Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Meghallgatják a miniszterjelölteket

Ma kezdődnek, és péntekig tartanak a leendő Orbán-kormány miniszterjelöltjeinek parlamenti bizottsági meghallgatásai.

A kultúra képviselete magasabb szintre került a Nemzeti Erőforrás  Minisztériumában (NEM) - hangsúlyozta Réthelyi Miklós  miniszterjelölt keddi meghallgatásán az Országgyűlés Kulturális és  Sajtóbizottságában; kinevezését a bizottság többsége támogatta.  

Mint a miniszterjelölt emlékeztetett, a kultúrát, az oktatást, az egészségügyet, a sportot és a szociális ügyeket  összefogó egységes tárca előzmények nélküli a magyar közigazgatás  történetében, az öt ágazat azonban számos szálon kapcsolódik  egymáshoz.  

Réthelyi Miklós elmondása szerint a kormányzat egy sokszínű,  strukturált kulturális intézményrendszert kíván működtetni, és ennek  érdekében együttműködik a kulturális élet valamennyi szereplőjével.
A jegybankkal együttműködés, meggyőzés, esetleg közös program kell a növekedés  beindításához Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterjelölt  szerint.  

Az Országgyűlés költségvetési bizottságában kinevezését megelőző meghallgatásán Veres János volt pénzügyminiszter,  szocialista képviselő kérdésére kifejtette: a pénzügypolitika  irányítójaként együtt kell működnie az MNB elnökével. Hangsúlyozta:  fiskális élénkítésre nincs lehetőség, együttműködés, meggyőzés, ha  lehet közös program kell.

A tervek szerint Orbán Viktor szombaton teszi le a miniszterelnöki esküt, majd javaslatot tesz Sólyom László köztársasági elnöknek a miniszterek kinevezésére, és ha az államfő kinevezi a tárcavezetőket, a miniszteri eskütételek is megtörténhetnek szombat délután.

Az új kabinetnek nyolc minisztere lesz.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. május 25. 11:15
    „Lesz itt ezek közt is kihallgatás az biztos! Most van rámenősebb ellenzék!”
  • 1. Jandex 2010. május 25. 07:24
    „Az őszinte beismerő vallomás itt is "enyhítő körülmény"?:)))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődik a kormányprogram vitája

Kedden kezdődik a kormányprogram vitája az Országgyűlésben; a Nemzeti Együttműködés Programja című… Tovább olvasom