Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa felajánlotta lemondását

Az oktatási államtitkárság hétfőn megerősítette, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. Részleteket nem közölnek.

A sajtóirodán az MTI érdeklődésére azt mondták, amíg a személyes találkozóra a kormányfővel nem kerül sor, addig mást nem kívánnak mondani az ügyben. Az MTI úgy tudja, hogy a megbeszélésnek egyelőre még nincs kitűzve az időpontja.

Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa döntésében szerepet játszott a Fidesz etikai bizottságának közelmúltban hozott döntése, amelynek értelmében Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke nem követett el etikai vétséget. A volt oktatási miniszter ellen Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást, mert az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke a médiában többször bírálta az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Az Index írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

Korábban:

Kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára az index.hu információi szerint.

Az államtitkár - írja az internetes hírportál - levelet küldött Orbán Viktornak, amelyben összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. Az index.hu úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

A hírportál emlékeztet arra, hogy Hoffmann Rózsát két hete súlyos erkölcsi vereségként érte az, hogy a Fidesz etikai bizottsága nem állt mellé az oktatásügy fennhatóságáért indított csatájában. A KDNP-s államtitkár példátlan módon koalíciós társa, a Fidesz alelnöki posztját betöltő Pokorni Zoltán ellen kezdeményezett eljárást, de az etikai testület nem találta megalapozottnak a vádjait.

Olvasóink írták

 • 9. poto 2011. június 20. 14:33
  „Végre !!!!!!!”
 • 8. annobon 2011. június 20. 12:06
  „"Ha én rózsa volnék..."”
 • 7. okostojas007 2011. június 20. 11:13
  „nincs szerencsém ...
  most akartam jelentkezni bálnatenyésztő szakra ....
  ha nem lesz rózsi néni - pokornyi bácsi megszűnteti....
  mehetek ausztráliáig , újzélandig ha tanulni szeretnék bálnát tenyészteni...”
 • 6. kerteszb 2011. június 20. 10:16
  „A főnöke is lemondhatna végre, különben a nép fog lemondani - róla.”
 • 5. Batistuta 2011. június 20. 09:08
  „Valszeg a lemondás ötlete is OV fejéből pattant ki:-)”
 • 4. tudo 2011. június 20. 08:17
  „A Magyar Bálint Hiller Pokorni maffiát nem lehet legyőzni! A tét nagyon sok pénz pl évi 5 milliárd közbeszerzés amin a Kókáék győznek.Éljen Ovi!”
 • 3. zoltania2 2011. június 20. 07:43
  „Rózsa drága mit hittél hogy Vityáék sokáig hagynak heveskedni? Lapátra teszik azt aki ellent mer mondani nekik.”
 • 2. Primax 2011. június 20. 07:24
  „Lemond. Jön majd egy másik. Tervez. Szervez. Indokol. Állít. Cáfol. Bizonyít. Nyilatkozik. Tiltakozik. Magyaráz. Megmagyaráz. Magyarázkodik...
  Aztán ő is lemond.
  A valóban megreformálandó oktatással pedig semmi sem történik.”
 • 1. zsukov 2011. június 20. 02:55
  „Na akkór mjd lesz egy másik balek .......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új polgármestert és képviselő-testületet választottak önfeloszlatás miatt

Önfeloszlatás miatt polgármestert és képviselő-testületet is választottak vasárnap Jászágón; a… Tovább olvasom