Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Most már elég!

Slim (Jennifer Lopez), a keményen dolgozó pincérnő egy nap találkozik álmai lovagjával: Mitchcsel, a jóképű, gazdag építési vállalkozóval.
A találkozásból szerelem, a szerelemből házasság lesz, és a gyermekáldás sem késik soká - a kertvárosi idill tökéletesnek látszik.
A kis Grace születése után azonban Slim felfedezi Mitch másik énjét: a hatalomvágyó, sötét zsarnokot, aki egy csapásra pokollá változtatja a család életét.


A gyermekét féltő asszony szökni próbál, férje azonban vérebként ered a nyomába. Slim megváltoztatja nevét, külsejét, egész személyiségét, csak hogy elrejtőzhessen üldözője elől - mindhiába. Nincs, aki segítsen rajta, csak saját magára számíthat.
És Slim úgy dönt: elege volt a rettegésből és a bujkálásból…


INFÓ


Jennifer Lopez:

„Imádtam a forgatókönyvet: egyfajta női Rocky-történetet láttam benne, amely azonban sokkal közelebb áll a hétköznapok valóságához. Slim a film elején egyszerű pincérnő, aki férjhez megy a tökéletes férfihez. Aztán elveszít mindent, és iszonyatosan meg kell küzdenie azért, hogy ismét maga irányíthassa életét. Lenyűgözött a figura bátorsága és a lelkiereje."
Slimnek nemcsak gondolkodásmódját kell átformálnia, hanem saját testét is, ezért az asszony kiképző táborba vonul. A szerepre készülődve Lopez maga is átesett a kőkemény harcművészeti kiképzésen.

„Roppant tanulságos volt, élveztem minden percét. Bár a férfiak nagyobbak és fizikailag erősebbek, léteznek bizonyos technikák, amelyekkel egy nő föléjük kerekedhet. Slim a táborban megérti, hogy győzhet: megvan benne az erő, mellyel legyőzheti a belső ellenséget, a félelmet, és a külsőt, a férjét."


Jennifer Lopezt a Krav Maga stílusba avatták be, amelyet a világ egyik legveszélyesebb és leghatékonyabb harcművészeti stílusának tartanak. Eredetileg az izraeli hadsereg számára fejlesztették ki, kifejezetten szem előtt tartva a női katonák igényeit.
A színésznőt Wade Allen harcművészeti szakértő edzette, szoros összhangban a kaszkadőrjelenetek felelősével, Simon Crane-nel. (Korábban Angelina Jolie-t is Crane készítette fel a Tomb Rider főszerepére.)
Allen így foglalta össze a Krav Maga filozófiáját:

„Egyetlen szabály van: használj fel minden eszközt, ami a kezed ügyébe esik."

Jennifer Lopez egyáltalán nem ijedt meg a fizikai kihívásoktól.
„Nagyon komolyan vette a feladatokat, és félelmetes tempóban fejlődött - meséli Simon Crane. - A kiképzés végén eljutott arra a szintre, hogy a filmben látható akciójelenetek 95 százalékát maga tudta végrehajtani."
A színésznő így összegez:
„A Krav Maga lényege, hogy magadban találd meg az erőt. És ez az, ami Slimet igazából átformálja."

A nagy összecsapás koreográfiáját Michael Apted rendező Simon Crane-nel tervezte meg.
„A feladat azért volt különlegesen nehéz, mert maximális hitelességre és realizmusra törekedtünk - magyarázza Crane. - Michael azt akarta, hogy a nézők szinte a testükön érezzenek minden ütést és rúgást. Nem valamiféle mívesen megkoreografált harcművészeti balettet várt el tőlem, az tökéletesen idegen lett volna a szereplőktől. Az volt a célunk, hogy az akciókban a figurák személyisége is kifejezésre jusson. Ebben a zárójelenetben Slim veszedelmesen messzire megy el, de azt szerettük volna, ha a közönség mindvégig vele tart és megérti, miken ment keresztül ez az asszony, miből táplálkozik haragja és elszántsága, s miért hozza meg végső döntését."

Billy Campbell:
„Üdítő élmény olyasvalakit játszani, aki nem egyszerűen kedves. És hogy épp Jennifer ellenében játszhattam el a rossz fiút, ez volt a hab a tortán. Mitch olyasfajta fickó, aki azt hiszi, bárkivel bármit megtehet.
Nem ismer határokat. Attól igazán veszedelmes, hogy tökéletesen hamis az önképe: szentül hiszi, hogy ő tulajdonképpen egy rém rendes srác, és nem is próbálja megzabolázni azt a szörnyeteget, aki a személyiség csillogó máza mögött lakozik."

Juliette Lewis:
„Van egy pillanat, amikor betelik a pohár, amikor már valóban elég - és Slim eljut ide. Nem hajlandó tovább játszani az áldozat szerepét, és - történjen bármi is - felborítja a táblát. Különösen azt a részt szerettem a forgatókönyvben, amely Slim magára találását mutatja be. Az ember itt érti meg, milyen poklokon ment keresztül ez a nő, és miben gyökerezik az ereje. Ez több mint izgalmas: ez felemelő és erőt adó élmény."

Jennifer Lopez rúg és pofoz >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burger Kálmán – kémikus

Tovább olvasom