Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

˝Meg kell szabadulni azoktól, akik szégyent hoznak a rendőrségre˝

Budapest főkapitánya szerint a testületnek meg kell szabadulnia azoktól a rendőröktől, akik szégyent hoznak a szervezetre.
Budapest főkapitánya szerint a testületnek meg kell szabadulnia azoktól a rendőröktől, akik szégyent hoznak a szervezetre.

Tóth Tamás, a Fővárosi Közgyűlés bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén beszélt erről kérdésre válaszolva, az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban. A dandártábornok szűkszavúan annyit mondott még, hogy a rendőrség beosztottainak többsége tisztességes és becsületes. Hozzátette: ilyenkor mindig elindul egy láncreakció, amire bizonyos időközönként szükség van, hogy megtisztítsák a szervezetet azoktól, akik szégyent hoznak rájuk.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyien előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás megkezdését.

Korábbi tájékoztatások szerint a főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján idén február óta nyomoz vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt.

Az ügyben a BRFK-tól K. Attila, a bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozója és K. Tamás, a közrendvédelmi főosztály vezetője érintett. Előzetes letartóztatásban van G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, valamint H. Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának vezetője is.

Az egyik letartóztatott civilnek, V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége van, többnek a működését pedig ténylegesen is irányítja. Neki dolgozott a másik gyanúsított civil, V. István, akinek az volt a feladata, "hogy e szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak", és tájékoztatnia kellett V. Lászlót az esetlegesen ellene irányuló rendőri eljárásról is. V. István havi rendszerességgel, többszázezres, illetve milliós nagyságrendű "fizetést" adott a rendőröknek.

A korrupciógyanús üggyel összefüggésben a Hajógyári-szigeten és környékén történt három balesetet és egy eltűnési ügyet is újravizsgál a rendőrség. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője egy lapinterjúban múlt héten azt mondta: két vízbefulladásos eset és egy fiatal eltűnése miatt korábban közigazgatási eljárás folyt.

Olvasóink írták

 • 11. Jandex 2012. június 15. 14:49
  „10. SIG-Sauer 2012.06.15. 12:26
  Esetleg a BM feje?! :)”
 • 10. SIG-Sauer 2012. június 15. 12:26
  „Na azért ne legyünk naivak: a rendőr vezető urak (+V. László féle maffia) csak azért buktak le mert egy másik érdekkörnek az útjában álltak. Most valószínűleg egy másik főrendőr-bűnözőcsoport jön a helyükre hogy a hasznot lefölözze. Csodák nincsenek.”
 • 9. 621 2012. június 15. 11:31
  „A "tisztítás" után ki csukja be a kaput és teszi a lábtörlő alá a kulcsot? Mert, hogy nem marad(hat) senki az biztos...”
 • 8. Jerry 2012. június 15. 02:54
  „Valóban meg kellene tisztítani a testületet.Ezért akár most írhatná a felmondását Garamvölgyi meg jó pár tábornok is.Elgondolkodtató, hogy egy ilyen kis lészámú testület hogy bír el ennyi tábornokot, főtisztet.Korábban jó ha egy tábornok volt a rendőrségen,az országos főkapitány,és ezredes is csak elvétve akadt.Most meg a tv-ben látható, hogy még a szóvivő kislányon is arany vállapók vannak.Utcai szolgálatban is szinte gyerekek láthatók.Talán el kellene gondolkodni azon is, hogy miért menekültek azok a bizonyos 40 évesek a rendőségtől nyugdíjba a rendes bér 50 %-val, na meg azon, hogy az állományban maradók közül miért is szerelnek le olyan sokan.Na meg persze azon, hogy miért is nincs helye,és ahol van is,milyen lehetetlen feltétekkel veszik vissza a szeniorba a nyugdíjból vissza rendelteket? Bizony,komoly gondok vannak a rendőrségnél,ideje lenne tisztogatni,na de ahol éppen a söprű a hibás, mivel takarítsanak?”
 • 7. acsali 2012. június 14. 16:49
  „Nem csak azoktól kell megszabadulni akik szégyent hoztak, hanem az ő fönöküktől is. Fejtől büdösödik a hal.”
 • 6. dödike 2012. június 14. 16:32
  „Pintér szerint minden rendben,teljesítették a tavalyi tervet.”
 • 5. RickCartman 2012. június 14. 15:25
  „Don Pintérrel kezdeni! Aztán a Haverok Rt. ( hol vannak közpénzek,hol a lóvé?) Mire ezzel végeznek, már rend is lesz (igaz, nem "két hét alatt"), nem lesz már büdös, és jobb lesz közérzetünk.”
 • 4. Julianusz 2012. június 14. 15:23
  „De ha megtisztítják a rendőrséget, akkor nem marad aki tüntetni megy a korkedvezményes (40éves korban) nyugdíjért, és a fizetésemelésért.”
 • 3. Csetneky 2012. június 14. 15:01
  „Vannak egypáran.”
 • 2. Rbar 2012. június 14. 14:57
  „"Hozzátette: ilyenkor mindig elindul egy láncreakció, amire bizonyos időközönként szükség van, hogy megtisztítsák a szervezetet azoktól, akik szégyent hoznak rájuk"

  M I V A N ! ! ! ?”
 • 1. bojtár 2012. június 14. 14:44
  „hát akkor az országban szolgálatot teljesítők 60% azonnali hatállyal el kell bocsátani kezdve pintérrel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandok, fesztiválok, alkohol: kezdődnek az idegenforgalmi fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Országszerte megkezdődtek a nyári idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi ellenőrzései. Tovább olvasom