Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Komár László, a konzervatív apa

Komár László levágatta a haját, új lemezt viszont nem tervez. Felnőtt fia Ausztráliában él, hároméves lánya, Karolina pedig a szeme fénye, és a férfiaktól nem félti majd. A magyar Elvisszel a domaszéki falunap után beszélgettünk.
– Hosszú, szőke tincsek helyett rövid fekete haj – nyáriasított? Többen alig ismerték meg.
– Mindig is szőkítettük a hajam, de már nagyon rosszul viselte a festést. A fodrászom ajánlotta: vágjuk le! Másrészt fogadtam is: azt mondták, azért festem, mert őszülök. Itt a bizonyíték: ez az igazi hajszínem. Nem ismertek meg? Erről a televízió is tehet, teljesen más képet ad az emberről. Igaz, most egy kis súlyfeleslegem is van. Pedig nyáron alig eszem, de ebben a melegben nem lehet ellenállni egy-egy sörnek. Nem baj, mindig hétfőtől fogyókúrázom.

– Ne tegye. Inkább azt mondja meg, hogyan bírják ezt a hőséget a táncoló fekete lakkcipők?

– Nyáron nyár van. Mindenki nyafog, ám én hozzászoktam a meleghez: többször is voltam Ausztráliában, ahol 56 fokot is mértek.

A Pepitától az Új arcig

Komár László 1944-ben született. A rock and roll hazai úttörője, a magyar Elvis Presleynek is nevezik. Karrierjét különböző formációkban énekelve kezdte, első önálló albuma 1981-ben jelent meg, Pepita címmel. Ezt azóta még 13 lemez követte, olyan slágerekkel, mint a Mondd, kis kócos, az Amerika legszebb asszonya, a No miss vagy a Húsz év múlva. Önéletrajzi írása (Táncoló fekete lakkcipők) és legújabb albuma (Új arc) egyszerre, 2005-ben jelent meg.

– Az ötödik kontinensen a fiát látogatta meg, ha jól sejtem. Milyen gyakran találkoznak?

– Valóban, a fiam, Balázs évek óta odakinn él. Legutóbb hét éve találkoztunk. De hát mit tegyek, megvan a saját élete. 24 éves, most diplomázott. Korábban szakácsnak tanult, jelenleg pedig női fodrásznak. Szép, 190 centiméter magas fiú, próbálkozik a divatszakmával is, főleg a divatfotózás érdekli. Közben pedig csajozik, mint az állat, de nálunk ez már csak így szokás.

– Kislánya, Karolina októberben lesz hároméves. Mi lesz, ha elkezdenek körülötte legyeskedni a férfiak?

– Ráérünk még ezen gondolkodni, félteni nem fogom, inkább remélem, meg tudjuk majd beszélni a fontos dolgokat. Balázzsal is így tettük annak idején: ő sem dohányzik, nem próbálta a kábítószert, az alkoholt. Mindent meg kell beszélni – ezt az elvet követem. Mondtam neki: ha unod az iskolát, szólj, írok egy papírt, és nem kell menned egy hétig, csak soha ne hazudj nekem. A család szerepe pedig nagyon fontos. Ami a nevelési elveket illeti, vállalom: nem érdekelnek a liberális elképzelések, konzervatív vagyok.

– Rengeteg fellépése van, Nagyszalontától Domaszékig. A közönség pedig rajongva fogadta, számos autogramot kiosztott. Erre a helyzetre vonatkozik Új arc című dalának alábbi sora: „félredobtad a régit, de nem felejted el"?

– Ez a mondat a sztárságról szól. Ma számos új előadó tűnik fel, majd rövidesen elpárolog. Mi viszont, Rózsival, Presserrel, Charlie-val és a többiekkel évtizedek óta tudjuk ugyanazt adni. Nem akarok szerénytelen lenni, de ehhez tehetség kell, kitartás és óriási alázat a közönség felé.

– Megajándékozza őket további szerzeményekkel, új lemezzel?

– Sajnos manapság kvázi magunknak csináljuk a lemezeket. Általában egyórás fellépéseim vannak, ezeken a legnagyobb slágereimet adom elő – és még legalább ugyanennyi ideig tudnám játszani ismert számaimat. Ezek a dalok „eltartanak" engem, már amíg elő tudom őket adni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két lakás égett ki a villámcsapott debreceni társasházba

Két lakás égett ki kedd este Debrecenben, amikor villám csapott egy társasházba. Tovább olvasom