Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Csökkent a balesetek száma Szabolcsban

A fokozott rendőrségi ellenőrzésnek köszönhetően tavaly 11 százalékkal csökkent a sérüléssel járó közlekedési balesetek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Tarcsa Csaba megbízott megyei főkapitány hétfőn sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.
A térségben 895 baleset történt, míg egy évvel korábban 1005, sérüléssel járó karambolnál kellett intézkedniük a rendőröknek - mondta az ezredes. Kiemelte: csökkent a halálos balesetek száma is - 40-ről 34-re -, s ez a tendencia 2004-től tart, akkor 99-en vesztették életüket a szabolcsi utakon.

A főkapitány tájékoztatása szerint a legtöbb baleset (255) gyorshajtás miatt következett be, s az okok között ezután az elsőbbségi szabályok be nem tartása és a figyelmetlenség következik. Az ittas vezetés 118 balesetben játszott közre, s ez a szám is kevesebb, hiszen 2009-ben még 155 esetben színeződött el a szonda.

Hudák Zsolt alezredes, a szabolcsi főkapitányság megbízott rendészeti igazgatója elmondta: a jövőben is teljes szigorral lépnek fel a közlekedési szabályokat megsértőkkel szemben, mivel a rendszeres ellenőrzéseknek jelentős visszatartó hatását tapasztalják. A térségben mindennaposakká válnak a sebességi ellenőrzések, hiszen valamennyi városi kapitányság rendelkezik már korszerű traffipaxszal, rendszeressé teszik a szondáztatást is, illetve határozottabban lépnek fel a szabályokat megszegő kerékpárosokkal és gyalogosokkal szemben. Ugyancsak szigorúbban ellenőrzik a biztonsági eszközöknek, így a járművezetők és az utasok biztonsági övének, valamint a gyermekülésnek a használatát, továbbá felelősségre vonják a vezetés közben telefonáló sofőröket is.

Az alezredes kitért arra, hogy a közlekedési bűncselekményeket elkövetőket rendre gyorsított eljárással állítják bíróság elé, és Szabolcsban vetették ki tavaly a legtöbb közigazgatási bírságot, összesen 16.400 esetben. Az országban összesen 65.000 esetben szabtak ki ilyen bírságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

Egy öttagú családból egy nőt és kislányát vitték kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt hétfőn Érsekvadkertről. Tovább olvasom