Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

˝Állítsák le a közpénzek elherdálásra tett újabb kísérletet!˝

Szilágyi György ellenzéki országgyűlési képviselő felszólította Navracsics Tibort, a KIM vezetőjét, hogy állítsa le a közpénzek elherdálására tett újabb kísérletet.
A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) háttérintézménye az augusztus 12-én megjelent közbeszerzési értesítő szerint 2,1 milliárd forint értékben írt ki pályázatot bútorbeszerzésre - közölte a Jobbik szerdán. Szilágyi György ellenzéki országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján felszólította Navracsics Tibort, a KIM vezetőjét, hogy állítsa le a "közpénzek elherdálására tett újabb kísérletet".

Ismertette: a bútorbeszerzés fedezetét részben uniós források adnák a tervek szerint, miközben sajtóhírek szerint az Európai Unió felfüggesztette az európai regionális fejlesztési alapból, a kohéziós alapból és az európai szociális alapból Magyarországnak szánt források kifizetését. Ez pedig közvetlenül érintheti a hivatal tervezett bútorbeszerzését, vagyis a "jelenlegi szituációban a teljes cechet a magyar adófizetők állják majd" - mondta Szilágyi György.

Emlékeztetett arra is, hogy Orbán Viktor 2010 június 8-án bejelentett 29 pontos akciótervének 23. pontja a teljes telefon-, bútor- és gépkocsi-vásárlási moratórium volt. Hangsúlyozta: ezt az intézkedést nyilvánosan a mai napig nem vonták vissza. Az ellenzéki párt szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a hazai vállalkozások az Orbán-kormány negyedik évében is súlyos forráshiánnyal küzdenek, addig "az államapparátus luxuskörülményeinek biztosítására semmi pénz nem drága". A Jobbik azt szeretné, ha megszűnne a "herdálás és a közpénzeket valós és fontos dolgokra fordítanák" - mondta Szilágyi György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: Legyen átlátható a fejlesztési pénzek elosztása!

Bajnai Gordon szerint a kormány alkalmatlanságát jelzi, hogy az Európai Unió 15-ből 13 magyar… Tovább olvasom