Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Ma van a Földünkért Világnap

A Földünkért Világnapon a szervezők felvonulással és koncerttel hívják fel a figyelmet bolygónk védelmére. A világnap jó alkalom arra, hogy elgondolkodjunk azon, vajon a hétköznapi életünk során mit tehetünk a klímaváltozás elleni küzdelemben.
Az éghajlatváltozás az egyik legnagyobb környezeti fenyegetés, amivel bolygónknak szembe kell néznie. A huszadik században a légkörbe jutó növekvő mennyiségű üvegházhatású gázok a Föld átlagos felszíni hőmérsékletének 0,6 Celsius fokos növekedését eredményezték.

1991. október 21-én az IUCN (Természetvédelmi Világszövetség), az UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Programja) és a WWF (Természetvédelmi Világalap) közös összefogásával született meg a Földünkért című, új élővilág-megőrzési stratégia.

A dokumentum – amely a riói Föld Csúcs előkészítésének is tekinthető – javaslatot tett több világegyezmény elfogadására is. Ezek közül Rio de Janeiróban megszületett az Egyezmény a biológiai sokféleségről és az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye, majd később elfogadták az elsivatagosodás elleni egyezményt is. Azóta október 21. a Földünkért Világnapja, amelyet Magyarországon 1992 óta ünnepelünk.


Olvasóink írták

  • 2. Lacibá 2008. október 21. 18:50
    „Bocs a "sajtóhibákért". Legközelebb átolvasom mielőtt elküldöm. Ja! Ennyi embert érdekel ez a probléma?”
  • 1. Lacibá 2008. október 21. 18:45
    „A FŐLDETaz unokáinktól kaptuk kölcsön! Jo lenne ha ugy adnánk vissza ahogyan kaptuk!Mielőbb szigorubb törvényeket kellene hozni a szemétégetők ellen! Türhetettlen, hogy egyesek már a kazánban is müanyagot égetnek, nem beszélve a kertihulladék égetésről! Ugy hiszem a Földünkért Világnap megérdemelne annyit, hogy a sokezer ostoba tüzgyujtogatóoktatást kapjonarrol, hogy milyen kárt okoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerüljük az Aranyboci nevű sajtokat, túrókat

Belföld - Az Aranyboci néven árusított sajtokat, túrókat kell kerülni az üzletekben - mondta Szigeti… Tovább olvasom