Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Cozma-ügy: Egy tanú szerint Cozmát a ˝véres fejű˝ férfi követte az utcára

Egy tanú a Patrióta lokál alagsori diszkójából előbb Marian Cozmát látta fölfelé sietni a lépcsőn, majd őt egy "véres fejű" cigány férfi követte az utcára.
Gulyás Ádám a Veszprém Megyei Bíróságon a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak tárgyalásán kedden vallomásában elmondta azt is, hogy Sztojka Iván harmadrendű vádlott futott föl a lépcsőn a "vérző fejű" után.

A bírósági eljárás során egyértelművé vált, hogy a "véres fejű" férfi Raffael Sándor elsőrendű vádlott volt. A tanú Sztojka Iván, harmadrendű vádlottat viszont egyértelműen felismerte a nyomozás során elé tárt fényképek alapján, s mint a keddi tárgyaláson is elmondta: Sztojka futott föl a lépcsőn a "vérző fejű" után, s a tetőtéri bárban szórakozó társaiknak kiabált fel a kijárati ajtóból, hogy "baj van, gyertek".

A tanú szerint erre legalább 8-10 cigány férfi rohant le fentről, akik elől ő belépett a balra lévő vendéglőbe, mert elsodorták volna. Gulyás Ádám szerint Marian Cozma görnyedten, bal kezével a jobb oldalát fogva érkezett föl a lépcsőn és lépett ki az utcára, utána pedig a "véres fejű" ment.

A tanú a földszinti helyiség ablakából figyelte az utcán történteket, s azt látta, hogy a csíkos pólós Cozma több emberrel verekszik. A tanú szerint a sportoló védekezett, s nem úgy látszott, hogy "verik Cozmát, hanem verekednek."

Gulyás Ádám elmondta: amikor kiment az utcára már csak azt látta, hogy Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a betonon, valaki szívmasszázst végzett rajta, mentőkért kiabáltak, több nő és férfi is sírt, "szóval nagy volt a káosz".

A vallomásra Raffael Sándor úgy reagált, hogy nem láthatta őt a tanú, mert szerinte Gulyás Ádám - ahogy a helyzetét leírta - háttal állt a lépcsőfeljárónak. Sztojka Iván pedig azt közölte, hogy nem csak Raffael, hanem Németh Győző másodrendű vádlott is előtte ment ki az utcára, sőt ő azonnal vissza is fordult és valóban kiáltozott a tetőtérbe vezető lépcsőn a fönt tartózkodó társaiknak, hogy "baj van, gyertek".

Harkai Margit tanú, aki a kijáratnál állt, csak annyit tud az esetről - vallomása szerint -, hogy kiabálás volt az utcán és "egy fiút látott feküdni a földön", a veszprémi szurkolói klub elnöke pedig sírt és "hisztériás rohamban tört ki".

A bíróság a keddre idézett hat tanú közül csak Gulyás Ádámot és Harkai Margitot tudta meghallgatni, ugyanis négyen nem érkeztek meg, illetve külföldi munkavállalásukra és tanulmányaikra hivatkoztak a bíróságnak küldött értesítésükben.

Szerdán további tanúk meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. november 18. 07:09
  „El szórakoznak ezek még egy jó ideig, hisz jó meleg irodákba ücsörögnek és a bérük is a plafont verdesi!Ez ám a jó és felelőtlen hatósági munkakör!”
 • 3. meir 2010. november 17. 15:07
  „-es vajon mitol ill. kitol verzett a feje????!”
 • 2. GD 2010. november 17. 00:10
  „Jó lenne már néhány kenderből szőtt kötéllel a végére járni ennek az ügynek!!!!”
 • 1. Edward 2010. november 16. 19:44
  „.átrányos helyzetben lévő elkövetők,példát statuálni velük,nem akarom tovább eltartani őket. <moderálva.>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonvertek egy idős nőt Pécsen

Agyonvertek egy idős nőt a napokban Pécsen, az asszony feltételezett támadóját őrizetbe vették -… Tovább olvasom