Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Még kórházban a petárdabaleset sérültje

Sopron - A Soproni Ászok SE játékosa a petárdabaleset 17 éves sérültje. Teniszkarrierjét minden bizonnyal derékba törte a vasárnapi robbanás, amely miatt sérült kézfejét amputálni kezdett. Az esetről szóló cikkhez nagyon sok hozzászólás érkezett, mindenkit megrázott a baleset híre.

A szerencsétlenül járt fiút jelenleg a győri kórház baleseti sebészetén ápolják, úgy tudni, hogy még jónéhány napig kezelésre szorul. Három 17 éves fiú, egyikük szüleinek garázsában több, mint 50 petárdát szerelt szét vasárnap éjjel. A pirotechnikai eszközökben lévő robbanóanyagot egy vascsőbe tömködték, de az berobbant, amikor le akarták zárni a cső végét - mondta el a Független Hírügynökségnek hétfő délelőtt Nagy Ernő, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A rendőrség robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt eljárást indított a fiatalok ellen. A másik két fiú nem sérült meg.

– Öcsém és  két barátja a pincében voltak, mint kiderült, ott akarták összeszerelni a petárdát – mondta el a szerencsétlenül járt fiú bátyja. – Tudtuk, hogy nagyon készülnek a szilveszterre és petárdázni is fognak, de azt nem sejtettük, hogy ilyen baleset következik be. Késő este volt már, amikor  egy hatalmas robbanást hallottunk. Azonnal lerohantunk és láttuk,  mi történt. Hívtuk a mentőket, akik szerencsére nagyon hamar kiérkeztek.

Szakértő vizsgálja, mennyi robbanóanyagot szereltek ki a petárdákból. Rövid időn belül ez a második petárda-baleset Sopronban. December 22-én két 17 éves fiú sérült meg a belvárosban, amikor bedobtak egy meggyújtott petárdát egy csatornalyukba, és a töltet a lenti gáztól berobbant. A detonáció kirepítette a csatorna-fedelet. Az egyik fiatalember súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett.

Olvasóink írták

142 hozzászólás
 • 142. bp 2008. június 03. 23:39
  „A hozzászólásom második felét tartom! Amúgy meg ezek azok a dolgok, amiért nem adok pénzt ezért az újságért... fél éves hír? :D:D:D Nevetséges!”
 • 141. bp 2008. június 03. 23:39
  „A hozzászólásom második felét tartom! Amúgy meg ezek azok a dolgok, amiért nem adok pénzt ezért az újságért... fél éves hír? :D:D:D Nevetséges!”
 • 140. Egy soproni 2008. június 03. 22:16
  „139. soproni
  Ugyan ezt írtam a 134. hozzászólásomban! Úgylátszik nincs újabb h jr a városban és környékén.”
 • 139. soproni 2008. június 03. 21:45
  „bp!!!!A gyerekek nem készülnek június elején a szilveszterre!Ahogy az előtted hozzászóló irta:valami hiba csúszott a gépezetbe! :)) Nézd meg a dátumot!!!(2007.12.31)”
 • 138. bp 2008. június 03. 21:00
  „A francba már! Akinek leviszi a petárda a kezét, az MEGÉRDEMLI!!! Többet nem fog bombát gyártani. Kedves szülőkkel sem lehet rendben minden, hogy hagyták ezt. Könyörgöm: június eleje van, és már szilveszterre készülnek a gyerekek? Normálisak ezek? Gyerekek ezek, vagy valami orkok? Borzalmas... Alapvetően szülői hiba, de hogy egy 17 éves gyerek ennyire degenerált, hülye legyen! Ha szilveszterkor a kocsim mellett, vagy a gyerekeim mellett robbant volna fel az a sz.r, akkor valószínűleg magam csonkoltam volna a gyerek kezét, de akkor mindkettőt! Szülőket meg közmunkára, amig el nem gondolkoznak, h mit rontottak el, és 17 évig mit csináltak nevelés ürügyén.”
 • 137. Egy soproni 2008. június 03. 20:33
  „Azz retro... valami hiba csúszott a gépezetbe...”
 • 136. bomb 2008. június 03. 20:02
  „Különben az amit csináltak nem petárda, hanem csőbomba!!! Minimum felfüggesztett börtönt nekik!!!”
 • 135. Régi hírek 2008. június 03. 19:59
  „Mi a sz.r ez? Retro hírek? Frissebb nincs?”
 • 134. Egy soproni 2008. június 03. 19:47
  „2007.12.31. 09:43


  Most viszont 2008.06.03 van!!!

  nameg ez miylen mpndat...??
  ...amely miatt sérült kézfejét amputálni kezdett...”
 • 133. Hajni 2008. január 08. 16:18
  „Ébresztő-nek. Elolvastam a cikket....bizony felháborító amit a politikusok művelnek! Meggondolatlanul és felelőtlenül cselekszenek,nem törődve azzal,hogy döntéseikkel milliók életét teszik tönkre.”
 • 132. ÉBRESZTÖ 2008. január 06. 21:43
  „Nem ide tartozik, de ezt a cikket miert nem lehet olvasni MINDENHOL?

  http://www.barikad.hu/node/10567”
 • 131. japán turné fun 2008. január 06. 15:37
  „kedves tg!
  Ha még olvasgatod a fórumot!, légyszives mond el hány éves vagy, mert szerintem elég furcsán látod a dolgokat.
  köszönet”
 • 130. bocs 2008. január 06. 15:04
  „Sajnos minden évben elkerűlhetetlen az ilyen baleset.Mert a fiatalokat hajtja a kiváncsiság, és úgy gondolják, miért pont velük történne ilyen baleset. Ezért aztán beleesnek saját csabdájukba. Sajnálom a fiut, de ugyanakkor el is ítélem. És nem hiszem, hogy bármelyik szülő beleegyezésével történnek ilyen és ehez hasonló balesetek. Szerintem , a szülő nem tud semmiről, csak amikor már meg van a baj. Ugye fiuk? Gondolkodjatok el ezen és legközelebb az eszeteket használjátok mielött bármit is cselekedtek. Ez egy jó tanács.”
 • 129. Hajni 2008. január 04. 13:45
  „Mi lett volna HA ? ???? Ezt már többen is kérdezték,de nem volt HA .Amit csináltak az egyedül az ő hibájuk,ami történt az is velük történt, ők voltak a vétkesek és felelőtlenek és a következményeket is nekik kell viselniük .Igaz,hogy nagyot hibáztak,de nem hinném,hogy az lett volna a szándékuk,hogy nyilvános helyen próbálják ki ,amit gyártottak. Sajnos a szülőknek nagy feladat egy gyerek felnevelése és egyáltalán nem könnyű. Tudom,hisz nekem is van két felnőtt lányom. Kicsi koruk óta mindig csak figyelmeztetem őket arra,hogy mi az ami tilos,mi az ami veszélyes és mi az amivel kárt tehetnek magukban és másokban.Mindezek ellenére már ők is tettek olyant,amit megbántak és ez nem azért történt,mert rosszul neveltem őket.. Soha nem tudhatjuk még mi sem,hogy mikor lesz úgy,hogy mi hibázunk,mi vétünk a szabályoknak és mikor teszünk olyant,amivel a saját magunk és mások testi épségét veszélyeztethetjük. Kedves hozzászólók ! Mindenki vigyázzon gyermekeire ,környezetére és mindenkire és,ha hasonló dolgok történnének ,akkor ne csak a harag és az indulat legyen a reakció! Egyébként Balázst nem ismerem,csak a cikkben olvastam Róla.Nem szeretem a petárdázást és azokat a tetteket sem,amit értelmetlenül és meggondolatlanul csinálnak az emberek.....Mégis sajnálom a fiút és hülyézés ,bunkózás,barmozás,köcsögözés helyett én akkor is csak mielőbbi gyógyulást kívánok neki.”
 • 128. vangyerekem 2008. január 04. 11:19
  „Le a kalappal azoknak, akik a srác mellett állnak, hiszen ezért vannak a barátok, nem?

  Én azért nem örültem volna, ha mégis sikerül lezárniuk a "bombát" és pl. az én autóm mellett vagy az én gyerekem mellett vagy az én rokonom, ismerősöm háza, egyebe mellett robban fel és okoz benne kárt.
  Ha valakinek 17 évesen ennyi esze van, azt gondolom, nincs miért sajnálni, talán a jövőben jobban meggondolja, mit csinál. Remélem, örök tanulság az összes ismerősének és saját magának is. Gyakorlatilag megnyomorította magát egész életére, nem tudom, melyik iskolába járt, de már a pályaválasztása sem lesz egyszerű így.
  A szüleinek sem lehet könnyű, de valahol ők is hibásak, hiszen gondolom, nem a srác vásárolta a petárdákat, de legalábbis tudniuk kellett róla.
  Mindenesetre a 6 éves és a majdnem 5 éves gyerekemet egy életre elriasztottam a petárdahasználattól, ugyanis még másnap is azt kérdezgették, hogy akkor most nincs keze és akkor hogyan köti be a cipőjét és akkor hogyan vágja fel a rántott húst. Mondtam, hogy meg fogja oldani, de nem lesz könnyű.”
 • 127. Jógyerek 2008. január 04. 09:28
  „Egy kérdés és őszintén! Azok a fiatalok és/vagy hozzátartozók akiknek az ismerőse megsérült ebben a petárdaás baromságban Szilveszter elött és Szilveszter éjszakáján hány db petárdát gyújtottak meg és dobtak el? Őszintén!
  A másik...
  102. hozzászólásra reagálva:
  Nnem szt szajkózza a TV, rádió, újságok, stb..., hogy a peterdázás TILTOTT és BALESETVESZÉLYES?!


  121. hozzászóló:
  Ugyan ezt írtam én is egy régebbi hozzászólásomban. Amit írsz a kémia óráról az az általános iskola 6. osztálya...”
 • 126. D 2008. január 04. 07:00
  „Én csak annyit mondok h aki még egyszer szidni, gyalázni meri a Balázst, én megkeresem, és anak csúnya vége lesz! Ő is tudja h hibázott és ahogy Hajni mondta, elég büntetés lesz a számára az is h nem felejt élete végéig. Még egyszer mondom (csak ugy a figyelmeztetés kedvéért) nem szeretném ha valaki "valamit" mondana rá. Az én véleményem egyezik Hajniéval: elég büntetés számára ez az egéyz dolog! Ahelyett h az emberek örülnének, h nem történt ennél nagyobb baj! És a szülők szintén tudták h petárdázni fognak a gyerekek, mégsem csináltak semmit! Ezek után elgondolkoznék azon h ki a hibás!”
 • 125. Feldmár_András 2008. január 03. 22:32
  „tg,

  "... a jól megérdemelt következményekkel"

  sokat fogok Rád gondolni, h kellőképpen átérezd tetteid jól megérdemelt következményeit ;) tudom, h te ebben nem hiszel, de azért emlékezz csak rá.

  az ilyen embernek igazi barátai sincsenek, az sem kevés büntetés neked... mi több, itt sem találsz túl sok szimpatizánst, de azért ne add fel.. próbálkozz hülegyerek :)”
 • 124. tg 2008. január 03. 21:28
  „Hajni!

  Az a kérdés hogy akkor ez mi?
  szerintem: Orbitális felelőtlen baromság, a jól megérdemelt következményekkel.
  jog: robbanószerrel való visszaélés, gondatlan veszélyeztetés

  Attól persze ez még lehet neked, nekem bárkinek szomorú.

  Végeztem az üggyel,

  tg

  ui: tanulság legyen ha a gyerek (miután mindezt esti mesében jól átpréselted az agyán) otthon a haverokkal mégis petárdát meg vascsövet pakol a szatyorba csúnyán seggbe kell rúgni. Ja és az sem baj ha néha könyveket adunk a kezébe.”
 • 123. Hajni 2008. január 03. 20:25
  „tg. Köszönöm a kielégítő választ.Igazad van a lényegen már nem változtat,csak egy kérdés volt,amit feltettem.”
142 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek a mai fiatalok...

Elég csak az elmúlt néhány hét híreit megnézni: az iskolás korú gyerekek, fiatalok körében az… Tovább olvasom