Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Ma dönt az MDF-választmány az EP-listáról

Az MDF országos választmánya szombaton véglegesíti a párt európai parlamenti listáját, melyről szerdán döntött az elnökség. A listán Bokros Lajos és Habsburg György után helyet kapott Kerék-Bárczy Szabolcs.

A párt külügyi kabinetjének vezetője, Joó Szabolcs, az ötödik helyet pedig Dávid Ibolya foglalja el. Olajos Péter, a párt mostani EP-képviselője nem szerepel a listán.

Háromórás ülésen döntött az MDF elnöksége szerdán 80 százalékos támogatással arról, hogy Bokros Lajos volt pénzügyminiszter vezeti a párt EP-listáját - mondta még szerdán Dávid Ibolya. A lista második helyén Habsburg György nagykövet kapott helyet, őt pedig Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt külügyi kabinetjének vezetője követi. A lista negyedik helyén egy fiatal MDF-es politikus, Joó Szabolcs, egy uniós pályázatíró cég vezetője áll, az ötödik helyet pedig Dávid Ibolya foglalja el. A listát az MDF választmánya szombati ülésén fogja véglegesíteni.

Dávid Ibolya elmondta: Habsburg György már bejelentette, hogy elfogadja a felkérést, ha a választmány is támogatja. Bokros Lajos vasárnap érkezik Magyarországra, így akkor, a választmány döntésének birtokában tud majd választ adni. Dávid Ibolya megfogalmazása szerint: "az már megtiszteltetés volt az elmúlt időszakban, hogy hozzájárult ahhoz, hogy számolhat a Magyar Demokrata Fórum az ő listavezetésével".

A pártelnök megfogalmazása szerint Olajos Péter - jelenlegi EP képviselő - bejelentette a sajtó nyilvánosságán keresztül, hogy nem vállal helyet a listán. Dávid Ibolya azt mondta, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban többször is beszéltek, tudta Olajos Péter, hogy az MDF lehetséges listavezetőkkel tárgyal. Így nem bízhatott abban, hogy listavezető lesz - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Dávid Ibolya mennyi európai parlamenti hellyel számol azt mondta: "bízik benne, hogy a negyediknél megáll az MDF listája", mivel ő maga továbbra is itthon kíván politizálni. A lista ötödik helyét azért vállalta el, mert Bokros Lajos és Habsburg György miatt kötelességének érezte, hogy szerepeljen az első öt hely egyikén.

Olvasóink írták

  • 2. Totyis 2009. március 07. 13:19
    „Bukott reformerek bandája! Büszke lehetsz Ibike ezekre a HAZAÁRULÓKRA!!! Bányába velük ne az Európa parlamentbe!!!”
  • 1. aTibi 2009. március 07. 12:43
    „Ez az egyén együtt ivott-pezsgőzött; megyesivel és nastaséval ,--- a románok Magyarság felett aratott"győzelmén"

    Hurrá "kalapos-ultra -ibolya"- Magyargyűlölő--álmagyarokat az e.u.-ba.

    Igaz belegondolva, amit a hölgy bandája művel velünk, bizony az álmagyar is közéjük sorolható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorban állnak a diplomások a Tescos munkáért!

A májusban Sárváron nyíló Tesco áruház alig több mint száz álláshelyére ezernél is többen adták be jelentkezésüket. Tovább olvasom