Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Egy asztalnál fél évszázad miniszterei

Az elmúlt fél évszázad mezőgazdasági miniszterei pártállástól függetlenül ültek egy asztalhoz a minap, Fazekas Sándor jelenlegi tárcavezető kezdeményezésére. A találkozón három egykori miniszter képviselte megyénket.
Az elmúlt ötven év mezőgazdasági minisztereinek vacsoráját szervezte meg a minap az Agrárfórum című szakmagazin Budapesten. Az összejövetel védnökségét a jelenlegi miniszter, Fazekas Sándor vállalta fel, hitet téve az összetartozás mellett, a széthúzás ellen. Ezért a példás gondolatért a magyar agrárvilág köszönettel tartozik a jelenlegi miniszternek – mondja a mosonmagyaróvári Nagy Frigyes, aki 1996-tól két éven át vezette az agrártárcát. Rajta kívül megyénkből még ketten ülhettek ebben a miniszteri székben, a győri Szabó János és a szintén mosonmagyaróvári Gergátz Elemér.

A miniszterek vacsorájáról Nagy Frigyes elmondta: a tizenhárom megjelent egykori miniszter a fehér asztalnál váltott szót a mezőgazdaság időszerű kérdéseiről. A megjelentek egyöntetűen kinyilvánították: bár az agrárkérdéseket más-más oldalról közelítették, egymás tisztességét és jó szándékát soha nem kérdőjelezték meg.

Az elmúlt fél évszázad földművelési miniszterei a legfontosabb feladatok közt említették a magyar érdekek képviseletét az Európai Unióban, a nemzeti agrárpolitika kiemelt kezelését, a hazai piac és a termőföld védelmét, a gazdálkodók fokozott támogatását, a kárenyhítést és a vidéki munkahelyek létesítését. Az összejövetelen természetesen szó esett az egykori miniszterek jelenlegi életéről és családjukról is.
Nagy Frigyes hozzátette: a vacsorán a szakma jeles személyiségei, köztük számos üzletember is részt vett. Mindannyiuk egyöntetű véleménye volt: a rendezvény jól szolgálta a politikusok és szakemberek közös konzultálását, hogy szót értsenek egymással. Erre az agrárminiszterek jó példát mutattak.

Szabó János tárogatójával, Nagy Frigyes pedig zongorajátékával járult hozzá az est hangulatához.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. január 25. 11:34
    „Aha egyik összenézi ami széjjel van a másik villanyárammal ütteti a halakat, a harmadik visszaélt a hivatali a hatalmával a munkajog területén a negyedik meg a sportot támogat a földművelés helyett ,stb.”
  • 1. janika 2011. január 25. 10:28
    „Érdekes az egymás tisztessége említése. Minek is kérdőjeleznék meg, azt ami nincs?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megütötte a tanárát egy diák a Lenti iskolában

Megütötte a tanárát egy diák Lentiben, a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógia Intézményben - írta… Tovább olvasom