Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kizuhant a kisfiú az erkélyről: megszüntették az eljárást az anya ellen

Az ügyészség megszüntette az eljárást egy nagykanizsai nővel szemben, akinek kisfia kiesett harmadik emeleti lakásuk erkélyéről.
A rendőrség vádemelési javaslata ellenére az ügyészség megszüntette az eljárást egy nagykanizsai nővel szemben, akinek kisfia kiesett harmadik emeleti lakásuk erkélyéről 2012 novemberében.

A Zala Megyei Főügyészség az MTI-vel közölte, hogy bűncselekmény hiánya miatt szüntették meg az eljárást a 25 éves nővel szemben. Azért indított nyomozást ellene a rendőrség, mert egy nagykanizsai társasház harmadik emeletén lévő lakásukban felügyelet nélkül hagyta mélyen alvó, ötéves gyermekét. A kisfiú anyja távolléte alatt felébredt, az erkélyajtóhoz tolt egy fotelt, felállt rá, így ki tudta nyitni az ajtót, a teraszon pedig felmászott egy műanyagszékre, és onnan a mélybe zuhant.

A gyermek a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett, a két hónapos orvosi kezelés után felgyógyult, maradandó fogyatékosságot nem állapítottak meg.

Az ügyészségi iratok szerint a nyomozó hatóság a nőt kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az anya beismerte, hogy felügyelet nélkül hagyta gyermekét, de azt is elmondta, hogy a kisfiát megpróbálta felébreszteni, és csak akkor hagyta el a lakást, miután meggyőződött róla, hogy a gyermek mélyen alszik. Mindössze öt-tíz percig volt távol, míg egy közeli nyilvános telefonfülkéből az édesanyját hívta fel.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ügyészség azt állapította meg, hogy a fiatal nő korábban soha nem hagyta magára a gyermekét. A baleset előtt is megpróbálta felébreszteni alvó kisfiát, és miután ez nem sikerült, úgy távozott a lakásból, hogy előtte meggyőződött arról, hogy minden ajtó, ablak zárva van.

Az ügyészség szerint a nő mindent megtett, hogy a balesetet elkerülje, de nem számolt azzal a lehetőséggel, hogy a fia felébred, és félelemében veszélyes dolgokat tesz. Az óvónők és az ügyben eljáró családgondozók tanúvallomása is azt igazolta, hogy a nevelési, gondozási kötelezettségét soha nem mulasztotta el, az intézményekkel együttműködik, a szakemberek tanácsait megfogadja.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt vádemelést javasolt az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszolgáltatott kényszermunkásokat alkalmazott

Embertelen körülmények között tartotta munkásait egy férfi a Csongrád megyei Csanádpalotán.… Tovább olvasom