Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Falusi turizmus: az ÚMVP Hazajáró Hétvégéje júniusban

A vidéki turizmus népszerűsítését célzó Hazajáró Hétvégén, június 12. és 14. között a hazai regisztrált szolgáltatók legalább 20 százalékkal olcsóbban kínálják szálláshelyeiket és programjaikat.

Az akciót az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága kezdeményezte, együttműködve a Magyar Turizmus Zrt.-vel, valamint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségével (FATOSZ).

Kerényi Gyula, az FVM Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet kommunikációs osztályvezetője elmondta: a projekt többek között a 96 LEADER-közösség bevonásával valósul meg, amelyek előzetesen feltérképezték a részt venni kívánó szálláshelyadókat, vendéglátókat és szolgáltatókat, így minden térség sajátos adottságait kínálja.

A www.hazajaro.hu internetes oldal napokon belül elérhetővé válik: ezen a vidéki szálláshely-tulajdonosok, turisztikai szolgáltatók regisztrálhatják magukat és feltölthetik szolgáltatásaikat. A szervezők várják falusi vendégházak, panziók, fogadók, csárdák, éttermek, falusi vendégasztalok, bioporták, bor- és sajtutak, kézművesműhelyek, múzeumok, helytörténeti gyűjtemények, tájházak, a lovas és egyéb aktív vagy kulturális programok gazdáinak jelentkezését.

A jelentkezőknek e három napban legalább 20 százalék kedvezménnyel kell adniuk termékeiket és szolgáltatásaikat. Ha a vendég megszáll egy falusi vendégházban, akkor a vendéglátó a szálláson kívül az étkezés árából további engedményt adhat.


Az elképzelések szerint a szolgáltatói adatbázis az akciós hétvégét követően is elérhető lesz, folyamatos megjelenést biztosítva ezzel a vidéki turizmus szolgáltatóinak.

A programban való részvételre egyedileg, a honlapon történő regisztrációval, illetve a LEADER-akciócsoportoknál és a FATOSZ megyei szervezetein keresztül lehet jelentkezni.

A FATOSZ csaknem 1800 szálláshelyet tömörítő érdekképviselet: szálláshelyei között bio-, öko-, boros- és egészségporták, mozgáskorlátozottakat fogadó, bébi- és gyermekbarát vendégházak, aktív üdülési formákat kínáló szolgáltatók, lovas, hagyományőrző vagy falusi életmódot bemutató programhelyszínek egyaránt megtalálhatók.

A szövetségen keresztül az újonnan létrehozott Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Érdekképviseleti Ernyőhálózat 16 tagszervezete is bekapcsolódik a Hazajáró Hétvége programjába – jelentette be Szalay-Zala Andrea, a FATOSZ főtitkára.

Készült az Európai Unió, a Magyar Köztársaság Kormánya és az ÚMVP Irányító Hatósága támogatásával.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőnek a kintlévőségek, tovább tolódnak a kifizetések

Egymilliárd eurós tőkeinjekciót jelentene a magyar gazdaságnak évente, ha a kormányzati intézmények… Tovább olvasom