Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

LMP: kormányzati segítséggel herdálja el az ország az uniós forrásokat

Az LMP szerint kormányzati segítséggel herdálja el az ország az uniós forrásokat. A párt antikorrupciós szakszóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az Országos Roma Önkormányzat szerinte "a semmire" költött el 300 millió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból.
Hadházy Ákos kifejtette: a romák és a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását elősegíteni hivatott Híd a munka világába program 5 milliárd forintos keretösszegéből 600 millió segítené a roma kisebbséghez tartozók munkavállalását.

A forrásból az Országos Roma Önkormányzat eddig 300 millió forintot költött el, amelynek felhasználást a politikus aggályosnak, kirívóan korrupciógyanúsnak ítélte.

Az elköltött tételeket sorolva Hadházy Ákos említést tett csaknem 29 millió forintos autóbérlésekről, 31 millió forintos irodabútor-vásárlásról, vagy arról, hogy 31 millió forintot a toborzás módjának meghatározását célzó tanulmányokra fordított az Országos Roma Önkormányzat, amely a forrás terhére 26 millió forintból a központi irodát is felújíttatta.

Megjegyezte: bár a rendelkezésre álló összegek felét már elköltötték, még egyetlen ember munkába állását sem segítették elő általa.

Hadházy Ákos, aki más uniós forrásfelhasználáshoz hasonlóan ebben az ügyben is feljelentést tesz, azt mondta: a kormány ugyan létező problémákra alkot programokat és rendel azokhoz uniós forrásokat, a megoldásból azonban egy dolog érdekli, az, hogy hogyan lehet ezen problémák ürügyén „pénzeket kiszervezni a rendszerből".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamu volt a munkalehetőség, eltűnt a pénzzel a hirdető

Vádemelést javasol a rendőrség egy csemői férfival szemben, aki fiktív munkalehetőséget hirdetve csalt ki pénzt több mint hétszáz embertől. Tovább olvasom