Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Fellegi távozik: lemond a nemzeti fejlesztési miniszter

Fellegi Tamás nem vállalja egyszerre az IMF-fel tárgyaló delegáció és a fejlesztési minisztérium vezetését, ezért lemond miniszteri posztjáról.
Feladatainak sokasága miatt lemond miniszteri posztjáról Fellegi Tamás, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

A nemzeti fejlesztési miniszter csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: szerdán felvetette a miniszterelnöknek, hogy kezdeményezze a köztársasági elnöknél felmentését miniszteri posztjáról.

Fellegi Tamás azt is bejelentette, hogy már a jövő héten találkozik az IMF és az Európai Unió magas szintű tárgyaló képviselőivel.

Giró-Szász András kormányszóvivő a miniszteri poszt utódlásáról feltett kérdésre azt mondta: Orbán Viktor hazatérése után konzultál Fellegi Tamással, és megvitatják a lemondás szakmai érveit. A miniszterelnök hozza meg a döntést, és amennyiben elfogadja a miniszter lemondását, határoz az utódlásról is - tette hozzá.

Fellegi Tamás elmondta, hogy az általa vezetett IMF-tárgyalódelegáció tagja lesz - Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár mellett - Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke is. A tárgyalási mandátum kiadásához, és a majdani megállapodáshoz is kormánydöntés szükséges, az egyeztetések során pedig több ponton szorosan együttműködnek a Nemzetgazdasági Minisztériummal - jelezte a tárcavezető.

Fellegi Tamás szerdán előzetes megbeszélést folytatott a lehetséges tárgyalási menetrendről Irina Ivascsenkóval, az IMF budapesti képviseletének vezetőjével.

A további menetrendről közölte, hogy jövő héten Budapesten találkozik Chritoph Rosenberggel, az IMF, és Barbara Kaufmannal, az EU főtárgyalójával. Ugyancsak a jövő héten Londonban mindhárom hitelminősítő képviselőjével, valamint nagybefektetőkkel is konzultál, valamint várhatóan találkozik a brit kormány pénzügyi vezetőivel, majd Magyarország januárban kezdi meg a hivatalos tárgyalásokat az IMF és az EU delegációjával.

Hangsúlyozta: a megváltozott nemzetközi helyzetben Magyarországnak szüksége van védőhálóra, "jelenleg egyedül a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Bizottsággal megkötendő megállapodás tud ilyen biztosítékot nyújtani, ez az előfeltétele annak, hogy ne lehetetlenüljön el Magyarország piacokról történő finanszírozása".

Fellegi Tamás kifejtette, hogy a magyar tárgyalódelegáció vezetőjeként feladatai közé tartozik a tárgyalások lefolytatása mellett többek között a tárgyalási pozíció kialakítása és kormány elé terjesztése, az ott képviselendő álláspont megalapozása, a tárgyalási háttérmunka összehangolása, a szükséges kormányzati döntések kezdeményezése, valamint a magyar álláspont folyamatos megismertetése az EU és az IMF háttérintézményeivel, és a hitelminősítőkkel.

A miniszter kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a negyedik mobilszolgáltató megjelenése mögött nem a magyar állam, hanem állami vállalatok állhatnak, nekik joguk és lehetőségük van a mérlegelésre, hogy erőforrásaikat "egy értelmes üzleti vállalkozásra" fektessék.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. load 2011. december 11. 16:32
  „55. Túrabakancs
  "Matolcsyt meg Debreczenit egy lapon említeni...hááát nem is tudom. :)"
  Igazad van.
  A kettő közül csak az egyik ért a szakmájához.
  Hogy a Kusza-Szem mennyire, arról bőven mesélnek majd neked az évvégi makrogazdasági adatok.”
 • 55. Túrabakancs 2011. december 10. 17:19
  „Alerich!
  Ha szerinted az zsidózás, hogy kiemelek egy embert akinek a neve valóban nem csak
  azért lett megemlítve részemről mert Rosenberg és szép hangzású, akkor vállalom a
  zsidózást, bár még mindig nem értem ebben mi a rossz? A valóságot ki lehet írni,
  jelzőket meg csak a legritkább esetben írok le bizonyos emberkék esetében. Nem
  is tudtam hogy a virágnyelven való kommunikálás az szabályellenes! Látod, emiatt
  nincsen itt diktatúra, ellenkező esetben nem írogathatnánk ide ilyen dolgokat.
  A devizahitelednek meg tényleg örülök, legalább te tudtad mikor kell felvenni hitelt,
  ellenben a sok hőzöngővel.
  load!
  Matolcsyt meg Debreczenit egy lapon említeni...hááát nem is tudom. :)”
 • 54. Alerich 2011. december 10. 16:18
  „52.
  -13.-ból:"Ezt az embert úgy hívják: Chritoph Rosenberg Aki jártas bizonyos dolgokban az tudja,
  hogy ezt az embert ill. nevét miért emeltem ki a tárgyalópartnerek közül az IMF részéről"
  Gondolom nem a Christoffal van a baj....Még szerencse hogy nem Isaac "szegény".Hülyének nézel?
  -Az alattad szólók legerősebb jelzője a ,,hazudozó fideszes" volt,név nélkül.Gondolom ennek igazságtartalmát mára pártfüggetlen ember ténynek tekintheti.
  -Kit irigyelnék?Orbánt? Téged?Én akkor vettem fel kölcsönt -kényszerből-EUR-ban,mikor az előző válság alatt 310 volt.Már csak kevés van hátra.Úgyhogy kösz,én megvagyok ,nem kell "megmenteni"!Az viszont érdekelne,hogy akinek a felesége nevén,meg a családjában többszáz-milliós vagyon van,mellesleg nem elhanyagolható hivatalos jövedelemmel rendelkezik,annak miért van szüksége az ördögtől való devizahitelre?Vagy ez is kamu?
  -Debreczeni nem érdekel(ebben az összefüggésben), a megjelölt forrásokból származó idézetekre,ill, a nagyember saját szavaira utaltam.Tudtommal azokkal kapcsolatban nincs -nem volt polgári per,helyreigezítási kérelem,pl ÁSZ -jelentés!Persze az koncepciós...
  <moderálva>”
 • 53. load 2011. december 09. 20:53
  „52. Túrabakancs
  Ha a szemállást eredendő bűnnek tekintjük, úgy én inkább Matolcsy Györggyel példálóznék.
  A bírósági elmarasztaló ítélet tekintetében meg van Debreczeninél nagyobb trófea is:
  "A Legfelsőbb Bíróság az S-Komplex Rt. és társai által az MTM-SBS Rt. ellen indított peres ügyben jogerős ítéletet hozott, a keresetnek részben helyt adott és kártérítés megfizetésére kötelezte az alperest.
  2004.11.25 12:07
  A Legfelsőbb Bíróság az ítélet indokolásában kimondta, hogy az egyik kereskedelmi tévécsatorna adásában a felperesek jó hírét megsértették, amikor azt állították, hogy a Fidesz egyes vezetőit, illetve azok családtagjait jogellenesen megfigyelte az S-Komplex Rt. A Legfelsőbb Bíróság - az elsőfokú bíróság döntésével egyezően - kimondta, hogy nem volt megfigyelési ügy, tehát Orbán Viktor ex-miniszterelnök 1998. augusztus 25-én tett kijelentésének nincs valóságalapja. Sem az országgyűlési bizottság, sem a Legfőbb Ügyész nem volt képes bizonyítani még azt sem, hogy akár hasonló eset is történt volna."

  Forrás:
  http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/106013/1”
 • 52. Túrabakancs 2011. december 09. 16:07
  „Alerich!/5/
  A zsidózáson te mit értesz? Az alattam hozzászólók nagy része jobban kimeríti
  a rágalmazás fogalmát, hiszen folyamatosan a kormányt és tagjait zrikálják!
  Az irigységedet meg tedd félre az Orbáni hitel visszafizetés ügyében, inkább
  tegyél te is így! Én a valóságot írom, és az szerencsére a demokráciában még egy
  szabad lépés.
  Debreczeni egyébként egy romlott ember, ha megnézed, még a szeme sem áll jól!
  Több bíróság is negatív ítéletet hozott már ellene, ez nem elég?”
 • 51. Túrabakancs 2011. december 09. 15:56
  „A pénzügyi guruknak az az érdeke, hogy az államadósságunk ne csökkenjen, mert ezáltal
  zsebelnek be hatalmas pénzeket ráadásul még zsarolhatnak is bennünket.
  Lásd banki hozzáállások a visszatörlesztések ügyében stb.
  Úgy látom ide csak a balos véresszeműek írogatnak. Hát igen, őket nagyon ..szkodja az ideg!
  Ahelyett hogy magukat okolnák elbaltázott döntéseikért életük folyamán, ehelyett a kormányt meg
  Orbánt szidalmazzák. Erre gerjedtek? Szerencsére a többség nem így látja a dolgokat ahogy ti,
  pláne nem így érzik! Meg aztán el lehet menni ugyebár...”
 • 50. Alerich 2011. december 09. 14:43
  „Nem értem ez miért nem jelent meg a 22.helyen,azért még bemásolom mégegyszer.
  21.Túrabakancs:
  Én feletted hozzászóló vagyok.Engem meg az érdekelne,hogy te ki vagy egyáltalán?
  -Nem is burkoltan zsidózó,cionista világösszeesküvés-hívő,/ Csurka Pista bácsi hogy van?/
  -aki "jómagyaremeberként" kikéri magának a Debreceni-írás belinkelését,/Az sem zavar benne,amit Orbántól idéz?Mert az is elég gyomorfortgató/
  -aki nem ... szét az életét hitelfelvétellel/Ez biztos elkerülte a figyelmed:"Orbán Viktor miniszterelnök szeptember végén a Blikknek beszélt arról, hogy nyáron végleg visszafizette a svájcifrank-alapú lakáshitelét. Mint mondta, korábban ötmillió forint értékben vett fel svájcifrank-alapú hitelt, ennek nagy részét visszafizette, nyáron pedig a megmaradt részt is törlesztette, méghozzá svájci frankban - összegzi kedden a NOL.
  A portál cikkében beszámol róla, Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője nem reagált korábbi kérdésükre, melyben arra kértek választ, honnan volt a miniszterelnöknek svájci frankban megtakarítása. A NOL arra is kíváncsi volt, hogy Orbán Viktor a korábban felvett 20 milliós jelzáloghiteléből fennmaradó 15 millió forint értékű összeget milyen pénznemben vette fel. Megjegyzik ugyanakkor: egyelőre csak a 2010-es vagyonnyilatkozata áll rendelkezésre, a 2011-es évről szólót majd jövő év elején kell leadnia.
  A cikk szerint a miniszterelnök a devizát idén is megvehette forintban tartott megtakarításaiból, illetve szóba jöhetett baráti, rokoni kölcsön is, viszont mindez nem tűnik logikusnak."

  Egyébként hiába nézel idiótának mindenkit,aki nem hitsorsosod,senki nem olyan hülye,hogy ne szurkolna a kormánynak,bármilyen színű is,hiszen a mi bőrünkre megy a játék.Mármint aki normális.
  <moderálva...>”
 • 49. Joebacsi70 2011. december 09. 10:04
  „Hazudnak és csúsztatnak, mint mindig. Akkor most ki az illetékes az IMF tárgyalásoknál?
  "Nincs szó arról, hogy megrendült volna a bizalom Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter iránt - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője a köztévé Ma reggel című műsorában.
  ... ezek a kérdések pedig a kormány munkamegosztása szerint a Fellegi Tamás vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartoznak - fogalmazott."
  Lassan a takarítónőt küldjük az IMF tárgyalásokra ? Igaz, őt talán emberszámba vennék. Ezzel a hazug bandával már senki sem akar mutatkozni.”
 • 48. öszödiböszme 2011. december 09. 09:40
  „47. rubeola 2011.12.09. 09:24
  Ja! Te meg egy fizetett márc. 15-i ösztönlény vagy. Egy kezeden megtudod számolni hányan vagytok. Képes vagy rá. Csak neked! VILÁG FÜLKEPROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!!”
 • 47. rubeola 2011. december 09. 09:24
  „A hozzászólásokból azt szürtem ki, hogy itt mindenki AGYMOSOTT PROLETÁR!!!!!”
 • 46. Primax 2011. december 09. 09:18
  „Két éve még mennyire más volt itt a hangulat...:) Az akkori hozzászólók 90 %-a (fél)istenekként magasztalta a narancsosokat, ment a szöveg, hogy így lesz, meg úgy lesz, és jobb lesz, és sokkal jobb lesz, és más lesz; és minden más lesz....várták a "nagy változást".
  Tessék : most itt van...lehet örülni.
  Mi tehát a baj ?
  Nem értem.”
 • 45. bojtár 2011. december 09. 09:01
  „Jobbik: A süllyedő Titanicról már az egyik kormányos is elmenekült
  Fellegi Tamás miniszter lemondása ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország gazdasága nem egy gyorsnaszádra, hanem egy jéghegynek ütközött hajóroncsra hasonlít. Az egyre rosszabb gazdasági mutatók és a gazdasági szabadságharc sorozatos bukásai - mint például az IMF-től való függetlenedés szándékának és az államadósság csökkentésének feladása - már a süllyedő Titanic kormányánál helyet foglalókat is menekülésre kényszerítik - áll a Jobbik közleményében.
  Másfél év után már a kormányzati sikerpropaganda sem képes arra, hogy rózsaszínben tüntesse fel hazánk gazdaságának tragikus állapotát. Az Orbán-kormány egyik legbefolyásosabb miniszterének lemondása azt sejteti, hogy az általa vezetett delegációt az IMF a tárgyalások során kemény feltételek, csak az adófizető magyar családok újabb megsarcolásával teljesíthető diktátumok elé állították. További megszorításokat azonban a magyar emberek már nem képesek elviselni, mindenkinek elege lett az adóemelésekből, a számos új adóból és az élet minden területén megjelenő megszorító politikából.
  A Jobbik ismét leszögezi: ahogy számos ország esetében már volt rá példa, úgy Magyarország esetében is el kell érni az államadósság átütemezését, és újratárgyalását, az éves szinten 1100 milliárd forintnyi terhet jelentő adósságszolgálat csökkentését. Az így felszabaduló forrásokat pedig a gazdaság és a hazai termelés beindítására, új munkahelyek teremtésére, a devizahitel-csapdában vergődő családok megmentésére, otthonteremtésre és a nem létező közbiztonság újrateremtésére kell fordítani - zárja szavait Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.”
 • 44. pappe 2011. december 09. 08:54
  „41-hez: Milyen fényképen?”
 • 43. Jandex 2011. december 09. 07:37
  „21. Túrabakancs 2011.12.08. 18:22
  Vaze, te menthetetlen vagy!:)))
  Kövesd fellegi urat és mondjál le! / a H.sz. jogáról! Bár akkor ki fog mulattatni minket?/ győzike, pákó, alekosz?!/”
 • 42. öszödiböszme 2011. december 09. 07:03
  „Túrhásbakancs!
  Te aki a legegyszerűbb gazdasági fogalmat nem tudja deffiniálni , lásd recesszió. Nekem ne kezdjen magasröptű fityesz védő propagandába. Úgy látom a narancslé ami lötyög ott fent néha ki is csordul. Tanulj, sosem késő. Neked nem furcsa, hogy a Fellegi képvisel minket az IMF-nél a maéltolcsy helyett? Ja, én sem örülök hogy ekkora gázban van a gazdaságunkban. Légyszi hívd fel a viktátorodat és köszönd meg neki a nevünkben!!!”
 • 41. csikar 2011. december 09. 06:58
  „Ki van a képen? nem Fellegi az biztos.”
 • 40. zsukov 2011. december 09. 05:57
  „Na és kinek hiányzik a minisztériumával egyben eddig se csináltak semmit....”
 • 39. VargaP 2011. december 09. 05:53
  „Kedves hozzászólók!
  Aki tudja mit mondott Szíjjártó Péter, írja meg, mert az lesz az igaz.
  Tudni szeretném, így olyan tudatlan vagyok:(”
 • 38. zsukov 2011. december 09. 02:39
  „Eddig se csinált semmit !!!!”
 • 37. load 2011. december 08. 23:46
  „13. Túrabakancs
  "Eddig az volt a gond sokaknál, ha a miniszterek stb. álláshalmozásban vettek
  részt"
  Az az érzésem, hogy te a minisztereket kevered a képviselőkkel.
  Nem hiszem, hogy egyetlen miniszternek is lehet másodállása.
  Fellegi ma ezért mondott le.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak a kínai piac leégett bódéjában

Egy férfi holttestére bukkantak a tűzoltók a békéscsabai kínai piac területén csütörtök hajnalban… Tovább olvasom