Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Gyurcsány: A rendőrségre nem lehet kezet emelni

A kormány az elmúlt években arra törekedett, hogy világos tanújelét adja: bízik a rendőrségben - mondta Gyurcsány Ferenc kedden 260 új rendőrautó átadási ünnepségén. A miniszterelnök reméli, hogy a következő kormányok is ugyanezt fogják tenni.

A rendőrségre nem lehet kezet emelni, mert aki ezt megteszi, azt keményen megbüntetik - tette hozzá a kormányfő.A rendőrség az ország szövetségese, szolgálója, nem pedig ellensége - mondta kedden a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint ezért ellentétes az ország érdekeivel bármilyen személyi, hatalmi manipulatív szándék érvényesítése a szervezettel szemben. A kormányfő egy olyan rendőrséget szeretne, amely munkájával, így a közrend és a polgárok védelmével tiszteletet parancsol. Gyurcsány Ferenc hozzátette: a köznyugalomhoz elsősorban a szabályokat betartó polgárok kellenek, hiszen ők határozzák meg a köztársaság rendjét. A rendőrség abban tud segíteni, hogy a normatartó többség nyugodtan élhesse életét. A kormányfő azt szeretné, hogy a rendőrség teljes állománya megbecsülést élvezzen valamennyi polgár által, mert csak egy megbecsült rendőrség tudja elvégezni feladatát.

Az ország, a városok és a települések vezetőinek nemcsak az a dolga, hogy biztosítsák a rendvédelmi szervek működésének technikai és anyagi feltételeit, hanem az is, hogy olyan egyértelmű támogatást nyújtsanak, amelyben a rendőr érezheti, hogy a vezetők mögöttük állnak - tette hozzá a kormányfő. A miniszterelnök, az igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint rendőri vezetők jelenlétében vették át a rendőrök a 260 új rendőrautót. A Ford Focusok és Opel Astrák 120, illetve 90 ezer kilométert futhatnak a következő 3 évben. A használt rendőrségi járművek közül a következő időszakban csaknem ezret cserélnek újakra.

Olvasóink írták

 • 14. rozsomak 2009. március 25. 20:33
  „Jé.. :)))))))”
 • 13. jockey 2009. március 25. 20:14
  „12.

  Valahol érthető. Ha a rendőr nem kapja el, sosem kerül az ügyész, majd a bíró elé. :)”
 • 12. rozsomak 2009. március 25. 20:07
  „A rendőrségnek nyal, a bíróságtól, ügyészségtől fosik.. Érti ezt valaki ?”
 • 11. lacika1967 2009. március 25. 18:09
  „Alakul a dolog van rendőr van autója csak üzemanyag keretet kell napi 6 liternél nagyobbra emelni.”
 • 10. jockey 2009. március 25. 13:29
  „Valóban nem. Tehát, el a kezekkel a rendőrségtől! Ez elsősorban azokra a politikusokra vonatkozik, aki a rendőrséget a saját magánhadseregükként használják, mert félnek a böszmeségeik által felhergelt emberek haragjától. Valamint közölni kellene az SZDSZ által favorizált sokat napozó egyénekkel is, hogy ne emeljenek kezet a rendőrre 50-en - meg persze mást se - mert igazoltatni merte egy jogosítvány nélkül, lopott autót ittasan vezető rokonukat. A rendőrség feladata a normális állampolgárok védelme a bűnözőktől. Magyarul az összes személy, akinek szerepe van abban, hogy a jelenlegi magyar rendőrség nem ezzel foglalkozik, azonnal vegye le a kezét a rendőrségről és nem írom le, hogy hová dugja, mert kimoderálják, de el lehet képzelni.”
 • 9. Reális 2009. március 25. 12:36
  „gyurcsány te már kezet emeltél rájuk!”
 • 8. MTT 2009. március 25. 09:55
  „Legyen persze, gépkocsizó járőr is, de: érdemelje ki a munkájával, azt, hogy 12 óra hosszat autóban ülhet. A belvárosba meg igenis gyalogos járőrpárok kellenek, mivel azt szajkózzák, hogy sokan vannak, tessék: - legalább 3 járőrpárt osszanak oda szolgálatba. Igenis kellene a rendszeres ellenőrzésük ezeknek a rendőröknek, mert szerintem hagy kívánnivalót a munkájuk.Dohányozva, röhögcsélve mennek, mint a tizenévesek a Baross úton. Szolgálnak és védenek? KIT??? ÉS ÍGY???”
 • 7. taki 2009. március 25. 08:18
  „A megbecsült rendőrség:

  http://www.youtube.com/watch?v=rAsQB54icSc

  :-[]”
 • 6. TancsKaszabell 2009. március 25. 08:00
  „Olvasom ezeket a kommenteket és úgy vélem Önöknek láthatóan fogalmuk sincsen arról,hogy mennyire fontos a társadalom és az egyének számunkra a rendőrség intaktsága és hadra foghatósága.
  2010 után majd meglátják ! Az is lehet ,hogy előbb.”
 • 5. pancser 2009. március 24. 20:21
  „260 süniautó! Kihúzni a seggük alól, járőrözzenek párosával az utcákon, úgy ahogy a csandőrök szoktak. azokat megsüvegelték ezekből viccet csinálunk. Ők GYF. magánhadserege. Sün, sün, sün! Röhejesek lettek, ha meg látok kettőt, nem tudom megállni, hogy le ne sünözzem őket.”
 • 4. d.a.angela 2009. március 24. 19:13
  „Hát olyan rendőrséget már csinált a Gy. F. ami tiszteletet parancsol... gumibottal és gumilövedékkel. És annyira érezni, hogy a "normatartó többség" nyugodtan éli az életét rendőrségünk védelmében, merthogy mostmár se bűnözés, se bizonytalanság és ha véletlenül elő is fordul egy-egy, akkor azt maradéktalanul megoldják. A rendőrség érezheti, hogy bizonyos politikusok mögöttük állnak,...előttük meg a tüntetők, nehogy azok a nagy szeretetükben összenyomják vezető politikusainkat. Már csak azt szeretném tudni, hogy a 260 rendőrautót a mi adónknak köszönheti a rendőrség, vagy a Gy. által felvett és általunk majdan törlesztendő kölcsönből lett légyen az megfinanszírozva. A múltkor olvastam, hogy nincs is pénze a rendőrségnek benzinre, de akkor hogyan fognak közlekedni ezekkel a szép , új autókkal...de van egy ötletem: lehet bennük aludni...elvégre úgysincs bűnőzés nálunk.”
 • 3. info2009* 2009. március 24. 18:36
  „A rendőrségre nem lehet kezet emelni, de a magyar nepre igen.”
 • 2. ASHER 2009. március 24. 17:59
  „csakhogy gyurcsany ur eppen onok a hujebbnel hujebb torveyeikkel akadalyozzak a rendorseg partatlan munka
  jat!!!holott annak minden esetben politika mentesnek kellene lennie!!az igazsagugy es a napi politika az ketto!!!”
 • 1. pampus 2009. március 24. 17:49
  „Hát persze vannak akik azt hiszik, hogy a rendőri munka a térfigyelő kameráknál kezdődik és a kocsikázással be is fejeződik. No és ehhez még mennyi könnygáz és gumilövedék és pajzs is kell,ha még sokáig lesz a Gyurcsány a sleppje a színen! Csoda,hogy földön járó Gripeneket nem ád a fenekük alá! Hát, ha attól a népet is szolgálnák nem,csak a dirigálóikat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtotta magát egy férfi Mezőkovácsházán

A saját lábán ment be a rendelőbe, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta. Az eset még… Tovább olvasom