Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Másodfokon is felmentették a pécsi taxisgyilkosság vádlottját

Jogerősen felmentette a Pécsi Ítélőtábla az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság vádlottját kedden.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak  találta és helybenhagyta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék  döntését. Az indoklás szerint a bűncselekményt akár B. Róbert is  elkövethette, a rendelkezésre álló adatok, vallomások, szakértői  vélemények azonban nem alkotnak olyan zárt logikai láncot, amely a  bűnösségét kétséget kizáróan bizonyítaná.  

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december elsején több késszúrással  ölte meg támadója Pécsett, az Abaligeti út mecsekszentkúti  elágazásánál. Az ügyben indult nyomozás nem vezetett eredményre.  Másfél évtized múlva azonban B. Róbert jelentkezett a rendőrségen,  beismerő vallomást tett, és az ügyészség különös kegyetlenséggel  elkövetett emberölés miatt vádat emelt ellene. 

Korábban:
Másodfokon folytatódik ma a Pécsi Ítélőtáblán az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság vádlottjának pere. Az elsőfokú bíróság által korábban felmentett B. Róbert ügyében már az első tárgyalási napon ítéletet hozhatnak.

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-jén több késszúrással sebesítette meg támadója Pécsen. A vérző nőre egy orvos házaspár talált rá az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a taxis még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a taxisofőr meghalt.

A nyomozás nem vezetett eredményre. Másfél évtized elteltével B. Róbert jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy ő a gyilkos.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene, a Pécsi Törvényszék idén áprilisban azonban felmentette a férfit, mert a rendelkezésre álló adatok alapján nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy ő követte el a bűncselekményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: IMF-megállapodással könnyebb, de nélküle is működni fog a gazdaság

A miniszterelnök szerint Magyarország 2013-ban is képes a gazdaság finanszírozására. Tovább olvasom