Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Gáza - Már majdnem ezer halott

Az izraeli erők szerdára virradóra tovább folytatták előrenyomulásuIásukat Gázavárosnál, emellett bombázták a Gázai övezet Egyiptommal közös déli határvidékét. A gázai halottak száma a háború 19. napjára kevéssel marad el az ezertől.

Egy légicsapás lerombolt egy épületet a félmilliós lakosú Gázavárosban. Csak ebben a támadásban huszan sérültek meg, egy ember pedig meghalt. Az AFP hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt írta: többszáz métert hatoltak előre Gázaváros több kerületében a tankokkal és légicsapásokkal megtámogatott különleges izraeli alakulatok. Mahmud Abbasz palesztin elnök kedden azt mondta, hogy az idő múlásával és az áldozatok számának emelkedésével az izraeli hadművelet egyre kegyetlenebbé, véresebbé válik. Abbasz hozzátette, hogy Izrael "ki akarja irtani Gáza népességét".

Palesztin egészségügyi források szerint csak kedden újabb hetven ember halt meg, ezzel 975-re nőtt az elhunytak száma. A 19. napja tartó izraeli offenzívában további 4400 palesztin sérült meg. A másik oldal, a zsidó állam mérlege december 27-e óta tíz izraeli katona és három civil. Izraelre kedden 18 rakétát lőttek ki, ez nagyjából negyede annak a napi aránynak, amellyel a hadművelet elején támadott a Hamasz palesztin szervezet. Sérültekről nem érkezett jelentés. Az Ynet Internetes híroldalnak egy magasrangú izraeli kormánytisztviselő elmondta, Ehud Olmert miniszterelnök két célt határozott meg: az egyik, hogy véget vessen a Hamasz támadásainak, a másik, hogy megakadályozza a palesztin szervezet katonai erősödését.

"Nem gyors befejezésre törekszünk, hanem sikerre" - magyarázta Olmert szavait a politikus. Hillary Clinton, az Egyesült Államok leendő külügyminisztere kedden kizárta, hogy tárgyalna a Hamasszal, amíg az el nem ismeri Izraelt, és be nem szünteti az agressziót.

Olvasóink írták

 • 16. vonLichthofen 2009. január 16. 23:14
  „Hej Pancser, nem tudom honnan veszed az információid, nevezz meg csak egyet is. Melyik ujság, melyik web hely vagy éppen TV állomás a forrásod. Még a Jerusalem Post sem ír arról, hogy a HAMASz kórházak ból vagy iskolákból lőne. Kérd meg Dr.Bergert a pcychiátrián, hogy adjon neked egy térképet a betonfallal ghettóvá tett Gazai területről. Talán még számodra is világossá válik, hogy a másfélmillió Palesztinnak nincs sok válsztása, hogy hova meneküljön a mészárlás elől.
  Te vagy az aki zagyvaságokat beszél tények helyett.
  Tények: - Iránban egy demokratikusan megválasztott kormány van
  - a Hamaszt is demokratikus úton, nemzetközi megfigyelők jelenlétében választották meg
  - Irán soha nem kezdett háborút, kivéve ha megtámadták
  - Ha mindent elhiszel israellel kapcsolatban, akkor azt is elhiszed, hogy Iraqban tömegpusztító fegyverek voltak, azt is elhiszed, hogy a WTC három épülete a hő hatására dőlt össze
  - itt senki nem említette a zsidó vallást rajtad kívül, de ha már itt tartunk: milyen vallás az amelyik nem csak megengedi, de kifelyezetten felhív a nemzsidók lemészárlására?”
 • 15. fortuna54 2009. január 16. 20:27
  „Izrael szerint,most ök lönek vissza nyolc év után.Nem a mi dolgunk,hogy ezen vitatkozzunk,csak a késnek
  két oldala van.Sajnos izraellé élessebb.”
 • 14. Dew 2009. január 16. 13:43
  „Fortuna: nehogy azt hidd. Az egyszerű gázai lakosság mit lát ebből az egész háborúból? Jön az izraeli hadsereg, tankokkal, mindennel, szétlő mindent, Hamász-fegyverest, civileket, kórházakat, mindent. A Hamász pedig az egyetlen szervezet, akiknek tagjai visszalőnek. Ennyit látnak. És nem azt fogják választani, aki megtámadta őket, vagy akik nem csinálnak semmit, hanem akik visszalőnek. Ezt szívta meg Izrael akkor is, amikor megtámadta Libanont. Azóta az incidens óta a Hezbollah erősebb mint valaha.”
 • 13. fortuna54 2009. január 16. 13:06
  „Pancser nak ez ügyel kapcsoladban,szerintem igaza van. Dew. Ugye az mszp is demokratikussan lett már
  több izben megválasztva.sz.ferencel az élén. Most majd ujbol megválasszák?A véleményeket olvasva,
  nem gondolnám.A szerencsétlen palesztin nép bünhödik izrael,és az ensz által is teroritának nevezett hamas
  szervezet háboruja véget.”
 • 12. Dew 2009. január 15. 12:22
  „"Nem is adnak segítséget ezeknek az Iránból pénzelt terroristáknak, akik agyonlövödözik politkai ellenfeleiket, konkrétan mindazokat akikről hirül veszik, hogy a Fatah-val szimpatizál."
  Látom te sem nagyon követed az ottani eseményeket. A Hamász egy demokratikus választást nyert párt, ráadásul elég szép előnnyel nyertek a Fatahhal szemben. Ennek ellenére a Hamász beleegyezett, hogy teljesüljön az Abbász által óhajtott egységkormány. Ezt Abbász úgy hálálta meg, hogy csak úgy, törvénytelenül leváltotta a hamaszos miniszterelnököt, majd amikor kitelt a hivatali ideje, meghosszabbította a saját mandátumának idejét. És persze ezt azzal próbálta validálni, hogy rendőröket küldött a Hamász-tagokra.

  "Jellemző ezekre a haramiákra, hogy ahelyett, hogy lövészárkokkal, barikádokkal fogadnák az izraeli hadsereget, iskolák, kórházak udvaráról lövik a rakétáikat"
  Igen, ez közismert. Mint ahogy az is közismert volt, hogy Szaddám Husszein Irakja tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Csak természetesen azokat a fegyvereket sem sikerült még megtalálni, annak ellenére, hogy az amcsi hadsereg kisfésüvel fésülte át a sivatagot.
  Ennek ellenére lehet, hogy egész eddig az ENSZ rakétázott, mert Izrael a múltkor szétlőtt egy ENSZ iskolát (http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE50548920090106), és tüzet nyitott ENSZ segélyszállítmányokra is (Kisalföld Külföld rovat). Az a két norvég orvos is nyilván hazudik, akik Gázában dolgoznak, és valójában ők is a rakétázókat akarják menteni (http://rawstory.com/news/2008/Norwegian_doctor_in_Gaza_Israel_targeting_0105.html).

  "Izlés dolga természetesen kinek ki a szimpatikus, de ez egyben el is árulja mi lakik a lélek mélyén. Nem a demokrácia és az egyenlőség eszméje az biztos, némelyek esetében!"
  Valóban ízlés dolga. Ha neked tetszik, hogy egyes izraeliek látványosságként nézik a bombázást (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5505390.ece), a volt izraeli főrabbi kollektív palesztín bűnösségről, szőnyegbombázásról és milliók kiírtásról szóló levelet küldözget a zsinagógákba (http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1180527966693&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull), vagy esetleg az, hogy az izraeli választásokról demokratikusan, cseppet sem rasszista módon kitiltották az arab pártokat (http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3654866,00.html), akkor lelked rajta.”
 • 11. AAADIIKAAA 2009. január 15. 01:00
  „Mindkét Fél mellett lehetne érveket fölsorakoztatni,de igazából az a probléma hogy az egész világon csöppet sem érdekel egyetlen nagyhatalmat sem,hogy végre rendet tegyenek keleten.Amerikának van elég gondja,nem érdeke,hogy beavatkozzon,Európa szokás szerint hallgat,nem hiszem, hogy megkockáztatná Bármelyik E:U ország hogy hangosan mondjon bármit amivel elítéli Izraelt,Be vannak szrva a politikai következményeitől.meg amúgy is,ha ott hullanak a terroristák,addig se erre felé robbantgatnak.tipikus.”
 • 10. pancser 2009. január 14. 23:25
  „Megint jól érzik magukat akiknek finoman szólva a zsidó vallású emberek nem a barátai. Ostobábbnál ostobább dumákat, kitalációkat olvashatunk néhány hozzászólásból. Csak azt felejtik el, hogy az arab kormányoknak éppen elegük van a terrorista Hamaszból. Nem is adnak segítséget ezeknek az Iránból pénzelt terroristáknak, akik agyonlövödözik politkai ellenfeleiket, konkrétan mindazokat akikről hirül veszik, hogy a Fatah-val szimpatizál. Jellemző ezekre a haramiákra, hogy ahelyett, hogy lövészárkokkal, barikádokkal fogadnák az izraeli hadsereget, iskolák, kórházak udvaráról lövik a rakétáikat, no nem a támadó hadseregre természetesen, hanem a békésen dolgozó izraeli farmerekre. Izlés dolga természetesen kinek ki a szimpatikus, de ez egyben el is árulja mi lakik a lélek mélyén. Nem a demokrácia és az egyenlőség eszméje az biztos, némelyek esetében!”
 • 9. kutykurutty 2009. január 14. 22:40
  „Ez az egész az üzletről szól. Rájöttek a zsidók hogy kell nekik a földgáz és a kőolaj ami ott van. Csak ahhoz előbb ki kell irtaniuk egy népet, és le kell dózerolniuk a házakat.”
 • 8. farkasbalintm 2009. január 14. 22:33
  „először úgy gondoltam, hogy befogom, nem írok semmit. de nem bírtam ki.

  utálom a háborúkat. utálom, hogy ártatlanok vesztik, és adják életüket egy célért, közben nem is azért megy a harc. történelem során mindig a kisember szívta meg ezeket a harcokat. az kéne, hogy az az 1-2 vezető, akinek böki a csőrét valami, ami kirobbantja az egészet, az szépen kiáll párbajozni. gyilkolják le egymást, ne pedig küldjenek ezreket, olyanokat, akik semmiről nem tehetnek, és nem is tudják, hogy mi van. váááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
  nem fűzök inkább hozzá már semmit :@”
 • 7. lali783 2009. január 14. 20:12
  „leng az inga; egyszer fent, egyszer lent ...”
 • 6. magyar1 2009. január 14. 17:31
  „Szégyellhetné magát Izrael. Ez az a nép, amely annyit szenvedett a történelem és a II. világháború alatt. Most hogy, egy kis hatalom a kezébe jut, máris szomszédit gyilkolássza.”
 • 5. ecris 2009. január 14. 15:05
  „Kibujt az obama a zsákból!”
 • 4. Fedayn 2009. január 14. 10:28
  „Hajrá Palesztína!Hajrá Palesztínok!”
 • 3. Tata 2009. január 14. 09:36
  „A forrás lemaradt:
  http://www.oilandgasinvestingglossary.com/palestines_natural_gas_troubles.asp”
 • 2. Tata 2009. január 14. 09:35
  „A TISZTÁNLÁTÁS KEDVÉÉRT:

  A palesztinhatóság felügyelete alatt álló Gázai övezet jelentős és eddig még nem kitermelt olaj és főleg földgáz készletekkel rendelkezik (forrás).
  A palesztin földgáz készletek feltérképezését 2000-ben adta át a British Gas cég a Jasszer Arafat által vezetett palesztinhatóságnak. Ekkor olyan megállapodás jött létre a palesztinhatóság, a British Gas és egy arab energetikai mérnöki cég közt, amely szerint a palesztin földgáz kitermelésből keletkezett haszon 60% az angol céget, 30% az arab céget és 10% a palesztinhatóságot illeti (forrás: Haaretz, október 21/2007). Ez a földgáz gyakorlatilag a palesztin hatóság felügyelete alatt álló, Gázához tartozó, Mediterrán tengerparti sávban rejlik és a British Gas felbecslése szerint legalább 1.4 ezermilliárd (trillió) köblábról, de talán sokkal többről van szó.
  A nemzetközi törvények szerint, a Gázai földgáz a palesztin nép tulajdona, de Ariel Sharon izraeli miniszterelnök egyértelműen kijelentette 2001-ben, hogy Izrael igényt tart rá. Ezt követően, a palesztin hatósággal létrehozott megegyezés ellenére a British Gas nem mert neki vágni a földgáz kitermelésének. Miközben egyre erősebbé vált a konfliktus az Arafat hatóság és a Sharon kormány közt, 2004 áprilisában Sharon kijelentette, hogy Arafat ,,potenciális célponttá" vált Izrael számára (forrás). Néhány hónappal később, 2004 decemberében, Arafat meg is halt vérmérgezésben...”
 • 1. obama 2009. január 14. 09:20
  „jol teszik a szegeny zsidok hisz 100 eve uldozik oket nem szabad befejezni az offen zivat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszivárgott a csepeli drámát rögzítő hangfelvétel

Vizsgálatot indított az adatvédelmi biztos: miképp közölhetett egy napilap részleteket a csepeli… Tovább olvasom