsúlyozta: egyfajta mintaprojektként szeretnék megmutatni a többi tárca számára, hogyan lehet ésszerűsíteni, egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni az igazgatási folyamatokat.

Kitért arra, hogy kisebb korrekciók várhatók a szintén harmadik alkalommal meghirdetendő közigazgatási ösztöndíjprogramban. A keretek megmaradnak, a hazai és külföldi program után ismét egy hazai programrész zárja majd a tíz hónapos ösztöndíjat. Megfogadva ugyanakkor több külföldi nagykövetség kérését, kicsit hosszabb lesz a program külföldi része, és a legvégén vizsgát tesznek majd a nyertes ösztöndíjasok.

A kiosztott tájékoztatófüzet adatai szerint tavaly csaknem 700 jelentkező közül 150 ösztöndíjast választottak ki, ők jelenleg két hónapos külföldi szakmai gyakorlatukat töltik.

A szombati rendezvényen az érdeklődők kerekasztal-beszélgetéseket hallhatnak a közigazgatás működéséről, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a családpolitikáról. A honvédelmi tárca emellett egész nap különleges programokat kínál, így lesz lézeres biatlonlövészet, fegyver- és eszközbemutató, afgán ruhákat és használati tárgyakat lehet megnézni, és honvéd olimpikonokkal is találkozhatnak a kilátogatók.

Olvasóink írták

 • 4. dödike 2012. október 28. 10:53
  „Hát igen.Fiatalodásnak nevezi a tisztogatást.”
 • 3. értelem 2012. október 28. 06:14
  „Hazudik Navracsics, mint szinte mindíg. A közigazgatásban jelenleg hűség és szervilisség alapon zajló személycserék folynak. Csak azok lehetnek biztosak munka helyükben, akik feltétlen engedelmességet és hűséget fogadnak. Pontosan azt csinálják mint a bolsevikok annak idején. Szakmaiság, tapasztalat semmit nem ér. Csak a hűség a párthoz. Ez a párt ma a FIDESZ. A népet már "kedves" tróger politikusaink régen törölték még az ország nevéből is.”
 • 2. ISU 2012. október 27. 22:08
  „A főnökétől tanulta, az is a semmiért is elismerteti magát és veri a mellét, hogy milyen nagyszerű dolgokat csináltak, ha véletlenül mégis van olyan adat (de nem hiszem) ami kicsit is javult a két év alatt, akkor ezt is megoldottuk.Azután van a harmadik verzió, amivel megmagyarázza a kormány hozzá nem értését, na ez az ellenségesdi, meg a maszatolás, visszafelé mutogatás.”
 • 1. Zso-ka 2012. október 27. 20:47
  „hiteltelen ember,aki nem képes önkritikát gyakorolni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Orbán Viktor tettei ellentétesek a Békemenet követeléseivel

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i beszédében ugyan támogatta a Békemenetet,… Tovább olvasom