Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Ma kezdik kifizetni a 13. nyugdíj első felét

Csütörtökön kezdik meg a 13. havi nyugdíjak első felének kifizetését, a márciusi nyugdíjjal együtt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csütörtökön elsőként azok juthatnak pénzhez, akiknek bankszámlára utalják a járandóságot - mondta kedden a kormányszóvivő. Budai Bernadett emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly év végén kiadáscsökkentésről döntött a gazdasági válság miatt, és ez érinti a 13. havi nyugdíjat is.
Az átlagos vagy alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők, vagyis körülbelül 2 millió ember, idén változatlan értékű 13. havi nyugdíjat kap, valamint azok is, akik elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt, azaz tavaly betöltötték 62. életévüket. A rokkantnyugdíjasoknak, az özvegyi nyugdíjban és az árvaellátásban részülőknek ugyancsak jár ez a pénz, kortól függetlenül. Az Országgyűlés 80 ezer forintban maximálta a 13. havi nyugdíjat. Akik 80 ezer forintnál több nyugdíjat kapnak havonta, azok most, a március kifizetéssel 40 ezer forintot kapnak, a másik 40 ezer forintot pedig novemberben folyósítják nekik.

Olvasóink írták

 • 7. Zaraki_Kenpachi 2009. március 15. 21:20
  „Gagarin, Te is leszel öreg, és az akkori fiatalok majd Téged is már mihamarabb ki akarnak majd nyírni :D”
 • 6. fortuna54 2009. március 15. 19:39
  „Gagarin,mibajod van a nyugdijasokkal.Dolgoz le te is 45-50 évet,s utánna járjon a szád.Hol voltál mikor a
  mostani öreg nyugdijasok a háború után,épitették az órszágot a semmiböl.Vagy a te öregeid nem dolgoztak?”
 • 5. Zaraki_Kenpachi 2009. március 15. 18:07
  „A nyugdíjasokat csak hagyjátok békén ( kivéve a rokkantakat ). Akik rendes öregségi nyugellátásban részesülnek, azok megdolgoztak keményen és különben mint Ti, vagy akár én. Az első 4 hozzászóló azon táborhoz tartozik, akik azt harsogják, hogy ők tartják el a nyugdíjasokat. Nagy macifaszt. Hány nyugdíjas kényszerül dolgozni ilyen árak mellett? És leadózzák, lejárulékozzák becsülettel.

  A rokkantaknak mire fel jár a kedvezmény? A rokkant állomány közel 75%-a szándékosan rokkantosította le magát, mert büdös volt nekik a munka, és büdös a mai napig. Hány orvos zsebét tömték már tele pénzzel, hány bíróságot fizettek le az ítéletért? Most viszont sokan retteghetnek, mert akik 50 - 79% közé esnek keményebben vizsgálják őket felül és ha buknak, mehetnek rehabra, és utána vissza dolgozni. Hány rokkant nyugdíjas van, aki vígan dolgozik 8 órában, holott tilos lenne, és főleg ugyanakkora bérért mint megrokkanása előtt? Kutya nem szól érte. Aki meg elment öregségi nyugdíjba 40 év szolgálat után, és még 2 éve van 62-ig, meg nélkülözze azt, amiért megdolgozott.

  Lehetett volna az ilyen esetek ellen tenni. Minden kormánynak volt lehetősége rá, de mind a saját zsebét tömködte. Egyik párt sem különb, és az állam tönkretétele 1990-ben indult, nem 7 éve. Csak ugyebár ezt jobb nem meglátni, mert dől a személyi kultusz”
 • 4. pampus 2009. március 12. 17:01
  „Kik azok, akik hagyják már hét éve hogy így legen kedves előttem szólók? Kik a töketlen nyüszítők, akik nem képesek változtatni e helyzeten? A nyugdíjasokat a leg könnyebb manipulálni, hisz nekik nincs normális érdekképviselete! No meg Őket a legkönnyebb kifosztani,és még gúnyolni is! Ha megérdemlik ha nem! Mert ugyebár nem mindenki szavaz és szavazott a "piros szemüekre".”
 • 3. gagarin 2009. március 12. 15:58
  „Milyen jó nekik!!! Majd meghálálják! Mennek tapsolni,nőnapozni majálisozni JA MEG MAJD A PIROSSZEMÜEKRE SZAVAZNI!!! A héten nem farhát lesz az ebéd vasárnap! Látjátok hogy gondol rátok FERENC testvér! Az ÚR KÜLDTE HÁT EL IS VEHETNÉ! Már megcselekedte a frankót kisérjétek utólsó utjára!!!”
 • 2. jockey 2009. március 12. 09:58
  „A legszebb pedig az, hogy a 27 éves, rokkantnyugdíjas, sokat napozó bűnöző kap, a 60 éves bányász pedig nem. Ez ám a szocialista igazságosság!”
 • 1. albatrosz 2009. március 12. 09:07
  „Tehát: aki 80 ezer forintnál többnyugdijat kap,annak jár+ 2x40 ezer, akinek ennél kevesebb,pld 50 ezer az kap 2x25 ezret! AHA!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látható a Puskás-film a magyar mozikban

Csütörtöktől látható a mozikban a magyar focilegenda, Puskás Ferenc életét bemutató dokumentumfilm. A Puskás Hungary zenéjét Dés László szerezte, és feltűnnek benne "Öcsi bácsi" pályatársai, barátai és családtagjai is. Tovább olvasom