Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Gyurcsány: az Összefogás pártjainak többsége nem melegházasság-párti

A Demokratikus Koalíció lehetővé tenné, hogy az azonos nemű párok összeházasodjanak és gyermeket fogadjanak örökbe, a baloldali összefogásban azonban kisebbségben van ezzel.
A Magyar Nemzet pénteken egy a birtokába került hangfelvétel alapján írt arról, hogy nemcsak a homoszexuális párok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra, erről szóló javaslatukat - mint a Bibó István Szakkollégium rendezvényén a DK elnöke elmondta - csak azért nem nyújtották be, mert "nem akarják megzavarni az összefogást".

A volt kormányfő sajtótájékoztatóján kérdésre kifejtette: a DK számára nem a "homoszexuális propagandát" büntető Oroszország, hanem a melegek házasságát engedélyező Nagy-Britanna, Dánia, Hollandia, Svédország és Spanyolország a minta. Emlékeztetett arra, hogy Molnár Csaba, a DK alelnöke már 2012-ben bejelentette, az LMBTQ-szervezetekkel való egyeztetés után a melegházasságot engedélyező törvényjavaslatot nyújtanak be.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor hangsúlyozta, felmérések szerint a magyarok kétharmada-háromnegyede elutasítja az azonos neműek házasságágát. A baloldali összefogás pártjai közül "a többség a magyar lakosság többségével ért egyet", és nem kíván a regisztrált élettársi kapcsolatnál tovább menni. Vagyis a DK, ahogy a kettős állampolgárság és a vatikáni szerződés ügyében is, kisebbségben van - közölte.

A volt miniszterelnök hozzátette: ezt tudomásul vették, és arra számítanak, hogy a helyzet akkor sem változik meg, ha kormányra kerülnek. Ezért ha az Összefogás győz a választáson, a melegházasság engedélyezése valószínűleg nem kerül a parlament elé - mondta, ezt azzal magyarázva: nem helyeslik, hogy fontos jogszabályokat a kabinet helyett a képviselők kezdeményezzenek. A kormányban pedig nem lenne többsége a melegjogok bővítésének.

Ha viszont ellenzékbe kerülnek, a DK frakciója - azzal a szándékkal, hogy legyen vita - benyújtja az erről szóló javaslatot az Országgyűlésnek - tudatta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarország az egészségügy területén is jobban teljesít

Vannak egészségügyi intézmények, amelyek segítségre szorulnak a jövőben is - mondta Orbán Viktor Szekszárdon. Tovább olvasom