Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ismét lesz GrafiTri Miskolcon

Újfent megrendezik Miskolcon a grafikusok műveinek seregszemléjét, az immár A XXV. Miskolci Grafikai Triennálénak a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeuma ad otthont június 11-től.

Barázda Eszter az intézmény szóvivője MTI-t arról tájékoztatta, hogy a grafikai biennálék - 2008-tól triennále - sorozata 1961-ben indult el Miskolcon Feledy Gyula Kossuth-díjas grafikus kezdeményezésére. A 2010-ben elhunyt művész jelentős szerepet töltött be a magyar grafika megújításában, a miskolci képzőművészeti élet felpezsdítésében, a szellemi műhely megteremtésében.

Kondor Béla, Rékassy Csaba, Lenkey Zoltán, Würtz Ádám és a többi jeles grafikus kapcsolódása kitüntetett hellyé tette Miskolcot, ezért sem véletlen, hogy a művészetpártolók a "grafika fővárosaként" emlegetik Miskolcot - mondta Barázda Eszter.

Az idei triennále egyfelől folytatja a félévszázados hagyományt; a szabad beadásos kiállítás áttekintést ad a szakma helyzetéről. Ugyanakkor a meghívásos kiállításon néhány markáns új tendenciára, elsősorban az ábrázolás problémájának újra és újfajta módon aktuálissá váló kérdésére hívja fel a figyelmet, miközben a kísérő kiállítások bemutatják a három évvel ezelőtti nagydíjast, Rácmolnár Sándort, áttekintik az esemény félévszázados történetét és Petneki Áron gyűjteménye révén újra ízelítőt kaphatnak a látogatók a grafika történetéből.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió forintos díj egy gyilkosság nyomravezetőjének

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen 2010. augusztus 20-án Budapesten megölt egy 89… Tovább olvasom