Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Egy hónap múlva lesz riválisa a Magyar Postának

Hiánypótlást kért az NMHH a könnyű levelek piacára belépni szándékozó osztrák posta magyarországi leányvállalatától, a Magyar Posta riválisa így csak áprilisban nyithat.
Hiánypótlást kért az NMHH a könnyű levelek piacára belépni szándékozó osztrák posta magyarországi leányvállalatától, a Magyar Posta riválisa így csak áprilisban nyithat - olvasható a pénteki Világgazdaságban.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyelőre nem adta meg az engedélyt az osztrák postához tartozó Feibra Kft.-nek az 50 grammnál könnyebb küldemények piacára való belépéshez.

"Az engedélyezési eljárás során a hatóság hiányosságot állapított meg a Feibra Kft. beadványában, ezért hiánypótlási felhívást küldött ki. Annak érdekében, hogy a kérelmező a hiánypótlást teljesíteni tudja, és a további szükséges eljárási lépések az előírások szerint megtörténhessenek, az NMHH a jogszabályok alapján meghosszabbította az eljárási határidőt" – közölte a lappal a hatóság. A Világgazdaság úgy tudja, hogy többek között az üzletmenet-folytonossági tervvel és a vagyoni biztosítékkal kapcsolatban merültek fel hiányosságok.

Nagyobb verseny a tömeges levelek piacán várható, különösen a nagyfeladók jelentik a konkurensek számára a célpiacot. Az állami vállalatot nem kell félteni, közel 34 ezer dolgozóval, ezen belül 12 ezer kézbesítővel, 2700 postahellyel, 3600 gépjárművel, és az országot lefedő hálózattal rendelkezik. Bár a világszerte tapasztalható levélmennyiség-csökkenést a Magyar Posta is megérezte, 2011-es adatai szerint bevételeinek 49 százaléka, 86 milliárd forint származik a levélpostai szolgáltatásokból - írja az újság.

Olvasóink írták

 • 17. ATX 2013. március 01. 16:25
  „12: Ne keverd a rabszolgaságot a kapitalizmussal. :-)))”
 • 16. Cloeon_dipterum 2013. március 01. 16:08
  „Hagy pusztítson a vadkapitalizmus. Ez kell az embereknek. Drágaság és rabszolgaság.”
 • 15. Cloeon_dipterum 2013. március 01. 16:06
  „12. pozdorja
  Zsidó vagy? Ők szokták ezt így kijelenteni?”
 • 14. ATX 2013. március 01. 16:05
  „12: " a magyar királyi posta úgy fog tönkremenni hogy csak füstöl" Ne hidd! Nyugaton szinte mindenütt vannak konkurens (maszek) posták, de az állami egyetlen egy országban nem ment tönkre. Nálunk sem fog! Olyan ez, mint amikor engedélyezték a gyógyszerárusítást benzinkutakon meg szupermarketekben. Sokan már temették a patikarendszert. Aztán mi történt? A patikák tovább működnek, mert a megszokás nagy úr. Meg az újjal szembeni bizalmatlanság is...”
 • 13. ATX 2013. március 01. 16:01
  „11: Az elsőbbségiekre nem vonatkozik ez a pesti (OLK) utaztatás. Azokat a feladó helye szerinti PFÜ dolgozza fel és továbbítja a címzett helye szerint illetékes PFÜ-nek kézbesítésre. Az csak akkor "megy át" Budapesten, ha mondjuk Győrből Miskolcra adod fel. Ha Győrből Szombathelyre (vagy éppen a szomszédodnak), akkor nem kerül Pestre, hanem egyből a címzetthez legközelebbi kézbesítő postára. Így érdekes, másnap eljut az elsőbbségi. Mindezt persze feláron. A sima levelekre viszont az vonatkozik, amit előzőleg leírtam (Az OLK-n keresztüli verzió.)”
 • 12. pozdorja 2013. március 01. 14:30
  „Nem konkurencia lesz az, hanem az utódja, merthogy a magyar királyi posta úgy fog tönkremenni hogy csak füstöl.
  Kivéve ha diktátor át nem kereszteli Nemzeti Posta-nak, a hollót lecserélik turulra és stratégiai megállapodást kötnek velük.”
 • 11. Lacika62 2013. március 01. 14:04
  „9. ATX 2013.03.01. 12:11 Köszönöm az infót... Akkor inkább el gyalogolok vele a szomszédba. Még olcsóbb és gyorsabb, mint az elsőbbségi.”
 • 10. bn 2013. március 01. 13:35
  „#9: tudom, hogy így működik, csak nem értem, hogy miért...”
 • 9. ATX 2013. március 01. 12:11
  „6: "Egy levél városon belül kb. 1 hét alatt ér ki." A sima levél kézbesítésére 5 munkanap áll rendelkezésre a szabályzat szerint. Ez úgy működik, hogy pl. Győrben feladsz a szomszédodnak egy sima levelet, azt postásautó elviszi a győri PFÜ-be (Posta Feldolgozó Üzem). Onnan egy nagyobb 12 tonnás postásautóval felküldik Budapestre az OLK-ba (Országos Logisztikai Központ). Ott gépi úton feldolgozzák, akkor kerül a boríték aljára az a narancssárga hosszú csík, amely OLK felirattal kezdődik és egy vonalkóddal végződik. Végül egy újabb postaautó lehozza Győrbe a leveledet a PFÜ-ben működő kézbesítő postának, ott feldolgozzák, szortírozzák, azaz kiadják a területileg illetékes kézbesítőnek, közismertebb nevén a postásnak. Aki meg kiviszi és bedobja a szomszédod postaládájába. Ennyire egyszerű! Ja, és ötéves lett az OLK. Akit érdekel, íme itt egy cikk:
  http://www.posta.hu/a_magyar_postarol/egyesuletek_intezmenyek/postasok_szakmai_egyesulete/kozponti_rendezvenyek/ot_eves_az_olk”
 • 8. Ovinkor 2013. március 01. 10:27
  „5. mekkmester 2013.03.01. 09:50
  Akkor majd jön egy újabb szolgáltató, s azt választjuk.”
 • 7. ombi 2013. március 01. 10:19
  „A "régi királyi" posta a nyolcvanas években az este hat után a győri 2-es postán feladott leveleimet RENDSZERESEN másnap reggel kézbesítette Egerben, és ezek sima, nem expressz levelek voltak.
  A minap 10 km távolságból 13 nap alatt kaptam nem elsőbbségi levelet”
 • 6. bn 2013. március 01. 10:09
  „Remélem egészséges konkurencia, és árverseny fog kialakulni, valamint a szolgáltatás minőségét is fogja javítani az új jelentkező. Mert a posta nagyon elkényelmesedett...
  Egy levél városon belül kb. 1 hét alatt ér ki. Persze az ajánlott, és elsőbbségi gyorsabb, de sokkal drágább is. A posta úgy néz ki, mint egy benzinkút, csak benzint nem kapni. A kötelező "sorsjegy, biztosítás, szerencsecsekk, megtakarítás érdekli?" kérdéstől a falra megy mindenki (nem a postáskisasszony hibája, ki van adva nekik)
  És amit a legjobban utálok: Ajánlott levelet kapok, csomagot várok, és ezért otthon vagyok. A postás nem csenget fel, csak bedob egy értesítőt, aztán mehetek a postára érte. Nyilván nem azért kértem házhoz szállítást, hogy utána el kelljen menni érte... Az utóbbi 1 évben csak olyan csomagot sikerült kézhez vennem, ami úgy nézett ki, mintha úgy rugdalták volna el a címzettig (mint Ace Ventura). Igaz a tartalom nem volt sérült, de nem rajtuk múlott, látszott a dobozon, hogy egy cseppet sem vigyáztak rá.”
 • 5. mekkmester 2013. március 01. 09:50
  „majd jól tönkreteszi a magyar postát, s ha majd ez nem lesz, négyszeres áron fogja nyújtani a szolgáltatást, no akkor majd szeretettel fogtok visszagondolni a régi királyi postára...”
 • 4. Beex 2013. március 01. 09:28
  „Ami számomra nevetséges, hogy egy sima levélre semmiféle garanciát nem vállalnak, hogy odaér a címzetthez.
  Fizetek, aztán vagy odaér, vagy nem. Persze ajánlottként már más, de nem mindent éri meg 400-500 Forintért elküldeni..
  Az már más kérdés, hogy az utolsó tapasztalatom az, miszerint egy kiszakadt ajánlott borítékot kaptunk, amiből kipottyant/kilopták a tartalmát. Reklamáltam, utánanéztek, kérhetek kártérítést, ami írogatás és utánajárás után vagy lesz, vagy nem...”
 • 3. ATX 2013. március 01. 09:27
  „Nem árt egy kis konkurencia. Úgy mondják, hogy "egészséges piacgazdaság."”
 • 2. ATXadmin 2013. március 01. 08:32
  „1. jól leírtad a véleményem :D”
 • 1. Lívia66 2013. március 01. 07:54
  „Szegény Magyar Posta . Már eddig is cukorkát, kávét, könyvet meg játékokat kellett , hogy áruljon a megélhetéséért, most talán jöhetnek a ruhaneműk, meg a használt autók is !
  Nincs is nagyobb öröm mikor a postán egy levelet akarsz feladni, és belépve mint egy százforintos bolt a sok kacattal, előtted a sorban meg fél óráig magyaráznak valakinek a biztosításaik előnyeiről.....
  Remélem kicsit összekapják magukat a konkurencia miatt.
  A sok lopásról meg ne is beszéljünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonverte egy nő az anyját Abonyban

Megölte az anyját egy 35 éves abonyi nő a Pest megyei település egyik családi házában. Tovább olvasom