Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Egymilliárddal kisebb veszteség

Ez évben eddigi egymilliárd forinttal kevesebb veszteséget produkált a Bábolna rt., mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez annak az átalakításnak az eredménye, amellyel az új menedzsment a cég piaci helyzetét kívánja erősíteni.
A Bábolna rt. az elmúlt években jelentős adósságot halmozott fel, ezért 2002 decemberében a társaság élére kinevezett új menedzsment a szervezet átvilágítása után gazdasági átalakítási és veszteségcsökkentő programot dolgozott ki – derül ki az állami cég sajtóügynökségének lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A tavalyi 7,7 milliárd forintos veszteséget idén a terveknek megfelelően 2,8–3,6 milliárdra kívánja a vezetés mérsékelni. Velez Zoltán, a Bábolna rt. elnöke szerint ez a célkitűzés tartható; az átalakítások következtében jelentősen javult a likviditási helyzet. A tavalyi év hasonló időszakához képest az idén már egymilliárd forinttal kevesebb deficittel számol a vállalat. Az első félévben sikerült több multinacionális kereskedelmi lánc üzleteinek polcaira felkerülnie termékeivel.

A baromfitermékekre specializálódott cég vezetése a korábbi termelésorientált vállalatirányítási politikát a piaci és a vevői igényeknek maximálisan megfelelő szemlélettel váltotta fel. Új termékekkel akar megjelenni a piacon.

A humánpolitikai átszervezés a menedzsmentet érintette, az rt. képzési programba kezd. Az utánpótlás érdekében nyolcvan pályakezdő diplomás két hónapig készülhet a szakma kihívásaira. Közülük választják ki azokat,

akik a társaság szakembergárdáját erősíthetik.
Az idén huszadik alkalommal megrendezett Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok 250 résztvevője között az 1789-ben alapított Bábolna rt. tradicionális kiállítónak számított. Az agrárseregszemlén Velez Zoltán, a társaság elnöke és Váncsa Jenő nyugalmazott miniszter avatta fel az egykori Bábolnai Állami Gazdaság vezérigazgatójának, Burgert Róbertnek a mellszobrát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A varjúhájak mindent kibírnak

Ha akad évelőcsoport, amelynek levélformája, virágszíne, és termete igazán változatos, akkor az a… Tovább olvasom