Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Filmes díjat vett át a menekülteket gáncsoló László Petra

A Nemzetidegenek című filmet a férje, László Gábor készítette, László Petra pedig szerkesztőként dolgozott rajta.
Díjat vett át László Petra a Lakiteleki Filmszemlén – írja 444.hu. Az N1TV egykori operatőre, aki tavaly a magyar-szerb határnál menedékkérőket gáncsolt el. A 32 perces Nemzetidegenek című filmet a férje, László Gábor készítette, ő volt a rendező, az operatőr és a forgatókönyvíró is, László Petra pedig szerkesztőként dolgozott rajta.  

A különdíjat Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnöke adta át.

Az elismerését pénzjutalom is jár, ami a Magyar Művészeti Akadémia 500 ezer forintos, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum 100 ezer forintos, a Magyar Idők 100 ezer forintos, az ECHO Televízió és a Magyar Hírlap különdíját, valamint a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium és a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 25-25 ezer forintos felajánlásából állt össze.

A díjat odaítélő zsűri elnöke a Kossuth- és Balázs Béla-díjas Sára Sándor filmrendező, a nemzet művésze volt.

Az eseményről szintén beszámolt az EchoTV, illetve a közmédia is, de egyik helyen sem ismertették László Petra előéletét.

A dokumentumfilm a Nagy Imrétől 1956-ban amnesztiát nyert Herhoff Györgyről szól. A film forgatókönyvének elkészítése az 1956-os emlékév keretében kiírt Zsigmond Vilmos pályázaton egymillió forintos támogatást is kapott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépek tartják életben a meglőtt csecsemőt

Gépek tartják életben a meglőtt csecsemőt
A kisgyermeket az apja sebesítette meg légpuskával vasárnap. A babát az intenzíven ápolják, állapota… Tovább olvasom