Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Művészeti hetek szerdától Gyöngyösön

Irodalmi estekkel, fotó- és kristálykiállítással, komolyzenei koncertekkel és japán dobegyüttes showműsorával várják a szervezők a publikumot Gyöngyösön, a szerdától június 5-ig tartó Gyöngyösi Művészeti Hetek keretében.
Az események többségének a Mátra Művelődési Központ ad otthont.

Mint azt Pintér Mária főszervező elmondta, a rendezvénysorozat a Heves Megyei Önkormányzat Kaleidoszkóp című programjának meghirdetésével veszi kezdetét. Ennek keretében a megye városainak jellemző épületeit ábrázoló fotók és rajzok készítésére hívják a gyerekeket, a beküldött alkotásokból pedig egyfajta honismereti kifestőkönyv készül.

Május 10-én Szabó T. Anna kortárs költővel találkozhatnak az irodalmat kedvelők, valamint koncertet ad a Magashegyi Undergrund. Május 13-án nyílik meg a Kristályvilág című kiállítás, amely elsősorban a Mátra természetes kristályait mutatja be, valamint például a parádsasvári üveggyárban képződött mesterséges kristályokat is. Ezzel egy időben Laco Suhár szlovák tájképfotós tárlatát is megtekintheti a közönség.

A következő napon Illényi Katica hegedűművész ad koncertet, majd május 20-án a japán Kiyo-Kito Taiko dobzenekart látják vendégül Gyöngyösön. A koncertet lézershow színesíti.

Május 21-én rendezik meg az Országos Digiráma Bemutatót. A kifejezés digitális fotók filmetűdszerű összefűzését jelenti zenei aláfestéssel, majd Rékasi Károly színművész május 24-én tart önálló irodalmi estet Wass Albert műveiből Szerelmem, Erdély címmel.

A művészeti heteket két komolyzenei koncert zárja: június 2-án Bach-kórusművek csendülnek fel a Ferences-templomban, majd június 5-én a Szent Bertalan-templomban Puccini Messa di Gloria című kórusművét hallhatja a közönség.

Mindkét alkalommal a Mátyás-templom zenekara és gyöngyösi kórusok tolmácsolásában csendülnek fel a zeneművek - ismertette a programot Pintér Mária. +

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt levelet írtak Orbán Viktornak fogyatékossággal élők

Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos… Tovább olvasom