Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Bevezették a villanyt több Nagykőrös környéki tanyára

Bevezették az áramot a nagykőrösi tanyavilág több otthonába, miután a helyi önkormányzat - részben saját forrásból - kiépíttette az ehhez szükséges villamos hálózatot.

Czira Szabolcs (Fidesz) elmondta: Nagykőrös térségében 876 tanyát tartanak nyilván, ebből 128-ban nincs villany. A petróleumlámpás világításra kényszerült családok közül 62 időközben elköltözött, de 66 ingatlan tulajdonosa évek óta vár a megoldásra. A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat 2003. és 2006. között többször pályázott, hogy központi segítséggel oldhassa meg a tanyavilág gondját, de egyszer sem nyertek.

Az önkormányzat az idén, két évig tartó ügyintézést követően, kiépíttette azt a villamos hálózatot, amely lehetővé teszi, hogy több tanya rácsatlakozhasson a rendszerre - fűzte hozzá Czira Szabolcs. Egyelőre a legrégebben áramra váró és a 327 ezer forintos önrészt vállaló 9 tanyán gyulladtak fel a fények e hét elején. A tanyánként 3,5 millió forintba kerülő munkálatok során 3 transzformátorkörzetet alakítottak ki, 2568 méter nagyfeszültségű és 3272 méter kisfeszültségű vezetéket fektettek le. Az önkormányzat családonként 1,3 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, a megmaradó részt a Démász állta.

Az önkormányzat felméri a tanyavillamosítás folytatásának további lehetőségeit, abban bízva, hogy a jelenlegi kormányzat hathatósan közreműködik majd e súlyos probléma megoldásában - jelentette ki Czira Szabolcs.

Olvasóink írták

  • 3. Dörgés 2010. június 17. 22:50
    „Fizetni kellett? Akkor miért van a számlán rendszerfejlesztési költség is elszámolva és beszámítva a csekkbe? Ez nem rablás?”
  • 2. jánosi 2010. június 16. 21:38
    „Rákosi apánk milyen büszke is volt akkor ............................”
  • 1. janika 2010. június 16. 17:14
    „Há´ dik mán anyám dróton dzsvel a petzrol!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a munkanélküliek száma Észak-Magyarországon

Jelentősen, több mint 8 ezerrel csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi… Tovább olvasom