Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Álomsziget - Gyurcsány és Veres a felelős?

Az elszámoltatási kormánybiztos úgy értékelte, az ügyben Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter büntetőjogi felelősségét is vizsgálni kell.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint csütörtökön nyomozás indult az Álomsziget projekthez kötődő üzletrész-értékesítés ügyében a Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos által tett feljelentés alapján - közölte a miniszterelnök sajtóstábja pénteken az MTI-vel.

A közlemény kitér arra, hogy a kormánybiztos különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, továbbá hivatali visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen.

A feljelentéssel érintett beruházás a Gyurcsány-kormánytól - Veres János pénzügyminiszter előterjesztésére - 2009 márciusában kiemelt státuszt kapott, amelyet az új kormány 2010-ben visszavont. A befektető koncessziós pályázatát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelenleg is vizsgálja, annyit azonban már megállapított, hogy a kiemelt státuszt megalapozó fontos közérdek nem állt fenn - áll a kommünikében.
A kormánybiztos szerint a privatizáció során keletkezett mintegy 2 milliárd forintos vagyonvesztés mellett az ügyészségnek a feljelentés alapján a Hadrianus palota műemlékingatlanának visszavásárlásával kapcsolatos körülményeket és egyes korábbi állami vezetők büntetőjogi felelősségét is vizsgálnia kell - zárul a közlemény.

Budai Gyula szerdán jelentette be, hogy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az ügyészségen a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget projekttel kapcsolatban. Az elszámoltatási kormánybiztos úgy értékelte, az ügyben Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter büntetőjogi felelősségét is vizsgálni kell.

"Az Álomsziget-projekt kísértetiesen hasonlít a sukorói kaszinóberuházáshoz" - fogalmazott akkor a fideszes politikus, aki jelezte: azért a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést, mert álláspontja szerint volt kormánytagok - akik jelenleg is országgyűlési képviselők - hivatali helyzetükkel visszaélve, hatáskörüket túllépve, a külföldi befektetők nyomásának engedve nyilvánítottak egy beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemeltté.

Mesterházy Attila MSZP-elnök ezt követően - még szerdán - arra szólította fel Budai Gyulát, hogy hagyjon fel a megalapozatlan vádaskodásokkal, amelyekkel szerinte a kormány működéséről akarja elterelni a figyelmet. Az MSZP megvédi minden tagját az ilyen és ehhez hasonló alaptalan támadásokkal szemben, és elutasít minden hangulatkeltő nyilatkozatot - szögezte le Mesterházy Attila.

Olvasóink írták

 • 7. load 2010. december 04. 23:23
  „6. Csetneky
  Hát, ezt én nem nagyon hiszem.
  2008-ban, amikor Putyin itt járt hivatalos látogatáson, Gyurcsányéknál ebédelt.
  Gyurcsány - családostul 2009-ben ebédelt Putyinéknál.
  2015-ben lejár az 1996-ban még Horn által megkötött orosz-magyar gázegyezmény.
  Ha addig Gyurcsánynak Orbánék által bármi baja esik, az Magyarországnak súlyos milliárdokba kerül.
  Dollárban.”
 • 6. Csetneky 2010. december 04. 19:40
  „Na mi van elvtik, sittre megy a böszme főnök?”
 • 5. öszödiböszme 2010. december 04. 08:21
  „Komolyan mondom kezd már nagyon unalmas lenni, hogy mindenért a fletto tehet. Ha rossz az idő esik a hó azért is. Megy a vakker rész, a ngytudású kormánybiztos már valami tény szerűt is felmutathatna! Ha van valami akkor a sitten a helye neki is, és a bandájának is. A kormánybiztos legény presztízs kérdést csinál belőle. Ennek ellenére egy döglött csontkukacot sem tud felmutatni, nem hogy egy csontvázat a szekrényből. Tényeket narancselvtársak ne a vakkert!!!!”
 • 4. Komissar 2010. december 03. 21:09
  „1.
  mi lenne?
  a mi pajtásunk.
  rákosi után szabadon.
  szabadon?”
 • 3. Fürgeszarvas 2010. december 03. 20:16
  „Terelgetnek a fiúk erősen ! A gyurcsányozás még eladható egy darabig , úgy gondolják ! Van egy rossz hírem : már nem sokáig,mert ezek a kontárok annyi bajt okoznak az embereknek,hogy egyszercsak elkezdenek hirtelen orbánozni ! A Budai meg számoljon el a "halottaival" , akiknek a nevében szerződéseket hamisított ! Ő is úgy fog járni,mint Varga Misi a csontvázakkal ! Addig kereste,míg elő nem jöttek , csak nem onnan,ahonnan elő aarták hívni , pl. Esztergomban, Szekszárdon és a többi fideszes önkormányzatnál !”
 • 2. janika 2010. december 03. 13:28
  „Szerintem sokkal felelősebbek, azok akik még most sem tették Őket lakat alá!”
 • 1. szocdem 2010. december 03. 12:21
  „Jó ez a Gyurcsányozós bejelnetős...
  el akarja terelni a figyelmet a sokkal de sokal nagyobb gazságról, amit Orbán és bandája akar elkövetni:
  el akarja venni a polgárok nyugdíjmegtakarításait, hogy oda adja egy un. "adósságcsökkentő alap"-on keresztül a külföldi uzsorás gazdáinak...

  Azt hiszem hogy attól függetlenül, hogy Gyurcsány biza megéri a pénzét azért amit tett a hazámmal, az Ő munkássága nem takarja el azt a gazemberséget, amit Orbán akar mos tenni a lakosság ellen. A saját hazája ellen!
  Még hogy Gyurcsány az egyetlen hazaáruló! És Orbán akkor micsoda?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázan takarítják az utakat a fővárosban

Kora reggel óta változó intenzitással havazik Budapesten, a fővárosi utakat mintegy négyszázan… Tovább olvasom