Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Gyerekre rontott rá egy amerikai staffordshire

Az idős nő vendégei tarottak a staffordshire kutyáktól, a nő azonban megnyutatta őket, hogy nem bántanak. Az egyik kutya a kisfiú fejét kapta el, édesanyját a hajánál fogva tépte meg.
Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 72 éves nő ellen, akinek udvarában kisgyerekre támadt egy kutya - közölte az MTI-vel a testület megbízott főügyésze pénteken.

Bóna Gyula elmondta: a vádlott két amerikai staffordshire kutyát tartott házánál egy Nógrád megyei községben.

Ismertette: május 21-én délelőtt a sértett anyjával és annak testvérével a vádlott háza előtt ment el, amikor az idős nő behívta őket. Nem akartak bemenni, mert tartottak a kutyáktól, de a nő megnyugtatta őket, hogy a kutyák nem bántanak senkit, egyébként is az udvar hátulsó részén tartózkodnak.

A vádlott üdítővel kínálta vendégeit, amikor azonban a gyerek inni kezdett, az egyik kutya hirtelen odafutott és elkapta a fejét. Végül sikerült kiszabadítani a kutya szorításából, de súlyos, csonttöréses sérüléseket szenvedett, sérülései között életveszélyesek is voltak.

A kutya az anyára is rátámadt, hajánál fogva a földre rántotta, ő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Bóna Gyula hozzátette: a Nógrád Megyei Főügyészség az ügy tárgyalás mellőzésével történő elbírálására tett indítványt, a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszanevezné az MSZP a a Széll Kálmán teret

A fővárosi MSZP támogatja, hogy ismét legyen Budapesten egy Moszkváról elnevezett közterület, és… Tovább olvasom