Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Agysorvadása miatt csökkentették Tasnádi büntetését

Elmeállapota miatt két évvel csökkentette Tasnádi Péter már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését a Pest Megyei Bíróság.
Az elmeszakértők szerint Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az pedig bizonyosan megállapítható, hogy betegsége következtében a vádbeli cselekmények idején, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt. Ez a büntetéskiszabás során az eljáró bírónak a törvényben rögzített büntetési tételekhez képest korlátlan enyhítésre ad lehetőséget.

Az elsőfokú döntés nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés kérdésében.

Ebben az ügyben 2002 december végén a Legfelsőbb Bíróság ítélte el jogerősen Tasnádi Pétert és több társát többéves szabadságvesztés-büntetésre erőszakos, illetve gazdasági bűncselekmények miatt.

Tasnádi Péter le is töltötte négy és fél éves szabadságvesztését, szabadulása után azonban újabb eljárások indultak ellene. Az egyik, negyedmilliárdos adócsalás vádjával indult ügyben például első és másodfokon egyaránt felmentették a bíróságok.

Jelenleg is folyamatban van ellene és több társa ellen a Fővárosi Bíróságon egy újabb eljárás, amelyben többek között felbújtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, azért mert meg akarta öletni a feleségét és annak élettársát valamint sósavat öntetett az anyósára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb állami pénzhez jut Wekler családja

Wekler Ferenc nem cáfolja, hogy családja is állami pénzhez jutott egy olyan testület jóvoltából,… Tovább olvasom