Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Diósdi maffiaper - letöltendőt kaptak harmincan

A diósdi maffiaper 41 vádlottja közül mintegy 30-at ítélt letöltendő szabadságvesztésre kedden hozott elsőfokú ítéletében a Pest Megyei Bíróság; egy ember kapott életfogytiglant.

A vádlottak közül egyet ítélt életfogytig tartó szabadságvesztésre a bíróság, további nyolc vádlott kapott tíz év, vagy annál hosszabb időtartamú szabadságvesztést.

A letöltendő szabadságvesztésre ítélt vádlottak közül tucatnyinak csak néhány hónapra kell büntetés-végrehajtási intézetbe vonulniuk, mert az előzetes letartóztatás során a büntetésük jelentős részét letöltötték.

Mivel egy vádlott ügyét elkülönítették, 40 vádlott ügyében hozott ítéletet a bíróság: a letöltendő szabadságvesztések mellett további hat vádlott szabadságvesztését próbaidőre függesztette fel, hét vádlottat pedig részben, illetve egészében felmentett az ellene emelt vád alól.

A rendelkező rész felolvasását követően nyolc vádlottat előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság a kiszabott szabadságvesztésre tekintettel.


Korábban:
Különösen szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a diósdi maffiaper  ítélethirdetésének helyszínén, a Legfelsőbb Bíróságon és annak  környékén - tapasztalta a helyszínen a tárgyalást megelőzően, kedden  reggel az MTI tudósítója.

A Pest Megyei Bíróság a nap folyamán hirdeti ki várhatóan több órán keresztül döntését a Koszi-klán tagjait érintő büntetőügyben.

A Legfelsőbb Bíróság épületének környékét - ahol a megyei bíróság a sok vádlottra tekintettel tárgyalta az ügyet - a rendőrség kordonokkal hermetikusan körbezárta, több tucatnyi rendőr látható az épületen kívül és belül egyaránt. Ugyancsak több tucatnyi kommandós tartózkodik az igazságügyi palotában, amelyet kutyákkal is átvizsgáltak. Az épületbe való beléptetést is szigorúan veszik, mindenkit átvizsgálnak és a sajtó munkatársait is regisztrálják.

A vád szerint a 41 fős bűnszervezet tagjaiból kerültek ki a Mol százhalombattai finomítóját több száz milliós, esetleg milliárdos nagyságrendben megkárosító olajlopások tettesei, a diósdi kettős gyilkosság elkövetői, illetve számos pénzszállító autó és bankfiók támadói. A hosszú bűnlajstromban szerepel az 1997-es úgynevezett Porschés robbantás is.

A megyei bíróság a négy szálat egyesítve 2005 áprilisa óta tárgyalja az egyebek között bűnszervezetben elkövetett emberöléssel és fegyveres rablással vádolt 41 ember ügyét.

A szerteágazó bűnügyben az ügyész több vádlott esetében fegyház-, illetve börtönbüntetést kért jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, aljas indokból elkövetett testi sértés, különösen nagy értékre elkövetett fegyveres rablás, illetve annak kísérlete, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, valamint felbujtás és lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés miatt.

Súlyosbító tényezőnek nevezte, hogy a vádlottak bűnszervezetben követték el cselekményeiket. Az ügyész vádbeszéde szerint heten érdemelnének életfogytiglant, de mivel a legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolt P. Sándor vádalkuja és vallomása alapján sikerült felgöngyölíteni a bűnszervezet szövevényes ügyeit, a vád nem kérte az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását.

Olvasóink írták

 • 4. Raabimi 2010. június 02. 08:45
  „Tudjátok mi a legnagyobb gond?
  Ezek a <moderálva> cigányok kiszabadulásuk után élnek majd, mint Marci Hevesen.
  Az oké, hogy megkapják a büntetést a bűnökért, de a rengeteg pénzzel mi lesz??? Azt majd "felélik" szabadulásuk után.

  VICCCCCC”
 • 3. janika 2010. június 02. 08:19
  „Nincs hova exportálni Őket? Muszály az adófizetők pénzén eteni,ellátni , örizni Őket? tessék termelteni Őket és lássák el magukat élelemmel! Vagy erre lusták az őket elítélők/ e rendszer vezérei/, képtelenek megszervezni e lehetőséget?”
 • 2. Mankapunka 2010. június 01. 12:57
  „Élve beépíteni őket az M0-ás új szakaszába. Úgy is ott vannak a közelben.”
 • 1. Spitfire 2010. június 01. 10:57
  „jobb helyeken ezeket kivégzik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Lezártak két utat Borsodban

Tovább olvasom