Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

MTV-ostrom: heten találtattak bűnösnek

Hét férfi ügyében mondta ki jogerősen a Fővárosi Bíróság pénteken, hogy bűnös a Magyar Televízió székházának 2006. szeptember 18-áról 19-re virradó ostromában közérdekű üzem megzavarása miatt; egy visszaeső férfi kivételével mindannyiukat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A perben korábban 40 vádlott volt, másodfokra 21 vádlott ügye került. Ezeket a bíróság azért tárgyalja külön, mert - ahogy az eljáró tanácselnök fogalmazott - nem látták biztosítottnak, hogy valamennyi vádlott ügyvédje egyszerre jelen legyen a tárgyalásokon. Hasonló okok miatt már az elsőfokú eljárásban is különböző időpontokban születtek részítéletek.

A pénteken tartott tárgyalások közül az első esetben egy fiatalembert azért ítéltek el jogerősen, mert azon az éjszakán tenyérnyi nagyságú kövekkel dobálta meg a televízió székházának bejáratát védő rendőröket.
A fiatalembert az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság 2010 áprilisában 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelyet 4 év próbaidőre függesztett fel. A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közérdekű üzem megzavarása miatt mondta ki jogerősen bűnösnek T. Áront, s a büntetési tételt helyben hagyta.

A második eljárásban K. Jánost mondta ki bűnösnek a bíróság közérdekű üzem megzavarása miatt és 1 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá. Az ítélet alapján ő is dobált a székház irányába, továbbá amikor társai felfeszítették a főbejárat melletti postázó ajtaját, elsőként ment be a székházba, ahol a barikád egy részét lebontva lehetővé tette, hogy a székházba mások is bejussanak. A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság mellőzte a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletének azt a megállapítását, hogy a fiatalembert előzetes mentesítésben részesítsék.
K. János és T. Áron ügyében is azzal érveltek a védők, hogy álláspontjuk szerint a Magyar Televízió székháza nem minősül közérdekű üzemnek, hanem az Antenna Hungária jeltovábbító készüléke tekinthető az ebbe a körbe tartozó távközlési üzemnek, de abban nem keletkezett kár. A bíróság azonban indokolásában azt hangsúlyozta, hogy a vonatkozó jogszabály melléklete keretszerűen határozza meg a védendő objektumokat és a működés megzavarásának tekintendő az is, ha a szolgáltatás bármely szakaszában zavar keletkezik. Ez alapján a másodfokon eljáró bíróság arra az álláspontra jutott, hogy a Magyar Televízió székháza közérdekű üzemnek minősül, mivel az adást - ha a vezetők döntésére is - de megszakították.

A pénteken tárgyalt eljárások közül a harmadikban öt vádlott ügyében hozott jogerős döntést a Fővárosi Bíróság. Az öt férfi közül az egyiket azért ítélték el, mert az MTV székházának ostromakor egy "közterületi vasszerkezetes" paddal rontott az épület ajtajának. G. Gergelyre ezért 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.

Egy másik férfit, B.-F. Richárdot azért vonták eljárás alá, mert a székház bejáratát védő rendőrökre támadt és egy teleszkópos bottal az egyik rendőr lába felé ütött, de azt nem érte el. Ezért őt 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

J. Ádámot jogerősen 2 év, 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért a székház ostromakor égő autókba dobált az égést elősegítendő papírlapokat. Sz. Gábort pedig azért ítélték 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, mert egy betonkockában végződő fémrúddal többször ráütött a székház bejárata melleti ablak fémrácsára, hogy bejussanak az épületbe.

Az eljárás ötödik vádlottja az egyedüli, aki letöltendő börtönbüntetést kapott. K. Zoltánt többszörös visszaesőként 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság jogerősen, mert ismeretlen társaival egy rácsos fémajtót dobott a székház előtt lévő szétvert, lángoló autóra.

Olvasóink írták

 • 11. stewe7109 2010. december 13. 09:23
  „Demokrácia....jogállam....
  :-/
  ez a hét muki nem volt a "b" csapat tagja...”
 • 10. gjozsi88 2010. december 11. 13:34
  „Csetneky!
  Azért kell felgyújtani a TV székházat mert valaki mond valamit....jogállamban?
  Miért nem gyujtják most fel a székházat, mikor a Fidesz programjában homlok egyenest más van, mint amit csinálnak....ráadásul a szocik idején minden rossz attól válik jóvá, hogy minden rosszabb lesz?
  Nézd az adó és járulék emelést a kisembernek, a hihetetlen drága üzemanyag árakat, a világ válság nélkül (mert a szocik idején volt egy 6%-os gazdasági visszaesés, most nincs) háromszor bedöntött forintot, a folyamatos leminősítéseket...!”
 • 9. Csetneky 2010. december 11. 13:14
  „Józsi barát!

  Az ok böszme elvtárs őszödi beszéde volt. Az okozat pedig a balhé, amit a rendőri vezetők - ha fikarcnyit értettek volna a munkájukhoz, kb. 15 percen belül lerendezhettek volna.”
 • 8. meir 2010. december 11. 10:33
  „6-os,-es-7-es!!
  Ezuttal 100%-ig egyetertek!!
  rohejes ahogy a 70-egynehanybol csinaltak arva 7-et!!!
  jo lenne tudni-(mar csak az erdekesseg kedveert is!!)-vajon a ki "kuglizottak" kozul hanyan voltak fityeszesek!??
  termeszetesen a kikuglizottak alatt ertem most azt a 70-bol 63-at,akik mindenfele ejnye-bejnye nelkul megusztak!!”
 • 7. gjozsi88 2010. december 11. 08:08
  „Csetneky!
  A buta rendőri vezetők nem okozták a TV székház felgyújtását, hanem nem tudták megakadályozni!
  Az okot nem szabad összetéveszteni az okozattal....!”
 • 6. gjozsi88 2010. december 11. 08:06
  „janika!
  Szerinted miért akarja a Fidesz kormány átalakitani a törvénykezést oly módon, hogy a 2006-al kapcsolatos bírósági ítéleteket semmisítsék meg?
  Segítek!
  Mert jó esély van rá, hogy azok akik csinálták akkor a balhét és emiatt megkapott büntetésüket nem próbálják minden nyakatekert módon semmissé tenni, elkezdenek beszélni és kiderülne, hogy a fideszesek nyakig bennt voltak ,mint hátulról felbujtók.....nem véletlen, hogy a Hír Tv ment az első sorban....tudták hova kell menni, hol lesz esemény!”
 • 5. csabrab 2010. december 10. 21:13
  „...és a mocskos Gyurcsótány még mindig szabadlábon van.Köszönet Viktornak érte.”
 • 4. Csetneky 2010. december 10. 21:05
  „Hol van az analfabéta rendőri vezetők ítélete, akiknek köszönhető az egész balhé?”
 • 3. Lone_wolf.. 2010. december 10. 20:47
  „Ezek ám az ítéletek pff”
 • 2. Jandex 2010. december 10. 17:25
  „Röhej!”
 • 1. janika 2010. december 10. 15:39
  „No és mennyi volt a gyempa amit e balhéért kaptak a megbízóktól?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz, belvíz - Készültség a Rábán, víz alatt 3000 négyzetkilométer

Elsőfokú a készültség 1012 kilométer hosszon a Rábán. Országszerte már 3179 négyzetkilométernyi… Tovább olvasom