Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Lopásra vette rá unokaöccsét, és fajtalankodott is vele

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint bűncselekményeket követett el gyermekkorú unokaöccsével, és fajtalankodott is a gyerekkel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel.
A nyomozás adatai szerint a férfi rábírta gyermekkorú unokaöccsét, hogy közösen kövessenek el bűncselekményeket, de szeptember 10-én lebuktak. A férfi és a gyerek az V. kerületben, a Városház utcában követett el közösen egy bűncselekményt: a fiú eltulajdonította egy járókelő válltáskáját, miközben nagybátyja a helyszínt figyeléssel "biztosította", azonban egy állampolgár észlelte a lopást és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőket.

A nyomozók tanúként hallgatták ki a fiút, aki elmondta: nagybátyja találta ki a "zsebelést", hogy egy darabig követik a sértettet, majd a fiú ellopja a táskáját. Elmondta azt is, hogy amióta elhagyta a vidéki gyermekotthont, több zseblopás elkövetésére vette rá a nagybácsi - olvasható a rendőrségi közleményben.

A fiú, valamint a hozzátartozók, ismerősök kihallgatása során értesültek a nyomozók arról, hogy a nagybácsi egy további, nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, ugyanis az adatok szerint a férfi 2009 nyarán egy budaörsi házban fajtalankodott gyermekkorú unokaöccsével.

A gyanúsított a lopást elismerte, és részben beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy unokaöccsével - amióta az elszökött a gyermekotthonból - több bűncselekményt követtek el együtt. Azt állította, hogy a lopásokat nem ő, hanem a fiú találta ki, minden lopás ötlete a gyermektől származott. A férfi azonban azt tagadta, hogy megrontotta volna a gyermeket.

A rendőrség közleményében megjegyezte: a nyomozás során a rendőrök értesültek egy olyan hálózatról, amelynek tagjai gyermekek közreműködésével követnek el bűncselekményeket, illetve a gyermekeket bírnak rá bűncselekmény elkövetésére. Ezt is vizsgálja az V. kerületi rendőrkapitányság.

Olvasóink írták

 • 9. reszegenisjozan 2009. október 02. 22:02
  „Sz.Beatrix1975 2009.10.02. 18:58

  húúú
  lehet félreérthető voltam.

  Azért történhetett ilyen, mert a szülei miatt gyermekotthonba került a gyermek. Nyílván mással is megtörténik hasonló, de egy családban, főleg rendes családban felnövő gyermek esetében kisebb az eélye hasonló esetnek.

  Ezért írtam, hogy remélem a te gyermeked nincs gyermekotthonban. Semmi mögötts szándék nem volt benne. Csak az, hogy nyílván ebben az esetben a szülők is hibásak voltak, hogy ez lett ami lett.”
 • 8. Sz.Beatrix1975 2009. október 02. 18:58
  „Te drága részegenisjózan! Nincs 1 gyerekem sem állami gondozásban, hisz nagyon szeretem őket, és 3 van. De miért írtad azt, hogy "remélem a te gyermeked nem gyermekotthonban van!!!!!" Tehát ha gyermekotthonban lenne, akkor szabadna fajtalankodni vele? Megmagyaráznád, mit értettél ezen? Van 1 kedves barátom, kőhidán őrként dolgozik. Van ott 1 pasi, 7 évet kapott mert megölte az apját. Azért, mert úgy ment haza a munkából, hogy a 6 éves lányát éppen kefélte a nagyapja! Szép történet, remélem tetszik!”
 • 7. Csetneky 2009. október 02. 14:53
  „A lengyel példa tényleg jó. Ezt érdemes lenne átvenni. Még időben, mert ha ez így folytatódik, néhány éven belül a pedofilok is együtt vonulhatnak majd a buzerátorokkal. Meg az Mszp-s politikusokkal. A Szdsz-es vonulók csak civilben mehetnek, mert a pártjuk szerencsére addigra megszűnik.

  Cartman!

  Például ha a derék nagybácsi szopatja az unokaöcsit, az fajtalanság.”
 • 6. Jandex 2009. október 02. 08:19
  „RickCartman
  A gugli a barátod!
  A cikkelyt valóban Lord Macaulay fogalmazta 1860-ban:
  Fajtalankodás: Aki készakarva természetellenes módon közösül emberrel, asszonnyal vagy állattal, életfogytig vagy tíz évig tartó börtönnel és pénzbüntetéssel sújtható.”
 • 5. reszegenisjozan 2009. október 01. 23:05
  „Sz.Beatrix1975 2009.10.01. 18:18
  remélem a te gyermeked nem gyermekotthonban van!!!!!
  Más:
  Már megint ez a prekoncepció...
  Ejnye-bejnye
  moderálva, durva, sértő, stb, stb, stb...”
 • 4. RickCartman 2009. október 01. 20:18
  „sose tudtam, mi az a "fajtalankodás",ebből a cikkből sem derült ki,sajnos”
 • 3. Sz.Beatrix1975 2009. október 01. 18:18
  „Lengyelországban hoztak 1 ítéletet, miszerint a pedofílokat még a börtönbűntetésük letöltésének ideje alatt orvosilag kasztrálják. Ilyen törvények nálunk nem segítenének? Bár ha az én gyerekemmel történne ilyen, nem kellene orvos, kasztrálnám saját magam is!!!!!!!”
 • 2. Becsület 2009. október 01. 17:37
  „Az idei nyár nagyon jó volt! Sokat sütött a Nap! A színe azért olyan amilyen!”
 • 1. Jandex 2009. október 01. 16:42
  „Természetesen nem kreol bőrűek! :))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Bujtor Istvánt

A balatonszemesi temetőben csütörtökön eltemették Bujtor Istvánt. Tovább olvasom