Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Lady Anna, a ruhák és a konyha

Ónodi Eszter még csak huszonkilenc éves, ennek ellenére már túl van kilencedik filmjén és számtalan színházi bemutatón. Szerinte ebben ugyanakkora része van a szerencsének, mint tehetségének. A vele készült interjúból az is kiderül, hogy vásárolni utál, főzni viszont imád.
Ónodi Eszter tehetségéről a szabadtéri játékok nézői is meggyőződhettek, hiszen a III. Richárdban Lady Anna szerepét játszotta. A premier előtti próbák alatt arról is faggattuk, hogy milyen egy sikeres fiatal színésznő magánélete. Egyébként előző nap éjszakába nyúlóan próbáltak, délelőtt tízkor azonban a fáradtság jele nélkül és jókedvűen ült le beszélgetni, közben fél szemmel azt figyelte, mikor kell bekapcsolódnia valamelyik jelenetbe. Már megszokta a színészélettel együtt járó hajtást, a III. Richárdot pedig rendkívül élvezi.

– Ez az egyik legjobb Shakespeare-darab, sokaknak nagy álma eljátszani egyik vagy másik figuráját – mondja. – Sajnálom is, hogy csak két előadás volt.
– Ebben a nagy rohanásban mennyi ideje van saját magára?
– Ilyenkor lemondok mindenről. Dolgozok, pihenek, más nem fér bele. Azt meg nem állíthatom, hogy egy ilyen főpróbahét a szépségkúra időszaka. Amúgy se vagyok képes arra, hogy a nyilvánosság előtt mindig tipp-topp legyek. A magánéletemben egyébként is csak a saját elvárásaimnak akarok megfelelni.
– Úgy tűnik, nem hagyja beskatulyázni magát.
– A főiskolán nagy szerencsém volt, mert az osztályfőnököm tudatosan törekedett ez ellen. Bár azóta se játszottam olyan széles skálán, mint azokban az években: voltam én debil kisfiútól a házsártos banyáig minden. Amikor dolgozni kezdtem, sokáig csak fiatal nőket
játszottam, most már rám bíztak idősebb szerepeket is. Igazán markáns karakterszerepem viszont még nem volt, amit nagyon sajnálok.
– Még a pályája elején mondta valahol, hogy valószínűleg sosem fog filmekben játszani, mert arra nem alkalmas. Erre mintegy rácáfolva, hat év alatt kilenc filmet forgatott, ami magyar viszonylat-
ban talán rekordnak is számít.
– Örülök is, hiszen szerintem kevés filmet forgatnak idehaza, ugyanakkor hatalmas a kínálat a tehetséges színészekből. Nem gondolom, hogy ennyivel jobb lennék, mint a többiek, egyszerűen csak belekerültem a körbe, és valószínűleg hamarabb szóba kerülök egy esetleges szerep kapcsán, mint mások. Nem is csodálkoznék, ha most jó darabig nem forgathatnék, hiszen tényleg rengeteget filmeztem az elmúlt években. De elismerem: nagyon hiányozna.
– Milyen Ónodi Eszter mint nő?
– Sok más nővel ellentétben én például gyűlölök ruhát vásárolni. Ha
csak meglátok egy próbafülkét, menekülök, hiszen egész nap jelmezeket
próbálgatok, öltözök, vetkőzök, ez nem hiányzik a szabadidőmben is.
Ha egy rendezvényre meghívnak, akkor egy fiú, aki már ismeri az ízlésemet, kiválasztja a számomra legmegfelelőbb ruhát, megvásárolja, ezzel megment a vásárlásoktól. De mielőtt bárki találgatni kezdene: ő nem a kedvesem, hanem egy szakember. A barátom szakmabeli, de nem színész. Ennél többet viszont nem szeretnék elárulni róla.
– A lakását ki tartja rendben?
– A háztartásban mindent megcsinálok, ami szükséges. És ha egy
kicsivel több időm lesz, elhatároztam, hogy belevetem magam a konyhába és főzök, főzök. Néha már próbálkozom, és nagyon élvezem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó ajánlat: A hatodik napon

Hétvégére két videóajánlattal is kedveskedünk Önöknek. Azok, akik szívesebben maradnak otthon, és… Tovább olvasom