Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai Gordon a zsebüket tömő bankárok oldalán ál

A Fidesz szerint Bajnai Gordon azoknak a bankároknak az oldalán áll, akik kizárólag saját érdekükre és zsebükre figyelnek, és eközben a bajbajutott devizahitelesek végtörlesztését is akadályozták.
Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője mondta ezt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus hangsúlyozta, korábban a volt kormányfő, jelenleg az Együtt-PM választási szövetség vezetője és az MSZP is beismerte, hogy a bankadó kivezetésére, illetve csökkentésére készülnek. Zsigó Róbert szerint ezzel Bajnai Gordon a kis keresetű családokkal és munkavállalókkal fizettetné meg az állam kieső bevételeit.

Zsigó Róbert szerint ennek megvalósítása érdekében Bajnai Gordon adóemelést akar, vagyis Európa második legkisebb, 16 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsa helyett 40 százalékos terhet vetne ki.

Aláhúzta, Bajnai Gordon ezzel egy időben eltörölné a családi adókedvezményt, amivel a munkavállalók "elsöprő többségének" csökkenne a fizetése, köztük a minimálbért, illetve a kevéssel többet keresők jövedelme.

A Fidesz szóvivője szerint az Együtt-PM vezetője programja megvalósításában a spekulatív pénzügyi körök, bankárok támogatására számít. Ennek alátámasztására megemlítette, hogy egy "hazai bankvezér" Bajnai Gordon pártalapítványának támogatására szólította a banki alkalmazottakat.

Hozzátette: a volt kormányfő azokat a pénzintézeteket segítené, amelyek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdai döntése alapján egymással összefogva, szabálytalan módszerekkel próbálták akadályozni a végtörlesztést, vagyis azt, hogy a bajba jutott devizahitelesek kimásszanak a csapdából.

A Fidesz szóvivőjének tájékoztatóját követően Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a 11 pénzintézetre kiszabott 9,5 milliárd forintos bírságra utalva azt sürgette, hogy a Kúria hozzon jogegységi döntést. Mint fogalmazott, beigazolódott, hogy a pénzintézetek összejátszottak és több tízezer embertől vették el a végtörlesztés lehetőségét. Fontosnak nevezte, hogy a bíróságok egységesen kimondják: ezek a bankok becsapták, megtévesztették ügyfeleiket.

Szólt arról is, hogy a Gazdasági Versenyhivatal bírsága jó, de önmagában nem elegendő, hiszen a bankok profitja sokszorosa a 9,5 milliárd forintnak, ekkora bírság mellett is megéri nekik az, hogy továbbra is megtévesszék ügyfeleiket.

Olvasóink írták

 • 4. WeiseÖdenburg 2013. november 21. 19:39
  „2. rommel2 2013.11.21. 18:39
  Ja wol !”
 • 3. embertelen 2013. november 21. 19:05
  „Ez még mindig jobb, mint ha a fideszes oligarchák zsebeit tömködné, mint ahogy azt Orbán teszi teljesen erkölcstelenül.”
 • 2. rommel2 2013. november 21. 18:39
  „AKI ADJA A PÉNZT , ANNAK A LIBÁIT ŐRZI ...........................”
 • 1. öröksoproni 2013. november 21. 17:13
  „Én zsebeit tömő politikusokat is ismerek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohányzásellenőrzési akció: négymillió forintnyi bírság született

Az országos ellenőrzés során a felügyelők kiemelten ellenőrizték a szórakoztató, vendéglátó-ipari… Tovább olvasom