Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Mesterházy szerint a Szent István-i örökség ma is kötelezettség

A Szent István-i örökség - pártállástól, hittől, világnézettől függetlenül - ma is mindannyiunkat kötelez - írta a augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából az MSZP elnöke.
Mesterházy Attila az MTI-nek küldött közleményében azt hangoztatta: hitet, meggyőződést, kitartó munkát, elkötelezettséget, fegyelmezettséget, a realitásokkal való bátor szembenézést, előrelátó, bölcs politikát lehet tanulni a Szent István-i örökségből.

A szocialista politikus arra mutatott rá: ahogy István király idején, úgy ma is fontos változások előtt áll Európa, így például égető gazdasági és szociális kérdésekre kell új és hatékony válaszokat találni. A pártelnök szerint az európai és a világgazdaság válságtünetei közepette megfontolt, európai partnereinkkel és szövetségeseinkkel összehangolt, felelős nemzeti politikára van szükség. Úgy vélte ugyanakkor: hazánk jövője napjainkban sok hozzáértő szakembert és hazáját féltő magyar állampolgárt aggodalommal tölt el.

Mesterházy Attila szerint a kormányváltás óta eltelt csaknem másfél év "kiábrándító eredménytelensége" után Magyarország végre igazi válaszokra vár: békét, jogbiztonságot, nyugalmat és gyarapodást kíván, "a pökhendi és kioktató kormánypárti stílus helyett partnerséget és alázatot", az "üres nemzeti konzultációk" és a megalapozatlan tervek sokasága helyett valódi társadalmi párbeszédet. "Első királyunkként István békét teremtett, befogadásra és a szegénység gyámolítására nevelt. Az elmúlt ezer évben számtalanszor bebizonyosodott: a kirekesztés, a gyűlölködés, a megbélyegzés soha semmire nem hozott valódi megoldást." Hazánk csak akkor képes helytállni a XXI. század kihívásai közepette, ha "a versenyképesség mellett nem feledkezünk el a szolidaritásról" - írta ünnepi közleményében az MSZP elnöke.

Olvasóink írták

 • 15. fortuna54 2011. augusztus 23. 12:56
  „Jozsi,valahol olvastam,hogy Gyurcsánra ,es Szilvásira vallot valaki. Ejnye-ejnye.”
 • 14. gjozsi88 2011. augusztus 22. 11:48
  „még annyit:
  A visszamenőleges törvénykezéssel elvitték a befektetői bizalmat, az egy kulcsos adóval a belső fogyasztást, a PPP programok, uniós pályázatok leállitásával a beruházásokat, a banki és energetikai, kereskedelmi különadókkal a fejlesztési forrásokat.......azaz áll minden, ami a szocik idején működött, mert volt kimutatható eredménye......most minden adatunk csökken ,mutatja ki a fidesz vezetésű AAK, és KSH!”
 • 13. gjozsi88 2011. augusztus 22. 10:53
  „fortuna54!
  Mondj Te egyet.....!
  Ugyanis eredmények sehol....nőtt az adósság ,ezt csökkentették a félretett magánpénztári vagyonnal, azaz ott tartunk, ahol a Bajnaitól átvették!,csökkentek a nettó bérek, csökkent a GDP növekedés,csökkent a munkahelyek száma, a foglalkoztatottakat csak adminisztratív úton tudják csak kimutatni.....a 3,5% IMF hitel helyett 6% feletti dollár kötvény!
  Elpazaroltak 500 milliárd hitelt MOL plakettre ,mely mára 120 milliárdot bukott!
  A szocik adatait teszik tönkre......!
  Hogy mást ne mondjak, a Bajnaitól átvették a világelsők közt voltunk válságkezelésben, a kockázati felár 175 bázis volt........mára a világ 10 legkockázatosabb ország egyike lettünk, 400 bázispontos kockázati felárral, a Bajnaiéhoz viszonyítva két fokozatú leminősítéssel.....!”
 • 12. rommel 2011. augusztus 21. 23:01
  „JÓZSI
  BIZONYITÉKOT AKARSZ ???
  AZ ÜGYÉSZSGEKEN ÉS A BIRÓSÁGOKON MEGTALÁLOD !
  NEM SOKÁRA PEDIG MEGKEZDŐDNEK AZ ITÉLET HIRDETÉSEK !!!”
 • 11. SC 2011. augusztus 21. 19:34
  „fortuna54.
  Nagyon jó a meglátásod!”
 • 10. SC 2011. augusztus 21. 19:32
  „A kettes hozzászóló nemcsak nem tudja értelmezni a mondandómat,de már megint "megtalált" a gyűlölködő személyeskedésével.Kérném törölni!Köszi!”
 • 9. fortuna54 2011. augusztus 21. 17:54
  „7.jozsi.Tudnál legalább eggyet mondani,amit az órbán kormány jól csinált?Már nagyon egyhangu a fidesz mindent rombadöntö politikája,a volt szocialista kormány kánaánt hozó politikájával szemben.Lehet mindegyik hibázott de,hogy az mszp.mindent jól csinált?”
 • 8. load 2011. augusztus 21. 17:42
  „7. gjozsi88
  "....Gyurcsány volt az egyetlen, aki az általad is hivatkozott pártfinanszirozást rendbe akarta tenni......."
  Kár, hogy a saját pártja sem akart felsorakozni mőgé.
  Gyurcsány törvényjavaslatát az MSZP és a FIDESZ kvázi nagykoalícióban fúrta meg.”
 • 7. gjozsi88 2011. augusztus 21. 13:58
  „load!
  Talán emlékszel rá, hogy nem egyszer felvetettem, hogy a Gyurcsány volt az egyetlen, aki az általad is hivatkozott pártfinanszirozást rendbe akarta tenni.......a társadalom hagyta a politikai elitnek elzavarni, majd másnap aláirást gyüjtöttek a képviselői javadalmak csökkentéséért, pedig elég lett volna a körön belül lévő Gyurcsányt támogatni!
  Amiben a vitám van.....az pont az, hogy a jobboldali retorika szerint CSAK a szocik loptak!
  Ráadásul a korrupció a világon mióta feltalálták a pénzt létezik mindenütt......erre hegyezni egy politikát, azt számon kérni, amit csak csökkenteni lehet, erősen demagógia!
  Azok kérik számon, akik büntetlenül csinálták és gátlástalanul csinálják ma is!
  Ráadásul a magyar elmúlt 20 év történetében egyedül a szoci kormány volt az, aki a hatalmon nem akadályozta az igazságszolgáltatást párttagjai felőségre vonása tekintetében!”
 • 6. load 2011. augusztus 21. 13:49
  „5. gjozsi88
  Márpedig loptak.
  Arról meg vitát indítani sem szabad idítani, hogy melyik párt lopott többet.
  Egy ellopott forint is sok. Akkor már a tisztesség odavan.
  Nem véletlen, hogy Gyurcsány négyszer terjesztette be a pártfinanszírozásról szóló törvényt és az MSZP-Fidesz vállvetve utasította el.
  Nyillván könnyebb a régi törvény ellenőrizhetetlen és betarthatatlan szabályai alapján partizánkodni, mint az Állami Számvevőszéknél megnyitott és általa kontrollált forgalmú számlák alapján elszámolni.
  A mértékről kérdezd rommelt, de szerintem a két párt közti arány az MDF által említett 70-30 körüli.
  Amíg a pártfinanszírozás kérdése nem válik teljesen nyilttá és akár az egyszerű polgár számára az interneten is ellenőrizhetővé, addig nincs bizalom a politikai pártokban.
  Csak már az Állami Számvevőszék sem a régi.”
 • 5. gjozsi88 2011. augusztus 21. 12:50
  „rommel!
  Csak most már ideje lenne bebizonyítani, hogy a szocik loptak....!
  Load már feltette a nagy kérdést.....!”
 • 4. load 2011. augusztus 21. 12:23
  „Ez az augusztus 20-a különösen júl sikerül a hülye, együgyű, semmitmondó, illetéktelen beszédek tekinetében.
  Mesterházyé se semmi, de a pálmát kétségkívül a házelnök (Kövér) vite el.”
 • 3. rommel 2011. augusztus 21. 11:32
  „MESEHÁZY MEGSZÓLALT ISMÉT !
  AZ MSZP-NEK EZ MILYEN ÖRÖKSÉG ???
  SZENT ISTVÁN TÖRVÉNYE :
  AKI EGY TYÚKNÁL NAGYOBB ÉRTÉKET LOP ..<moderálva>
  AZ MSZP TELI LENNE ROKKANTAKKAL MEG ROKKANT NYUGDIJASOKKAL !!!
  A HIREKBEN MEG PANASZKODNÁNAK A SOK VILLAMOSRA ÉS A MÁV-RA !!!”
 • 2. Yoav-Ben-Meir 2011. augusztus 21. 01:32
  „moderálva személyeskedő”
 • 1. SC 2011. augusztus 20. 13:02
  „A Szent István-i örökség tényleg örökség,az emeszempéé ökörség...:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvonták a köztársaság lobogóját

A közjogi méltóságok jelenlétében kezdődött meg szombaton Budapesten, a Kossuth Lajos téren az augusztus 20-ai központi állami ünnepség. Tovább olvasom