Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Autók ütköztek, elakadt kamion az úton, vonat nem jár

Jelentős késésekkel, de minden vonalon közlekedteti vonatait a MÁV.


14.50 - Az M0-s autóúton az M5-ös felé a 26-os és a 18-as km-nél is véget ért a helyszínelés, a 15-ös km-ből pedig elment a furgon, de Diósdnál újabb baleset történt, ami az Anna hegyi pihenőig visszafogja a kocsisort. Aki teheti, kerülje el az M0-ás déli szektorát az M5-ös felé.

Az M1-es felé sincs forgalmi akadály.

A 2-es főúton Borsosberénynél árokba csúszott egy kamion, a jármű hátsó része elfoglalja az egyik sávot, ezért a 62-es km-nél rendőrök irányítják a forgalmat.    

A 21-es főúton a báronyterenyei elágazásnál két személyautó frontálisan karambolozott. A félpályás útzár mellett, irányonként váltakozva engedik el a járműveket.

A 405-ös főúton a 9-es km-nél is egy árokba csúszott kamiont mentenek, de a 64-es főúton Enying és Dég között is egy megcsúszott teherautót kell kikerülni. Mindkét helyen félpályás lezárás okoz torlódást.


14.20 - Az M0-s autóúton az M5-ös felé a 26-os km után a helyszínelést befejezték, így újra két sáv járható a torlódás lassan szűnik, még mindig 3 km hosszan csak a járművek.

Történt egy újabb baleset ezen az oldalon. A18-as km-nél két autó ütközött a belső sávban. Két km-rel előbb a 15-ös km-nél a Nagy-Duna híd közepén egy műszaki hibás furgon áll a külső sávon. Előtte 3 km-es a forgalmi dugó.

Az M1-es felé nincs forgalmi akadály.

A 4-es főúton Ebes közelében véget ért a helyszínelés.

A 62-es főúton Seregélyes és Szőlőhegy között több elakadt kamion miatt lassú a közlekedés.

13.00
- Jelentős késésekkel, de minden vonalon közlekedteti vonatait a MÁV, az InterCity járatokat pluszköltség megfizetése nélkül lehet igénybe venni hétfő éjfélig - közölte a vasúttársaság hétfőn kora délután az MTI-vel.
A legnagyobb késésekre a nemzetközi járatoknál kell számítani, de a belföldi vonatok is legalább 25-30 perces késésekkel közlekednek.

A Budapest-Esztergom vonalon 60-70 perces a késés, a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalakon a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak - olvasható a Mávinform közleményében. A három fővárosi fejpályaudvaron is közlekednek a vonatok.

A MÁV tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvar nemzetközi vonatokhoz kialakított üzleti várótermét is igénybe tudják venni az utasok a várakozás ideje alatt, függetlenül attól, hogy belföldre vagy külföldre szeretnének utazni. A nagyobb pályaudvarokon a várakozóknak forró teát osztanak, és zöld mellényt viselő dolgozók segítik az utasokat a tájékozódásban.

Hétfő éjfélig az InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az előre megváltott helyjegyek és pótjegyek árát visszatérítik. Ha valaki lemond az utazásról, akkor a menetjegyeket, helyjegyeket, pótjegyeket szintén kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV.

Hétfő reggel a Keleti pályaudvaron csak egy-egy szerelvényt tudtak indítani, illetve fogadni, mert a hideg miatt lefagytak a váltók.

12.45 - Két személygépkocsi karambolozott a 4-es főúton Ebes közelében. A 214-es km-nél teljes útzár mellett kezdték meg a baleseti helyszelést. Várhatóan 1,5 órán át a hajdúszováti út felé terelik el  forgalmat.

A 62-es főúton Seregélyes és Szőlőhegy között több elakadt kamion miatt van torlódás. Aki teheti, várjon az indulással, mert terelni nem tudnak.

11.00 - Az M0-s autóúton az M5-ös felé a 26-os km után egy kamion személygépkocsival ütközött. Sérülés nem történt, de a helyszínelés miatt csak a külső sáv járható. Torlódik a forgalom.

A főutak burkolata általában a Bakonyban és a Dunántúl hegyvidéki területein foltokban jeges.

9.40 - Az M1-esen Budapest felé a 15-ös km közelében egy műszaki hibás kamion belóg a külső sávba, az útszűkület miatt több km-es a torlódás.

A Biatorbágyot Herceghalommal összekötő úton a 3-as km-nél árokba csúszott egy teherautó. A mentés végig megállították a  forgalmat.

Az M0-s autóúton az M5-ös felé a 13-as km-nél már nincs forgalmi akadály, a kamion elment.

8.20 - Az M5-ös autópályán Röszke felé a 34-es km közelében nemrég egy autóbusz és egy furgon ütközött össze. A sérült járművek a belső és a leálló sávot foglalják el, a forgalom a külső sávon halad, Inárcs térségében lassult a forgalom.

A 43-as főúton Deszk közelében egy kamion keresztbe fordult az útpályán. A műszaki mentés miatt a fél útpályát lezárták, a Makó felől haladókat Hódmezővásárhely felé terelik.

Az M1-esen Budapest felé a 15-ös km közelében egy műszaki hibás kamion belóg a külső sávra, emiatt okoz útszűkületet és több km-es torlódást.

Az M0-s autóúton az M5-ös felé a 13-as km-nél egy lerobbant kamion vesztegel az egyik sávon, ott is torlódásra készüljenek.

8.00 - Sónedvesek, hókásásak az utak Borsod-Abaúj-Zemplénben, a mellékutak még havasak - tájékoztatta a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatósága hétfő reggel az MTI-t. Az észak-magyarországi régióban, ahol jelenleg nincs havazás, mintegy hatvan autóval takarítják az utakat.

A Mávinform honlapjának tájékoztatása szerint a miskolci térségben síntörés nehezíti a vasúti közlekedést, csak egy pályán haladnak a személyszállító vonatok, ami késéseket okoz.

Az utasokat arra kérik, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális vasúti forgalomról.

Nehezen indulnak a vonatok

7.10
- Továbbra is fennakadások vannak a vasúti közlekedésben a havazás és a hideg miatt, a budapesti Keleti pályaudvar továbbra sem képes a teljes üzemű működésre - közölte a Mávinform hétfő reggel.

A pályaudvaron az okozza a gondot, hogy a váltófűtés nem tud megbirkózni a mínusz 17 fokos hideggel, s bár vasárnap este nyolc órakor megjavították a berendezést, hétfő reggelre "vonatszemélyzeti problémák" miatt sem tudtak a vonatok elindulni - közölte Both Ferenc sajtóügyeletes.

Hangsúlyozta: a továbbiakban sem lesz könnyebb a helyzet, mivel a fagymentesítő folyadék is ráfagy a váltókra. A Keletiben csak úgy tud beállni egy vonat, ha az előtte lévő kiindul, az elhaladó vonatok azonban ismét behordják a váltókba a havat, amelyet utána megint ki kell takarítani.
A Déli és a Nyugati pályaudvar továbbra is fogad és indít szerelvényeket, de késésekre kell számítani. Az elővárosi vonatok a hatvani és az újszászi oldalról csak Rákosig, illetve Kőbánya-felsőig közlekednek.

Hétfő, 5.50 - A főutak burkolata általában latyakos, sónedves, a hegyvidéki szakaszokon havasak, vagy hókásásak. Több helyen lefagyások alakultak ki. Jégbordás útszakaszokra számítsanak Győr, Kápolnásnyék, Esztergom, valamint Békéscsaba térségében. Jeges az útburkolat Nagyatád és Orosháza környékén. Hóbordás burkolatot jelentettek Szombathely, Lenti, Körmend, Ajka, Szentendre, valamint Salgótarján és Putnok környezetében.

A mellékutakon általában letaposott havas, hókásás vagy havas a burkolat.

Az autópályák, így az M1-es, M3-as, M7-es burkolata, továbbá déli irányban az M5-ös és M6-os a száraz, az M8-as és M9-es sónedves. Ugyanez mondható el az M0-s autóút teljes szakaszáról is.

A látótávolság általában jó.

Gyenge a levegő mozgása, sehol nem jelentettek hóátfúvást. Nagyon hideg az idő, általában -9 és -13 fok közötti, de a Bakonyban és a hegyvidéki területeken -16 és -19 fokot is mértek. (Forrás: útinform)

Olvasóink írták

 • 11. Truder 2009. december 21. 21:37
  „Én tűzön vízen jégen át is megyek dolgozni, még akkor is, ha néger gyerekek potyognak az égből... :))”
 • 10. Pistike 2009. december 21. 20:24
  „Kb 10 perc késéssel érkezett Győrbe.”
 • 9. fortuna54 2009. december 21. 17:53
  „5-ös Pistike,és ma már otthon is vagy?”
 • 8. Mankapunka 2009. december 21. 16:11
  „Tegnap terszett,mikor a Hír TV-n mondta a katasztrófavédelmis ürge,hogy a 86-os főúton Bakonypéerd.....
  Cseppett érdekes volt,legalább a szerkesztő ellenőrizné le,hogy minden passzoljon.”
 • 7. Mankapunka 2009. december 21. 13:58
  „Text-en olvastam,hogy a fagyálló is ráfagyott a váltókra.
  Lehet nem kellett volna túl higítani,nem de?Meg lett megint a spórolás eredménye.
  Akik szokták szidni a Kisalföld Volánt,meg lehet nézni mennyi gond volt a buszokkal hétvégén.
  A nagy híres szuper főváros meg megbukott.
  Budapest egy rakat szemétdomb....”
 • 6. miracle 2009. december 21. 13:31
  „Arra a vágányra állítva voltak befagyva a váltók biztos.”
 • 5. Pistike 2009. december 21. 10:40
  „Tegnap a 13:10-kor induló Railjettel utaztam Győrig. A keletiből pontosan elindult.”
 • 4. miracle 2009. december 21. 09:10
  „A fagyállót sem élesben kellene tán kipróbálni.
  " - Főnök úr nem kéne teszteltünk előtte valami fémeszközökön egy hűtőházban?"
  " - Minek? Jó lesz ez, rá is van írva: Fagyálló, Made in Nigeria"
  -17 fok meg minden évben van 1-2 nap, akkor ezt most tervezzük be?”
 • 3. Patriot 2009. december 21. 09:08
  „Most érik be Kóka munkája,mint a pannon puma úgy cikáznak a vonatok.
  " Soha nem látott vasút fejlesztések lesznek,meg 300milliárd a vasútra,új vonatok,megújult vasúti pályák.

  Valóság meg ez: Megszüntetett szárnyvonalak,bagóért kiprivatizált teherszállítás,megbízhatatlan személyszállítás és mocskos vonatok. -10fokban széteső sínek, és korrupció.”
 • 2. miracle 2009. december 21. 08:33
  „Talán nem ártana egy svéd tanulmányút az irodában melegedő fejeseknek.
  ""vonatszemélyzeti problémák": a saját embereik sem értek be, vagy Kelenföldön/Rákoson várják a sült galambot a szájukba.
  Egyébként meg ott kéne állni a 30 váltó mellett 60 pályamunkásnak és minden vonat után tisztogatni, az ország legnagyobb személypályaudvaráról van szó, nem pedig Csempeszkopasz alsóról. Persze ugye hétvége is volt, meg éjjel is volt, senki nem érezte úgy, hogy itt valakinek feladata lenne, majd lesz valami hétfőig.”
 • 1. Juveboy86 2009. december 21. 08:32
  „Mit nem indul vonat?!?!?!?!?! elvirán azt mondták meg infon is hogy indul.... na most akkor mi az igaz?!?!?! hm?!:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsabban fogy a magyar

Magyarország - Gyorsult a népességfogyás 2009 első tíz hónapjában az elmúlt év hasonló időszakához… Tovább olvasom