Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

˝Keményvonalas radikálisból szélsőséges cionista lett˝ - a Jobbik feljelentette Szegedi Csanádot

Befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett két jobbikos országgyűlési képviselő Szegedi Csanád ellen.
Befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett két jobbikos országgyűlési képviselő Szegedi Csanád, a pártból korábban kizárt politikus ellen. Lenhardt Balázs - aki Kulcsár Gergellyel közösen jegyzi a feljelentést - az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett, Szegedi Csanádot a Jobbik 2012 nyarán "folyamatos hazudozásai és nyilvánosságra került megvesztegetési kísérlete miatt" kizárta a pártból.

"Akkor derült ki zsidó származásáról az igazság, és azóta érdekes metamorfózison ment át az európai parlamenti képviselő: álláspont visszhangjává vált" - írta Lenhardt Balázs.

Az ellenzéki politikus szerint a Jobbik által elnyert EP-mandátumot azóta jogtalanul bitorolja Szegedi Csanád, így a pártnak mindent el kell követnie, hogy "lemondassa az árulót". A párt szerint "további súlyos bűncselekmények megalapozott gyanúja is felmerült Szegedi brüsszeli ténykedése kapcsán".

Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően lemondott a pártban betöltött funkcióiról, és közölte, a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját. Az ügy előzménye, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról.

Szegedi Csanád június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak.

Olvasóink írták

  • 1. vonLichthofen 2012. november 03. 18:50
    „Szegedi Csanád nem tett semmi olyat ami ellentétes volna a gyermekkorából hozott tanításokkal, és az ezekre a 2ooo éves tanításokra olyannyira jellemző erkölcsi jegyekkel.
    Csak ezek közül a tanok közül: kapaszkodj a magasba vakik vagy valami hátán aztán szúrd hátba a vendéglátódat. Lásd: 1789, 1848, 1871 Franciaország, 1917, 1919 Oroszország, Magyarország, Bajoroszág. De akár visszamehetünk régebbre is. A Babiloni ´´fogság´´- olyan kegyetlen volt Isten kiválasztott népének, hogy a Babiloni uralkodó körül volt véve idegen ´´tanácsadókkal´´ akik azták kinyitották a kapukat a hódító Perzsák előtt. Hogy aztán persze később a Perzsák ellen forduljanak.
    Í gy megy ez a csanádék házatáján.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házra dőlt a víztorony egy robbantásnál Szászmedgyesen! - videó

Kis híján tragédiába torkollott egy használaton kívüli víztorony robbantásos lebontása az erdélyi… Tovább olvasom