Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: a kormány legyen méltó a maga választotta elnevezéshez

Az MSZP arra szólítja fel a kabinetet, hogy legyen méltó a saját maga által választott névhez, a nemzeti ügyek kormánya elnevezéshez.

Kormos Kata az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a kormánynak valóban a nemzet egységét, és az egész nemzetet egységesen kellene képviselnie, nem pedig a gazdagoknak kedvezni a szegényebbekkel szemben.

Véleménye szerint az elmúlt hetekben a kabinet több olyan döntést hozott, amely igazolja, hogy a kabinet a jómódúakat részesíti előnyben.

Példaként említette egyebek mellett az egykulcsos adó bevezetését, a minimálbér megadóztatását és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások zárolását. Utóbbival kapcsolatban kitért arra: még mindig nem lehet tudni, mi lesz a 14 hónapos zárolási időszak után. Szavai szerint ez a kormány fiatalokhoz való hozzáállását is minősíti.

Kormos Kata szerint a kormány megnehezíti a gyermekes családok életét. Ezt azzal indokolta, hogy jövőre 50 százalékkal emelkedhet az óvodai és a bölcsődei napközis ellátás díja, mert a tervek szerint az intézmények működési költségeit is beszámítják a szülők által fizetett térítési díjba.

Hozzátette: jövőre kevesebb pénz jut például az anyasági ellátásra, a gyermekek utáni támogatásra és a szociális intézkedésekre is.

A szóvivő fontosnak tartja, hogy a családi pótlék összege emelkedjen, ami - mint mondta - minden gyereknek jár, nemcsak a gazdagoknak.

A gyermekvállalás szempontjából fontos az is, hogy megfelelő legyen a nappali ellátást biztosító intézményrendszer - közölte.

Kormos Kata emlékeztetett arra: az MSZP a kormány intézkedései miatt nyugdíjvédelmi népszavazást kezdeményezett és politikai nagygyűlést tart a Papp László Budapest Sportarénában november 27-én.

Olvasóink írták

 • 4. Stickers 2010. november 15. 19:21
  „moderálva”
 • 3. load 2010. november 13. 22:02
  „2. eszter1
  Azért, mert itt az Alkotmány szerint - eddig, és talán még egy darabig - demokrácia lesz.
  Ha az megszűnik, akkor te sem tehed fel az alanti kérdésedet.
  Remélem megértettél!”
 • 2. eszter1 2010. november 12. 19:20
  „Miért hagyják még ezeket az aljas vörösöket nyilatkozni?”
 • 1. omarhulm 2010. november 12. 18:16
  „Akkor ti miért nem emeltétek a családit barmok? Pofázni könnyű!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egy hétig véleményezhető a Digitális Magyarország Program

Az októberben nyilvánosságra hozott infokommunikációs vitairathoz számos érdemi vélemény érkezett be… Tovább olvasom