Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Elfogták a hetedik szökött afgán őrizetest

Elfogták a hetedik szökött afgán őrizetest, aki kilenc honfitársával együtt szombaton tört ki a határrendészet nyírbátori közösségi szállásáról - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.
Hatot egy órán belül elfogtak. A hetedik, szökésben lévő afgán állampolgárt szombat este a közösségi szálláson dolgozó, egyik szabadnapos határrendész ismerte fel Nyírbátorban az utcán, s a helyszínen tartotta a férfit, miközben értesítette kollégáit - mondta a százados. Hozzátette: két afgán állampolgárt még keresnek a rendőrök. A szóvivő emlékeztetett rá: szombaton az udvari sétára kísért mintegy ötven őrizetes közül többen próbáltak kitörni a létesítményből. Kilencnek pár pillanat alatt sikerült átmásznia a kétméteres, szögesdróttal is védett betonkerítésen, míg a többieket az őrök megakadályozták ebben. A szökevényeket visszavitték a közösségi szállásra, ahol elkülönítették őket, más szankció nem alkalmazható velük szemben. A szökési ügyben a szabolcsi rendőr-főkapitányság belső vizsgálatot indított, amely nem tárt fel szabálytalanságot az őrszemélyzet részéről - a közlés szerint. A szálláson azokat a Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó külföldieket őrzik, akik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal döntésére várnak menekültstátusok ügyében. Nyírbátorban jelenleg 159 külföldi tartózkodik.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. május 10. 19:14
  „"szocdem" Mi mást lehet várni a politikai elit parancsuralma alatt egy banánköztársaságbgan?”
 • 2. szocdem 2010. május 10. 10:01
  „Anno sokan disszidáltak tőlünk nyugatra..

  Azok akik ezt tették nem is értik a magyar hatóságok eljárását. Lévén hogy a híres Traiskirchen-i menekülttáborból senkinek nem kellett "kitörni".. Egyszerüen pár nap alatt priorálta a rendőrség a befogadottat, aztán kapott egy igazolványt, és ha nem volt a táboron belül hely ahol alhatott, akkor béreltek neki egy panziót. DE LEGFŐKÉPP: SZABAD VOLT!!!!! Több tízezer magyar honfitársunk a tanu rá hogy ez ma is így van nyugaton!

  Nálunk a menekülteket meg úgy kezelik mint a bűnelkövetőket: börtönben tartják őket. Ez egy szemét és valódi bugris mezei parasztság a hatalom részéről..”
 • 1. janika 2010. május 09. 12:32
  „Nem sasonlít Oszamára?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi: hétfőtől folytatás

Hétfőn folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák, a jövő héten többek között nemzetiségi nyelv és… Tovább olvasom